СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE си партнира с National Geographic в кампания за устойчивост

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) обедини усилията си с National Geographic, за да хвърли светлина върху един спиращ дъха проект за спасяване на общност, застрашена от заплахата от покачване на морското равнище.

Volvo mega project Sundarbans

Чрез новото сътрудничество, което е в унисон със споделяните общи ценности от двете компании за създаване на планета в равновесие, тази нова кампания ще разкрие как багерите на Volvo помагат за изграждането на насипи през Сундарбан, исторически регион между Индия и Бангладеш, за защита на земята срещу заплахата от наводнения. Ценната делта на Сундарбан е дом на бенгалския тигър и е обявена за обект от световното наследство на ЮНЕСКО - но е под непрекъснатата заплаха от опустошение, ако не се предприемат спешни и дългосрочни действия.

Разположен по протежение на Бенгалския залив, Сундарбан е дом на няколко застрашени животински вида и 4,5 милиона души. След опустошителния циклон през 2009 г., плодородната почва беше унищожена, загинаха домашните животни, а калните стени, които предпазваха островите, бяха отмити. В резултат на това, районът е изключително изложен на опасност от наводнения с толкова силни приливи, че около една трета от земята изчезва и се появява всеки ден. Проблемът се усложнява и от липсата на чиста вода в Индия, една страна, където 80% от водата е замърсена.

Кампанията разкрива как 20 багера Volvo са работили по обекта от световното наследство, за да създадат отново тези насипи и да гарантират, че земята и животните ще са защитени от щетите, причинени от соленоводните наводнения.

Мега проектът на Volvo в Сундарбан

Съчетавайки кинематографично съдържание с реална история, дигиталното партньорство ще бъде под формата на поредица от късометражни филми, представени пред световна публика по време на едномесечна съвместна кампания. Тази поредица не само ще се излъчва от днес като част от спечелилият награди „The Megaproject Listing“ на Volvo CE – глобална дигитална кампания, която представя някои от най-невероятните строителни проекти от цял свят – но и по цифровите канали на National Geographic.

Бил Лоу, старши вицепрезидент по комуникациите във Volvo CE, казва: „Този невероятен проект е още една стъпка напред в нашата глобална борба срещу климатичните промени и ние сме горди да изиграем нашата роля в буквалното изграждане на по-добър свят. Радваме се, че можем да подчертаем значението на тази схема заедно с National Geographic - ние не само споделяме целта за изграждане на нашето утре, но това партньорство ни позволява да предадем посланието до още по-голяма глобална аудитория.”

За да научите повече за Сундарбан, моля посетете https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ и каналите на Volvo CE в социалните медии.

Илюстрация 1: Дом на повече от 4,5 милиона души, Сундарбан е изложен на заплаха от наводнения.
Илюстрация 2: Историческият регион между Индия и Бангладеш е обект от световното наследство на ЮНЕСКО.

Февруари 2019 г.