Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE introducerer en ny serie stive dumpere

Den nye D-serie stive dumpere fra Volvo Construction Equipment er bygget på et afprøvet koncept og indeholder den nyeste teknologi, der optimerer brændstofeffektivitet og driftstid.

Volvo Construction Equipment har udvidet sin brancheførende portefølje af dumpere og introducerer nu de stive dumpere, modellerne R45D, R60D og R70D. Maskinerne dækker en nyttelastkapacitet fra 41 til 65 tons (45t-72t) og er udviklet med henblik på at reducere den største driftsudgift for branchens kunder - brændstof - og desuden fremme sikker drift og brugervenlighed.

D-seriens stive dumpere er nye, men de har en lang historie der går mere end 70 år tilbage, til dengang vores tekniske eksperter og ingeniører introducerede verdens første off-road-dumperlastbil fra Volvo CE-fabrikken i Motherwell, Skotland. Med udgangspunkt i Volvo CE's kerneværdier for design og produktion er D-seriens stive dumpere bygget på den samme fabrik, der producerede stive dumpere i flere årtier. Ved at kombinere en stærk arv, teknisk ekspertise og moderne processer får kunderne med de nyeste dumpere produktivt udstyr af høj kvalitet og med høj driftssikkerhed.

Effektivitet er standard


Med de højtydende motorer opnår de stive dumpere, model R45D, R60D og R70D, høj ydelse, et højt drejningsmoment og op til 567 kW (760 hk), selv ved lave motoromdrejningstal. Derudover giver de lange serviceintervaller og det effektive brændstofforbrug usædvanligt lave driftsomkostninger.Elektronisk integration mellem motoren og transmissionen gør, at maskinerne opnår et glidende gearskift, så deres momentum og acceleration forbliver konstant under alle anvendelsesforhold. Ydeevne og brændstofeffektivitet forbedres af det integrerede skiftemønstersystem, som omfatter to gearskifteprogrammer - Power og Economy - så ydeevnen kan skræddersyes til alle driftsforhold. Operatøren kan forudvælge gearprogrammet for at tilpasse det til de forskellige belastninger. Samtidig forsyner hydrauliksystemerne køle- og betjeningssystemerne med det nødvendige flow, som sikrer den produktive, påkrævede ydeevne for at opnå hurtige cyklustider og høj ydeevne.

Produktive strømforsyninger


Volvo-dumperne er effektive og intelligente og har et konkurrencedygtigt forhold mellem effekt og vægt, en effektiv gearing og optimal vægtfordeling, så operatørerne hurtigere kan nå produktivitetsmålene. Med den imponerende trækkraft, der er genereret af den komplette drivlinjes konstruktion og konfiguration, er de stive dumpere, model R45D, R60D og R70D, ideelle til at klare de stejle skråninger, der ofte findes i forbindelse med minedrift- og stenbrudsarbejde. Ved at forøge drejningsmomentet til den lavt gearede bagaksel giver den komplette drivlinjekalibrering høj hjultrækkraft og dermed en fremragende produktivitet ved dårlige jordforhold og stejle skråninger.De slidstærke karrosserier med høj kapacitet sikrer god materialefastholdelse og er fremstillet af HARDOX 400-stålspecifikation med udstødningsopvarmning for at sikre ren aflæsning og for at minimere materialetransporter. For at optimere effektivitet og produktivitet for både eksisterende og fremtidige projekter har kunderne adgang til en række intelligente systemer, som f.eks. Volvo Site Simulation, der giver informationer om maskiner, flådevalg og arbejdsstedernes konfiguration. Operatørproduktiviteten forbedres med responsive funktioner, såsom styretøj og betjeningsknapper, der er praktisk placeret. For nemheds skyld kan operatøren tilpasse komforten med HVAC-systemet med høj kapacitet.

Indbygget holdbarhed


D-seriens stive dumpere er ikke kun produktive maskiner på kort sigt, men fungerer konstant gennem lang tid, hvilket sikrer en større maskintilgængelighed og betydeligt lavere vedligeholdelses- og reparationsomkostninger. For at kunne imødegå krævende arbejdsbetingelser er de holdbare maskiner nøje gennemtestet under ekstreme arbejdsvilkår for at sikre en høj maskin- og komponentlevetid. Dumpernes konstruktion er helt enkel, og de er udstyret med en ramme, der sikrer ekstra strukturel styrke, der går langt ud over kravene til vanskelige arbejdsforhold. De har en afbalanceret vægtfordeling med en centralt monteret transmission og et lavt tyngdepunkt, så alle lastpåvirkninger fordeles lige på alle dæk. De stive dumperes stærke chassis absorberer stød og vibrationer fra vejforhold og belastningsprocesser, så de kan tåle ekstreme strukturpåvirkninger, og strukturen holder længere, så driftsomkostningerne bliver lavere på grund af mindre vedligeholdelsesarbejde.

