Construction Equipment Suomi
Operators Club Finals 2018 - Konz, palkintogaala
Operators Club Finals 2018

Kisapäiväkirja

Aikaisin aamulla, perjantaina 19. lokakuuta 2018, lentokentän kahviloita avataan. Volvo CE Finlandin joukkueen operatiivinen johtaja Timo Siironen on odottamassa kilpailijoita. Osallistujien saapuessa tilataan aamukahvit ja jaetaan joukkueelle paidat ja takit sekä ensimmäiset numeroidut Volvo Operators Club Finlandin numeroidut lippikset. Lippis numero yksi menee aplodien saattelemana itseoikeutetusti Teemu Grénille –Suomen kuljettajakisan voittajalle.

Tunnelma on rento eikä hermostuneisuudesta ole tietoakaan. Timo pitää keskustelua ja tunnelmaa yllä kertomalla aiemmista kokemuksista vastaavista kisamatkoista sekä muita tarinoita Volvo-maailmasta vuosien varrelta.

Saapuessamme hotellille saimme kaikki Volvo Operators Club -varustekassin ja ohjeet pukeutua yhtenäiseen asusteeseen lauantain kisatapahtumaa varten. Kilpailijamme, kuten kaikki muutkin, kuvattiin hotellin ovensuuhun tuodun compact kaivurin edessä.

Koska olimme aikaisin perillä, tulimme siihen tulokseen, että joukkue ei marssi tyhjällä vatsalla kun yhteiseen illalliseen oli vielä kuusi tuntia. Ravintola löytyi lukuisten vaihtoehtojen joukosta hotellin läheltä ja pelasimme varman päälle, valitsimme hampurilaiset.

Kisapäivä oli sään puolesta hyvä, puolipilvinen muttei sateinen. Lämpöä ei tosin enää ollut kuin reilut kymmenisen astetta. Itse kisassa oli kolme erilaista tehtävää joista saadun yhteenlasketun pistemäärän perusteella kymmenen parasta pääsivät kaksiosaiseen finaaliin.

Finaaliin, eli 10 parhaan joukkoon, pääsivät molemmat Suomen edustajat; Petri Hämeenniemi ja Teemu Grén!

Finaalitehtävän pistelasku aloitettiin puhtaalta pöydältä. Kaikki saivat suorittaa labyrinttitehtävän kerran ja viisi parasta pääsivät suorittamaan saman radan. Kosketuksesta seurasi 10s aikasakko ja labyrintin liikuttamisesta kilpailija hylättäisiin. Viimeisellä kierroksella ratkaistaisiin kilpailun kolme parasta.

Ensimmäisen kierroksen paras aika oli Teemu Grénillä, Petri Hämeenniemen sijoittuessa seitsemänneksi. Teemu eteni ratkaisevalle finaalikierrokselle puhtaalla suorituksella ilmaan ainuttakaan aikasakkoa eli kosketusta teräslabyrinttiin. Finaalikierroksen tulokset, Operators Club Finland onnittelee Teemua ja Petriä hienoista suorituksista:

1. Othmar Pletzer, Ascendum Baumaschinen Österreich, Itävalta

2. Teemu Grén, Volvo Construction Equipment Finland

3. Bendt Risom, Volvo Entreprenᴓrmaskiner, Tanska

. . .

7. Petri Hämeenniemi, Volvo Construction Equipment Finland

Viime vuoden tunnelmia voi käydä katsomassa YouTube:sta: https://youtu.be/8bFbVx8FmsE

 

Operators Club Finals 2018 - Konz

Jokainen tehtävä suoritettiin yleisön seuratessa ja hurratessa. Taustalla kuitenkin aina digitaalisen kellon suuret punaiset sekuntinumerot juoksivat armottomasti. Tehtävien suorittaminen vaati todellakin jääkylmiä hermoja.