Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvos D-serie baner vejen inden for styringseffektivitet og strygejernsteknologi

Asfaltudlæggerne P6820D ABG og P7820D ABG fra Volvo Construction Equipment kombinerer kraft, betjeningsvenlighed, brændstofeffektivitet, alsidige strygejern og forbedrede funktioner til at levere enestående udlægningsresultater i hele maskinens levetid.

Med over et halvt århundredes erfaring i asfaltudlægning og innovativ ingeniørkunst, har Volvo med modellerne P6820D ABG og P7820D ABG gjort den næste generation af udlæggere så godt som perfekt.

For eksempel er det nye elektroniske udlæggerstyringssystem (EPM 3) den mest revolutionerende udvikling, der er lanceret med D-seriens udlæggere. EPM 3 forbedrer styringen af maskinen og optimerer asfaltudlæggeren for specifikke anvendelser. Systemet konsoliderer styreknapperne, som er arrangeret i fugleøjeperspektiv, til at vejlede føreren intuitivt gennem individuelle arbejdsfunktioner. Funktioner kan hurtigt vælges og justeres ved hjælp af det ergonomisk placerede jog-hjul.

For enkelte projekter kan Indstillingsstyring lagre individuelle indstillinger i EPM3, der gør det muligt for føreren at genkalde gemte parametre, når han efterfølgende støder på tilsvarende projekter. Denne funktion forenkler opstart af maskinen og kan finindstilles af føreren, når udlægningen er i gang for at optimere produktiviteten og sikre høj udlægningskvalitet fra opgave til opgave.

Fra førerplatformen er der 360 grader udsyn omkring udlæggeren, materialetanken snekkekanalen og strygejernet, hvilket gør det muligt for føreren at kontrollere materialeforsyningen og flowet med det samme. Det nye glasinddækkede område i begge sider af platformen giver endnu bedre udsyn, hvilket optimerer den samlede effektivitet og sikkerheden på arbejdspladsen. Selv når der er dårlige lysforhold kan føreren fortsætte udlægningen med præcision, takket være det nye udvalg af LED-lys og ballonlys. For at optimere sikkerheden oplyser hjemlyset, der er anbragt under cockpittaget, førerplatformen og trinnene i tre minutter, når hovedkontakten tændes og efter at tændingen slås fra. For hurtig udlægning eller transportforberedelse kan vejrtaget hæves og sænkes let ved at trykke på en knap. 

For at sikre komfortabel kørsel har cockpittaget lydisolering, mens den automatiske båndstrammer mindsker vibrationerne, hvilket sikrer problemfri drift.

Kraft til at præstere

Ud over maskinstyring og førerkomfort er udlæggerne Volvo P6820ABG og P7820D ABG spækket med indbyggede funktioner af høj kvalitet, begyndende med den førsteklasses Volvo-motor. Volvo-motoren kombinerer højt moment og lave omdrejninger og er specialtunet til det hydrauliske system for markedsførende kraft, produktivitet og brændstofeffektivitet. Systemet har den adaptive ECO-funktion, som tilpasser sig motorens effekt efter kravene på arbejdspladsen. Denne standardfunktion kan mindske brændstofforbruget med op til 30% til gavn for kundens bundlinje og miljøet - et vigtigt hensyn i forbindelse med udviklingen af asfaltudlæggerne i D-serien.

Og som alle Volvos udlæggere har P6820D og P7820D et bemærkelsesværdigt lavt støjforbrug, hvilket er til gavn for både mandskabet og det omgivende samfund.

Selv ved høje omgivelsestemperaturer tilbyder det smart designede motorrum og motorhjelm rigelig plads til løbende luftcirkulation fra den adaptive køleudlufter, der tillader motoren og hydraulikken at afkøle effektivt. Uanset miljøforholdene eller anvendelsen tilbyder D-seriens asfaltudlæggere en jævn og endog mat overflade, takket være den vindende kombination af adskillige funktioner, herunder materialetankens store kapacitet, det automatiske båndstramningssystem og Soft Dock.

Takket være disse avancerede funktioner samt det valgfri Pave Assist-system, har førsteklasses udlægningsresultater aldrig været mere nemmere. Pave Assist er drevet af Volvo Co-Pilot og designet til at forbedre funktionaliteten, hvilket giver førerne realtidsindsigt i kvaliteten og produktiviteten af udlægningsarbejdet. Den stærkt innovative og hos Volvo udviklede løsning hjælper førerne med at styre asfaltudlægningsopgaver med større lethed og selvstændighed. Værktøjer, der tilbydes af Pave Assist, omfatter Material Manager, Thermal Profiling og Weather View.

