Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Bygget af de bedste: vi præsenterer EW240E - den spritnye materialehåndteringsmaskine fra Volvo

Med baggrund i vores store erfaring har Volvo Construction Equipment skabt den til dato stærkeste og mest innovative materialehåndteringsmaskine - EW240E Material Handler.

Den nye materialehåndteringsmaskine fra Volvo Construction Equipment EW240E er specialdesignet til affalds- og genbrugsindustrien. Maskinen er fremstillet på Volvo-fabrikken og er en kraftfuld og pålidelig partner i hvad der kan være udfordrende arbejdsbetingelser. Den alsidige maskine tilbyder optimal produktivitet og fleksibilitet med dens serie af velafprøvede og gennemtestede funktioner.

Material Handler EW240E vejer 26 tons og drives af en Tier 4 final Volvo-motor, som yder 129 kW (173 hk) og når et maksimalt moment på 850 Nm ved blot 1350 o/min. Med dens 6,5 meter lige bom og fem meters svanehalsarm har maskinen en imponerende rækkevidde fremad på mere end 11 meter. 

Specialfremstillet til materialehåndtering

Material Handler EW240E bygger på årtiers ingeniørvidenskab i topklasse og er specialfremstillet til materialehåndtering. Takket være velafprøvede komponenter, som er fælles med andre Volvo-gravemaskiner på hjul, har Volvo kunnet bruge tid på at videreudvikle den nye maskine til at imødekomme specifikke krav i forbindelse med materialehåndtering. Samtidigt med at den seneste maskine bygger på dens forgængeres etablerede design, har den et væld af nye funktioner, som har gennemgået omfattende tests under virkelige forhold.

Material Handler EW240E er designet til at holde produktivitetstiden oppe og stilstandstiden nede, og er ideel til anvendelser, der kræver optimal rækkevidde og overlegent udsyn. Maskinen er fremstillet med en dedikeret overbygning og forstærket undervogn til at modstå kræfterne ved anvendelse i forbindelse med skrothåndtering. Andre forskelle sammenlignet med en standard-gravemaskine er hydraulisk løftet førerhus, fire stabilisatorer som standard, massive gummidæk og skræddersyet, lige bom, som er tilstrækkeligt fleksibel til at kunne monteres enten med en femmeters svanehalsarm eller en firemeters grab/sorteringsarm.

Ydelsen forbedres af bomflydefunktionen og bomcylinderdæmpningen, som minimerer rysten og holder grabben på plads for øget stabilitet. For at forbedre præcisionen, fungerer grab-styringen og det bløde svingbremsesystem i harmoni under samtidige operationer, samtidigt med at et optimeret hydrauliksystem leverer øjeblikkelig respons.

Førerne kan arbejde komfortabelt i det rummelige Volvo-førerhus, som kan løftes op til fem meter over jorden for at få et overblik i øjenhøjde. For at kunne arbejde støt og roligt i højden, har førerhuset dobbeltdæmpet affjedring, der mindsker støj og vibrationer. For at øge sikkerheden, er Material Handler EW240E udstyret med arm ind-begrænsning for at undgå kollision mellem førerhuset og grabben. Som en ekstra sikkerhedsfunktion ved arbejde indendørs tilbyder Volvo højdebegrænsningsfunktionen som ekstraudstyr. Det er lettere for føreren at komme ind og ud af førerhuset takket være de farvestrålende håndlister samt de nyligt tilføjede trin på udliggerne.

Alsidig af natur

Den af naturen alsidige materialehåndteringsmaskine EW240E kan konfigureres både inde og ude. Kunderne kan optimere produktiviteten ved at designe en maskine, som specifikt matcher deres anvendelse. Kunderne kan for eksempel vælge enten en svanehalsarm eller en lige arm for at sikre, at de altid har det optimale greb om opgaven. Hjulpet af fabriksmonterede hjælpekredsløb arbejder de tilhørende grabber i perfekt harmoni med Volvo-maskinen og er tilgængelige fra Volvo-fabrikken.

Maskinen kan ikke blot skræddersys let til opgaven, den kan tilpasses til flere typer ekstraudstyr, der passer bedst til kundens driftsmæssige behov. Med store glaspartier tilbyder Volvo-førerhuset udsyn hele vejen rundt og optimal sikkerhed. For at øge udsynet kan kunderne vælge Volvo Smart View-funktionen eller et polykarbonatvindue med beskyttelsesfilm i ét stykke. For øget komfort giver Comfort Drive Control (CDC) føreren mulighed for at styre maskinen alene med rulleknappen i joysticket i op til 20 km (12 mph) - en ny funktion til Volvos serie af gravemaskiner på hjul. Specifikt for materialehåndteringsmaskinerne EW220E og EW240E kan maskinerne bestilles fra fabrik uden ratstammen. Dette gør det muligt for føreren at styre hele maskinen, herunder tiltrotatoren og udliggerne med joystick alene.

E for effektivitet

Material Handler EW240E er både intelligent og brændstofeffektiv i den måde, den fungerer på. Funktionerne autotomgang, som mindsker motorhastigheden til tomgang, når betjeningshåndtagene er inaktive i et forud indstillet tidsrum, og automatisk motornedlukning medvirker begge til at mindske brændstofforbruget. Styrket med ECO-funktion, som tænder automatisk, er Material Handler EW240E spækket med funktioner til at øge brændstofeffektiviteten og mindske sliddet på maskinen.

For at holde maskinen i driftsklar stand, er Material Handler EW240E designet med servicevenlighed for øje. I hele E-seriens udvalg af gravemaskiner på hjul er smørepunkterne grupperet sammen, og filtre er anbragt bag bredt åbnende motorluger, som alle er tilgængelige fra jordniveau. Med forbedret adgang til områder såsom kølere og gitter, er vedligeholdelsen gjort let, hvilket hjælper førerne til at holde sig i sporet, selv når de er på hjul.

Med en ren Volvo-fabriksmaskine har kunderne adgang til en række Volvo-tjenester - designet til at sikre optimalt investeringsafkast. Fra originale Volvo-dele og Volvo-serviceteknikere til proaktiv maskinovervågning og førertræning - alt er tilgængeligt fra ét sted.

Matrial Handler EW240E

Nøglespecifikationer:

Motor Volvo D6J.
Driftsvægt
Lige bom, sorteringsarm 4 m, Solideal-tvillingdæk 10.00-20, sorteringsgrab med lynkobling (1 500 kg)
kg 25 900 
lb 57 100 
Driftsvægt
Lige bom, svanehalsarm 5 m, Solideal-tvillingdæk 10.00-20, grab 600 l (1 600 kg)
kg 26 000 
lb 57 320 
Bruttoeffekt kW 129 
hk (imp) 173 
... ved motoromdrejningstal o/min 1 800 
Maks. graverækkevidde mm 11 000 
ft in 36'1" 
Maks. hastighed km/t 20 
mph 12,4