Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE lancerer 100 tons stiv dumper

Den splinternye 95/100 tons R100E fra Volvo Construction Equipment ser ud til at blive en af de tunge drenge inden for mine- og stenbrudssektoren, og de lave samlede ejeromkostninger er indtænkt som en del af designet.

Med sin størrelse og kapacitet er den klart den største dumper i virksomhedens flåde. Dermed kan den nye R100E stive dumper fra Volvo Construction Equipment reducere driftsomkostningerne for kunderne ved at optimere produktivitet, rådighedstid og førerkomfort.

Denne banebrydende model er bygget på en stærk tradition med rødder, der går helt tilbage til 1919. I næsten 70 år har Volvo CE Motherwell-anlægget designet, produceret og distribueret stive dumpere. Med inspiration fra knap 100 års ingeniørkvalitet er der ingen maskine, der kan stå mål med R100E.

Flyt mere, tjen mere


Volvo Rigid Hauler R100E T2Med en nyttelast på 95/100 tons kan den nyeste stjerne i Volvo-flåden give førerne mulighed for at opfylde produktionsmålene hurtigere. R100E er bygget til at levere resultater og drevet af en førsteklasses motor med 783 kW (1075 hk). Den kombinerede drivlinje leverer høje omdrejningsmomenter, uovertruffen trækkraft og klassens bedste hjultrækkraft, hvilket giver optimalt vejgreb. Drivlinjestyring og maskinmoment leveres af den nye Volvo Dynamic Shift Control, som automatisk tilpasser transmissionens skiftepunkter ud fra arbejdsstedet og driftsinputtet.

R100E er bygget til alt arbejde med overflademinedrift og brydning af stenmaterialer, hvor driftsomkostningerne er afgørende. Kunderne kan forvente at reducere omkostningerne pr. last, da R100E har et V-formet chassis med en kapacitet på 60,4 m3, som kan tilbyde optimal fastholdelse af lasten og minimal tilbageførsel af materialer. Den industrielt anerkendte politik for laste-profiler giver føreren mulighed for at levere en konsekvent gennemsnitlig nyttelast (95 ton), mens det hurtige lad-tippesystem giver imponerende cyklustider og stor effektivitet.

Volvo bygger på den høje kapacitet og transporthastighed i den stive dumper, som er udstyret med intelligente overvågningssystemer. Funktionen On-Board Weighing (OBW) er et integreret system, der sikrer, at maskinen flytter den optimale, forsvarlige nyttelast, så produktionen optimeres yderligere, og driftsomkostningerne reduceres. Dette gøres ved hjælp af tryksensorer, som er monteret udenpå for at overvåge og viderebringe maskinens statistik til det indbyggede førerdisplay. Maskinoplysningerne kan ikke bare ses i realtid via det indbyggede display – de kan også ses via fjernadgang fra Volvos CareTrack®-telematiksystem, som gør det lettere for førere og flådeadministratorer at forbedre planlægningen.

Kunder, der interesserer sig for at øge produktiviteten af eksisterende og fremtidige projekter, kan få adgang til Volvo Site Simulation med hjælp fra deres lokale Volvo-forhandler. Formålet med systemet er at give kunderne værdifulde oplysninger om deres maskiner, flådevalg og arbejdssted, så de kan maksimere produktiviteten, mens styringen af ejerskabs- og driftsomkostninger optimeres.

Holdbar konstruktion


Rådighedstid og produktivitet hviler på maskinens holdbare design, som lægger vægt på komponentbeskyttelse og holdbarhed, så intervallerne mellem planlagt vedligeholdelse bliver længere.

R100E tilbyder en bundsolid stabilitet og kan klare selv det sværeste terræn uden at miste kontrollen. Den robuste dumper byder på et lavt tyngdepunkt og er udstyret med et karosseri og et chassis, der er designet af eksperter og kan kombineres med MacPherson-stiveren med forhjulsophænget til nederste wishbone og det nye lette styringssystem. Føreren kan nemt manøvrere rundt om skarpe hjørner med let og intuitiv styring på grund af den pilotstyrede og fjernmonterede styreventil (orbitrol).Volvo Rigid Hauler R100E T2

Ikke alene er R100E designet til at opnå den højeste ydelse og produktivitet på grund af den høje førerkomfort, maskinkontrol og statilitet, den lover også en reduktion af reparationsomkostningerne. Forhjulsophænget er bredt for at absorbere belastning og stød fra jordoverfladen og for at beskytte vitale maskinstrukturer. Den detaljerede teknologi er også tydelig i maskinrammens 'hestekravedesign', der giver fleksibilitet til at køre på ujævnt terræn. Chassiset er fremstillet af styreskinner i kasseformede sektioner og er udstyret med særligt stærke stålkonstruktioner de steder, hvor belastningen er størst, så stød fra terrænet absorberes. Alle chassishuller er udstyret med muffer for at beskytte dem yderligere. Der blev investeret betydeligt i at teste chassiset og karosseriet grundigt, hvilket blandt andet indebar ca. 60.000 timers træthedsbelastninger. Med et karosseri, der er produceret af slagfast og meget slidstærkt 400-HBW hårdt stål, kan R100E stiv dumper levere en langtidsholdbar ydeevne.

