Construction Equipment Suomi

Huolto-organisaatio laajenee pohjoiseen

Volvo Construction Equipment Finland Oy aloittaa huoltoliiketoiminnan Oulussa ja Rovaniemellä

Uuden liiketoimintastrategian mukaisesti Volvo Construction Equipment Finland Oy vastaa jatkossa itse maansiirtokoneidensa huoltoliiketoiminnasta valtakunnallisella tasolla. Yhtiö laajentaa huolto-organisaationsa Pohjois-Suomeen kevään 2019 aikana. Ensimmäiset Pohjois-Suomen alueelle avattavat huoltotoimipisteet aloittivat toimintansa Oulussa ja Rovaniemellä vaiheittain maaliskuun toisen puoliskon aikana. Toimipisteiden yhteydessä on myös maansiirtokoneiden ja varaosien myynti.

– Kuuntelimme asiakkaidemme toiveita ja keskitämme nyt huollon, myynnin ja varaosat yhteen organisaatioon koko Suomessa. Yhden luukun periaate nopeuttaa ja selkiyttää asiakaspalvelua, kun asiakasprosessit, toimintamallit ja laatukriteerit yhdenmukaistuvat. Lisäksi muutos mahdollistaa uusien palveluiden kehittämisen ja tarjoamisen asiakkaille, sanoo Volvo Construction Equipment Finland Oy:n toimialapäällikkö Rami Katajisto.

Volvo CE:n ensimmäiset Pohjois-Suomen alueen huoltotoimipisteet avasivat ovensa maaliskuun puolivälin jälkeen. Toiminta käynnistetään vaiheittain. Oulun toimipiste on Oulunsalossa osoitteessa Pajakuja 1 ja toimipisteen vetäjäksi on valittu service piiripäällikkö Antti Haapalainen, joka on aiemmin toiminut Volvon CE:n Pirkkalan toimipisteen vetäjänä. Rovaniemen toimipiste avattiin Hirvaalle osoitteeseen Kalliokummuntie 10 ja toimipisteen vetäjäksi nimitettiin Jani Alapalosaari.

– Oulun huoltotoimipiste on remontoitu helmikuun aikana ja varsinainen huoltoliiketoiminta käynnistyi maaliskuun aikana. Huoltohallissa on kaksi läpiajettavaa kaistaa sekä pesukaista. Tilat mahdollistavat kaikkien Volvon maansiirtokoneiden huollon kompakteista kaivukoneista isoimpiin pyöräkuormaajiin, kertoo Haapalainen. 

– Rovaniemessä huoltoliiketoiminta aloitettiin väistötiloissa entisessä metsäoppilaitoksessa, jossa on kaksi korjauspaikkaa sekä pesuhalli. Toimipisteen huoltopalvelut painottuvat myös vahvasti liikkuviin huoltoautoihin, selventää Alapalosaari.

Sekä Oulun että Rovaniemen toimipisteiden yhteydessä on myös koneiden ja varaosien myynti.

Pohjois-Suomen organisaatiosta viittä vaille palkattu

Oulun toimipiste työllistää yli kymmenen henkilöä, josta noin puolet on kenttämekaanikkoja, ja Rovaniemen toimipiste työllistää alkuun seitsemän henkilöä, josta kolme on kenttämekaanikkoja. Rekrytointi on onnistunut yli odotusten.

– Volvon vahva tuote- ja työnantajamielikuva on edesauttanut sitä, että olemme onnistuneet palkkaamaan jo tässä vaiheessa 17 rautaista ammattilaista tarvitsemastamme noin 20 henkilön kokoonpanosta, sanoo Haapalainen. Osa heistä ovat jo aloittanut palveluksessamme, ja loput liittyvät joukkoon huhtikuussa.

Huhtikuun alussa Volvo CE avasi myös huollon satelliittipisteet Keminmaahan ja Kajaaniin, joista käsin mekaanikot palvelevat asiakkaita kaikkialla Pohjois-Suomen alueella.

Volvo CE:n myyntiorganisaatio on jo entuudestaan ollut valtakunnallinen, ja huoltotoiminnot ovat olleet sen omissa käsissä Etelä-Suomessa. Pohjois-Suomen alueella yrityksen maansiirtokoneiden huollosta on tähän asti vastannut Wetteri Power, jonka kanssa yhteistyö jatkuu sopimuskauden loppuun 31.5.2019 asti. 

Volvo Construction Equipment Finland Oy:n Pohjois-Suomen huolto-organisaatio vastaa jatkossa myös Volvo Penta -teollisuusmoottoreiden huollosta ja varaosista.

Lisätietoja antavat:

Yhteyshenkilöt

Antti Haapalainen service piiripäällikkö Oulu
p. 0400 869 732 antti.haapalainen@volvo.com
Jani Alapalosaari service piiripäällikkö Rovaniemi
p. 040 165 5511 jani.alapalosaari@volvo.com  
Rami Katajisto toimialapäällikkö Vantaa
p. 050 401 1470 rami.katajisto@volvo.com