CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo CE werkt samen met National Geographic in campagne voor duurzaamheid

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) heeft de krachten gebundeld met National Geographic in een uniek project dat een bedreigde gemeenschap moet redden tegen de dreiging van de stijgende zeespiegel.

Volvo mega project Sundarbans

De nieuwe samenwerking sluit aan op het gezamenlijk streven van beide ondernemingen naar een ecologisch evenwicht op aarde en deze campagne laat zien hoe Volvo-graafmachines helpen bij de bouw van dijken in de Sundarbans – een historische regio tussen India en Bangladesh – die het land moeten beschermen tegen overstromingen. De unieke Sundarbans-delta vormt het leefgebied van de Bengaalse tijger en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het dreigt echter verloren te gaan als niet met spoed langetermijnmaatregelen worden genomen.

Langs de Golf van Bengalen liggen de Sundarbans waar verschillende bedreigde diersoorten en 4,5 miljoen mensen leven. Bij een verwoestende cycloon in 2009 gingen vruchtbare grond en vee verloren en werden de dijkjes van uitgeharde modder weggespoeld die de eilanden moesten beschermen. Als gevolg hiervan is het gebied nu extreem kwetsbaar voor overstromingen, met getijdestromen die dagelijks een derde deel van het land overspoelen en weer laten droogvallen. Het probleem wordt verergerd door een gebrek aan schoon water in India, een land waar 80% van het water vervuild is.

De campagne laat zien hoe 20 Volvo-graafmachines op deze erfgoedlocatie werden ingezet om nieuwe dijken aan te leggen die land en vee moeten beschermen tegen overstromingen met zout water.

Megaproject van Volvo in de Sundarbans

In het kader van deze samenwerking wordt gedurende een gezamenlijke campagne van één maand een serie korte films van bioscoopkwaliteit uitgebracht die een boodschap bevatten voor een wereldwijd publiek. Ze worden vanaf vandaag niet alleen uitgezonden als onderdeel van het bekroonde "The Megaproject Listing" van Volvo CE – een wereldwijde digitale campagne waarin enkele van de indrukwekkendste bouwprojecten van over de hele wereld worden getoond – maar ook via de digitale kanalen van National Geographic.

Bill Law, Senior Vice President of Communications bij Volvo CE, legt uit: "Dit ongelooflijke project is een volgende stap in onze wereldwijde strijd tegen klimaatverandering en we zijn er trots op om onze bijdrage te kunnen leveren aan de letterlijke opbouw van een betere wereld. We zijn verheugd dat we samen met National Geographic het belang van dit project voor het voetlicht kunnen brengen. We delen het streven om aan een betere toekomst te bouwen en door onze samenwerking kunnen we deze boodschap aan een nog groter wereldwijd publiek doorgeven."

Bezoek https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ of de socialemediakanalen van Volvo CE om meer te weten te komen over de Sundarbans.

Afbeelding 1: In de Sundarbans wonen meer dan 4,5 miljoen mensen die door overstromingen worden bedreigd.
Afbeelding 2: De historische regio tussen India en Bangladesh staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Februari 2019