Construction Equipment Suomi
Maxpo 2019 Kuljettajakilpailun finaali
Operators Club -Suomen kuljettajakilpailun finaali

Kuljettajakilpailun finaali lauantaina 7.9. osasto A51

Sääennusteet eivät luvanneet hyvää kuljettajakilpailua ajatellen, vettä oli ennustettu tulevan reilusti. Kisa saatiin käyntiin kuitenkin aamusta ilman sadetta. Valitettavasti yksi kymmenestä finaaliin päässeistä kilpailijoista oli estynyt tulemasta, joten kisaamassa oli yhdeksän parasta Mansen Mörinöiden ja Oulun Oikioiden Konepäivien karsintakilpailuista.

Kisassa oli kaksi tehtävää, toinen ajettiin L35G pyöräkuormaajalla ja toinen suoritettiin EC140E tela-alustaisella kaivuneella. Tehtävissä piti siirtää ja asettaa koripalloa varoituskartioilta toiselle. Virheestä seeurasi 10 sekunnin aikasakko. Kaivukonetehtävässä oli mukana vapaaehtoinen bonustehtävä, kananmuna piti rikkoa varren päässä olevalla tartuntapiikillä. Jujuna oli, että posliinisen kananmunan pidikkeen piti säilyä ehjänä. Mikäli sen rikkoi, bonuksen sijasta tuli aikasakko!

Kisa oli todella tiukka ja vaati kylmiä hermoja. Virhepisteet olivat tärkeässä roolissa yhdessä rauhallisen suorituksen kanssa. Voittaja oli Antti Huovila, jonka suoritus oli täysin virheetön! Aleksi Ylitalo sijoittui toiseksi jääden 20 sekuntia voittoajasta, tässä oli mukana yksi 10 sekunnin aikasakko.

Sekä Antti, että Aleksi pääsevät EMEA-alueen loppukilpailuun Eskilstunaan kilpailemaan kansainvälisellä tasolla.

Kolmas sija ratkaistiinkin Grénin veljesten kesken, joilla molemmilla oli sekunnilleen sama aika! Tässä tapauksessa paremmuus ratkaistiin virheiden määrällä, Eetulla oli 1 virhe kun niitä Teemulla oli 3.