Construction Equipment Suomi
Volvo kulutusosat
KULUMINEN JA KUNNOSSAPITO

HYVIN HUOLLETTU KONE ON TUOTTAVA KONE

Kaivukoneen alavaunu on todellinen työn sankari. Se kannattelee koneen koko painoa ja on jatkuvasti alttiina kiville ja muille esteille työskentelyn aikana.

Jos alavaunu rikkoutuu, kone pysähtyy. Tästä syystä kannattaa käyttää aikaa alavaunun kunnossapitoon ja sen kulumisen seurantaan.

Miksi kannattaa tehdä alavaunun tarkastuksia?

Alavaunun kunto on ratkaisevan tärkeä kaivukoneen tuottavuuden kannalta. Jos alavaunun komponentit kuluvat epätasaisesti, koneen suorituskyky huononee. Huonokuntoiset komponentit lisäävät polttonesteenkulutusta, lyhentävät koneen käyttöikää ja lisäävät odottamattomien seisokkien vaaraa.

Ainoastaan alavaunun säännöllinen tarkastaminen antaa varmuuden sen kunnosta. Sen ansiosta voit:

  • Löydä pienet ongelmat ennen niiden paisumista suuremmiksi
  • Varustaudu paremmin odottamattomien seisokkien ja tuotannon keskeytymisten välttämiseksi
  • Pysy ajan tasalla kulumisesta ja sen suuntauksista, jotta voit suunnitella huollot ja korjaukset ennaltaehkäisevästi
  • Tunnista kuljettajan toiminnan aiheuttama epätavallinen kuluminen, jotta voit järjestää kuljettajille koulutusta siinä, miten he voivat osaltaan vähentää kulumista.

Muista, että yksi mittaus näyttää ainoastaan alavaunun kulloisenkin kulumisasteen, säännölliset mittaukset näyttävät kulumissuuntauksen.

Alavaunun kulumistarkastukset

Tämä on yksityiskohtainen alavaunun kulumistarkastuksemme. Sen tekee paikallisen Volvo-jälleenmyyjän koulutettu Volvo CSR tai mekaanikko.

Volvo-jälleenmyyjäsi voi esitellä kulumistarkastuksen tulokset valokuvien ja datan pohjalta. Siten voit puuttua mahdolliseen epätavalliseen kulumiseen jo varhaisessa vaiheessa. Voit analysoida tarkastustulokset Volvo-jälleenmyyjäsi kanssa, joka voi antaa neuvoja kulumisen vähentämiseksi ja tehdä tarjouksen alavaunun korjaus- tai kunnostustöistä, jos se on tarpeen.

Alavaunun silmämääräinen tarkastus

Itsenäisesti tai alavaunun kulumistarkastuksen (UCWI) lisänä tehtävän silmämääräisen tarkastuksen voi tehdä Volvon asentaja tai huoltohenkilöstö, joka voi antaa sinulle näkemyksen alavaunun yleisestä kunnosta. Tarkastustuloksesta riippuen saat neuvoja tarvittavista toimenpiteistä tai sinua kehotetaan varaamaan alavaunun tarkempi tarkastus.

Paikallisella Volvo-jälleenmyyjälläsi on kaikki tarvittava koulutus ja työkalut alavaunun nopeaa ja tarkkaa tarkastusta varten.

Pyydä lisätietoja Volvon alavaunun varaosista
Katso lisätiedot
Ota yhteyttä paikallisen jälleenmyyjäsi varataksesi alavaunun tarkastuksen
Etsi paikallinen jälleenmyyjäsi