De stive dumpere er udviklet til at opnå en god langsigtet værdi med driftstidsforbedrende komponenter. Det primære bremsesystems levetid forlænges med transmissionsretarderen, som er en standardfunktion, der reducerer motoromdrejningstallet og minimerer brugen af driftsbremserne. Komponentlevetid er kernen til billigere driftsomkostninger, så alle komponenter er beskyttet. Hydrauliksystemet har for eksempel filtrering på flere niveauer for at beskytte mod nedstrøms forurening, og det forbedrer maskinens driftstid. Maskinerne er også udstyret med en motorbeskyttelsestilstand, som advarer operatøren, når motorbeskyttelsessystemet aktiveres. Motorens effekt og omdrejningstal nedsættes gradvist afhængigt af, hvor alvorlig driftsfejlen er, så der undgås motorskader. Motorparametrene omfatter høje kølevandstemperaturer, gaspedal-output og lavt kølervæskeniveau.

Sikkerhed er i vores DNA


D-seriens maskiner er bygget til at arbejde hårdt, men de er også fyldt med funktioner, der gør det krævende arbejde mere sikkert. Fra det FOPS-certificerede førerhus med et ROPS-certificeret halvtag har operatøren vid udsigt over arbejdsstedet og omgivelserne. Udsynet forbedres med førersædet, der er placeret i venstre side af førerhuset, og Volvo Smart View, som kombinerer fire udvendige kameraer, der danner et fugleperspektiv af operationen og viser det på den indbyggede skærm.

Med indbygget sikkerhed i alle konstruktionsaspekter kan de højtydende maskiner køre op og ned ad stejle skråninger, med fuld kontrol på grund af transmissionen, retarderen og spærreanordningen for kørsel i frigear (ekstraudstyr). En overhastighedsbeskyttelse sætter automatisk maskinens fart ned til sikre driftsgrænser, og spærreanordningen for løft af karrosseriet forhindrer opskift under kørsel med karrosseriet i løftet position. En række andre sikkerhedsfunktioner såsom fejlsikker bremsning og sekundære styresystemer giver en følelse af tryghed under arbejdet.

Let vedligeholdelse


For at sikre at maskinen har lang levetid og mest mulig driftstid kræves der jævnlig kontrol for at lokalisere eventuelle problemer, inden de opstår. Adgang til maskinen er sikker og nem med skridsikre trin og sikre gangbroer. Både fra den brede platform og jordoverfladen kan teknikerne få sikker adgang til bekvemt samlede kontrolpunkter med minimal brug af værktøj. Den centralt monterede transmission giver nem adgang uden at skulle afmontere andre komponenter. Inde i førerhuset har operatøren adgang til diagnosedata på topniveau via instrumentbrættet til hurtig analysering og valg af løsninger.

Hvis dumperne kræver mere opmærksomhed end et rutinemæssigt serviceeftersyn kan kunderne benytte Volvos globale serviceinfrastruktur med teknikere, værksteder og forhandlere. Ved at kombinere lokal viden med global minedriftserfaring kan Volvo tilbyde høj tilgængelighed for reservedele, Volvo Serviceaftaler og telematik til maskinrapporter, der yderligere understøtter Volvos engagement i at nedbringe driftsomkostningerne for kunderne.


 

Nøglespecifikationer:

    R45D R60D R70D
Nyttelastkapacitet kg
lb
41000
90,389
54500
120,152
65000
143,300
Lastkapacitet, SAE 2:1 topmål m3
yd3
26
34
35
46
41.5
54
Nettovægt kg
lb
36435
80,325
42048
92,700
49573
109,290
Bruttovægt kg
lb
77435
170,715
96548
212,852
114573
252,590
Motor   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Motoremissioner   Tier 3 / Trin IIIA Tier 3 / Trin IIIA Tier 2 / Trin II
Maks. motoreffekt, brutto kW
hk (imp)
392
526
522
700
567
760
... ved motoromdrejningstal o/min 2 000 2 000 2 100
Maks. SAE J1349 brutto drejningsmoment Nm
ft lbf
2407
1,775
2981
2,199
3323
2,451
. . . ved motoromdrejningstal o/min 1500 1500 1350
Maks. hastighed km/t
mi/t
65.0
40.4
57.5
35.7
57.0
35.4

Bemærk: Du kan downloade billederne i denne pressemeddelelse ved at klikke her.