Branchens førende strygejern

Volvos strygejern er konstrueret med henblik på at levere førsteklasses udlægningskvalitet, ensartethed og glathed. Asfaltudlæggerne Volvo P6820D ABG og P7820D ABG er alsidige og effektive ved udlægningsbredder på op til 11 meter og er udstyret med branchens førende strygejern, der er i stand til at håndtere et bredt udvalg af materialer.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Volvos specialdesignede stamperstave opnår måldensiteter for materialet i hele arbejdsbredden og er fuldt hærdet for vedvarende holdbarhed. Alt efter anvendelsen og betingelserne kan Volvo-kunderne vælge blandt et bredt udvalg af enkelte eller dobbelte stamperstrygejern for at sikre en jævn overflade. Volvo ABGs dobbeltstamperteknologi tilbyder den højeste grad af forkomprimering bag strygejernet, hvilket er afgørende ved udlægning af tyk asfalt og cementbehandlet basismateriale (CTB).

For at garantere, at de hydrauliske afretterforlængelser bevæger sig jævnt og præcist, har strygejernets stabile styresystem to, til formålet fremstillede, styrecylindere, der er anbragt i hver sin side af udlæggeren. Sammen forhindrer de stive rør afretterforlængelserne i at snos, når der sættes høje kræfter på dem, hvilket medfører en jævn og ensartet komprimeret overflade.

Dertil kommer, at mandskabet på udlæggeren kan efterleve forskellige krav på arbejdspladsen eller fjerne afretterforlængelser hurtigt - helt uden specialværktøj, takket være Volvos lynkoblingssystem. Sikkerheden og kvaliteten er yderligere forbedret af de nye, hydraulisk styrede endelåger, der sikrer hurtigere håndtering for strygejernets fører og en ren overflade i siden.

Ved udlægning af særlige kronprofiler i vejoverflader er VB 79/89 og VDT-V 79/89 de perfekte valg. De forlængelige strygejern har to ekstra leddelte sektioner og kan justeres opad eller nedad med 10% (5,7°), hvilket skaber mulighed for at udlægge uregelmæssige profiler – såsom særlige dræningskrav – med større lethed, mindre materialeanvendelse og til lavere omkostninger.

Optimal driftstid

For at holde maskinerne effektive og øge holdbarheden tilbyder Volvo hurtig og let vedligeholdelse samt en række funktioner og driftstidstjenester, der forlænger komponentlevetiden. 

Takket være den forbedrede serviceadgang til vigtige kontrolpunkter kan kunderne regne med, at Volvos udlæggere i D-serien mindsker nedetiden og minimerer driftsomkostningerne. Volvo Care Kits hjælper også med at begrænse omkostningerne ved at optimere ydelsen og levetiden af sliddele. Ved at have dem alle ved hånden i en enkelt pakke. hjælper Volvo Care Kits kunderne med at identificere, hvilke dele der skal udskiftes.

Med avancerede funktioner, såsom Service Interval Manager, kan kunderne endvidere forblive informerede om servicekravene. Systemet advarer føreren om påkrævet eller planlagt vedligeholdelse og fører et register over servicehistorikken i EPM 3. Til fjernovervågning af deres maskiner kan kunderne også benytte CareTrack®. Telematiksystemet genererer detaljerede rapporter om maskinens placering, brug, produktivitet, brændstofforbrug med videre. Ved hjælp af MATRIS diagnosesoftware kan Volvo-forhandlere analysere maskinens driftsdata. Systemet sporer aktiviteter og identificerer områder til forbedring, hvilket medfører bedre økonomi og mindsket slid på maskinen.

Disse smarte systemer, som er føjet til en række tjenester, der er tilgængelige via Volvos forhandlernetværk, gør det let at holde de hårdt arbejdende udlæggere P6820D ABG og P7820D ABG kørende.

  P7820D ABG P6820D ABG
Motoremissioner EU Trin 4 / EPA Tier 4f EU Trin 3a / EPA Tier 3 EU Trin 4 / EPA Tier 4f- EU Trin 3a / EPA Tier 3
Motortype D8J D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Motoreffekt kW
hk (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
... ved motoromdrejningstal o/min 1.800 1.800 2.000 2.000
Basisbredde m
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Maks. udlægningsbredde m
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Udlægningskapacitet ton/t
kort ton/t
900
992
900
992
700
772
700
772
Maks. lagtykkelse mm
in
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Fødekassens kapacitet ton
kort ton
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Trækenhedens vægt kg
lb
14.900
32.849
14.650
32.298
14.350
31.636
14.200
31.306