Førerens foretrukne


R100E er ikke bare en meget effektiv maskine – den fokuserer også på førerens produktivitet. Dette begynder med den ROPS/FOPS-certificerede førerkabine. Kabinen kan tilbyde reducerede vibrationer og mindre udvendig støj og er monteret på viskøse isolerende monteringsbeslag, så kørekomforten øges.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

Fra førersædet, der er placeret i venstre side af kabinen, kan føreren observere arbejdsstedet og de omkringliggende områder gennem det store glasparti og en lavt placeret forrude. God visibilitet suppleres med et system, der giver 360° udsyn og leveres af Volvo Smart View. Systemet benytter flere udvendige ultra-vidvinkelkameraer til at give et fugleperspektiv af køretøjet og det omgivende arbejdsområde via det indbyggede display. Fordelen ved dette 360° system er ikke bare at øge personsikkerheden for føreren og de omkringstående. Systemet kan også reducere eller eliminere kollisioner med andre objekter, hvilket minimerer maskin- og dækskader, især ved bakning, da det giver føreren mulighed for at undgå forhindringer på jorden. Når risikoen for utilsigtet maskinskade nedbringes, sænkes reparationsomkostningerne, og rådighedstiden øges.

Alle displays og ergonomisk placerede fingerspidsknapper er inden for rækkevidde fra det fuldt justerbare og luftaffjedrede Volvo-førersæde, der nemt kan justeres, så det passer til førerens fysik. Kabinen er udstyret med trykfunktioner og HVAC-styring samt rigeligt med opbevaringsplads for at reducere rod og distraktioner i kabinen.

Ligesom alle andre Volvo-maskiner er den stive dumper bygget med fokus på sikkerhed, som indgår i alle aspekter af denne højtydende maskine. For at beskytte både føreren og personalet på arbejdsstedet er alle maskinsystemer, såsom nødstopkontakter, let tilgængelige. Med transmissionsretarder og inhibitor til kørsel i frigear sikres maskinstyringen ned ad bakke, mens motorens overspændingsbeskyttelse automatisk sænker maskinens hastighed, så den holder sig inden for de forsvarlige driftsgrænser.

Nem at inspicere


Volvo Rigid Hauler R100E T2Regelmæssige serviceinspektioner er nødvendige for at spotte potentielle problemer og sikre en lang levetid. R100E gør det hurtigt og nemt at få adgang til daglig servicekontrol og rutinemæssig vedligeholdelse ved hjælp af skridsikre trin og sikre gangbroer, så maskinen hurtigt kan komme i drift igen. Alle servicepunkter er strategisk grupperede og ligger inden for rækkevidde af jorden og serviceplatformen for at give mulighed for hurtig, nem og sikker vedligeholdelse eller justering af maskinen, mens det direkte fælgmonterede hjuldesign fremmer sikker og hurtig installation og fjernelse. Inde i førerhuset er der adgang til de bedste diagnostiske data på det betjeningsvenlige instrumentpanel til hurtige analyser og løsninger. Fra instrumentbrættet kan føreren hurtigt overvåge maskinens tilstand og få adgang til systemtryk, temperaturer, brændstofforbrug, motordiagnostik, transmissionsdiagnostik og VCU-diagnostik.

R100E er også udstyret med høj hydraulikfiltrering, der byder på magnetiske sugefiltre på hvert enkelt hydraulisk funktionssystem, samt trykfiltrering på styringen, bremseaktiveringspumpe og bagbremsekøleenheder. De motormonterede primære og sekundære brændstoffiltre kombineres med den avancerede to-trins oliefiltrering for at fjerne skadelige forurenende stoffer. R100E er fyldt med slidstærke funktioner, der giver suveræn beskyttelse, og kan optimere driften og forlænge vedligeholdelsesintervallerne, så driftsomkostningerne reduceres.

Når Volvo R100E en sjælden gang imellem kræver mere end et rutinemæssigt serviceeftersyn, er der altid eksperter fra Volvo ved hånden til at yde rådgivning via et omfattende netværk af forhandlere og teknikere. Ved at kombinere lokal viden med erfaring fra global minedrift tilbyder Volvo en række kundeløsninger – fra rapporter om telematikmaskiner, Volvo Serviceaftaler (VSA) og udvidede garantier – for at øge rentabiliteten gennem hele maskinens levetid.

Nøglespecifikationer:

Nyttelastkapacitet kg / lb 95000 / 209,439
Chassisstørrelse, SAE 2:1 plads m3/ y3 60,4 / 79
Nettovægt kg / lb 69550 / 153,331
Bruttovægt kg / lb 164550 / 362,770
Motor Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Trin II)
Motorens maksimale bruttoeffekt kW / hk 783 / 1,050
…ved motorhastighed (omdr./min.) 2100
Maks. SAE J1349 bruttoomdrejningsmoment (Nm / lbf ft) 4 631 / 3,416
…ved motorhastighed (omdr./min.) 1300
Maksimumshastighed km/t / mph 50 / 31.1

Bemærk: Du kan downloade billederne i denne pressemeddelelse direkte ved at klikke her.