Construction Equipment Suomi

Volvon E-sarjan putkenlaskijat nostavat tuottavuuden, turvallisuuden ja joustavuuden uusiin korkeuksiin

Kaivukoneeseen perustuvan suunnittelunsa ja edistynyttä teknologiaa edustavien ominaisuuksiensa ansiosta Volvo Construction Equipmentin kääntyvä putkenlaskija PL3005E tarjoaa ylivertaisen suorituskyvyn.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Volvo Construction Equipmentin kääntyvät putkenlaskijat ovat epäilemättä segmenttiensä suorituskykyisimpiä koneita, joten ei ole yllättävää, että ne sisältävät monia tuottavuutta ja turvallisuutta parantavia huippuluokan ominaisuuksia. Älykkään kaivukoneeseen perustuvan suunnittelunsa ja edistyneiden kuormanhallinta- ja telematiikkajärjestelmiensä ansiosta nämä vaikuttavat putkenlaskijat tarjoavat lyömätöntä suorituskykyä monenlaisiin käyttökohteisiin.

Vaikuttavan 360°:n kääntökapasiteetin ansiosta kuljettaja voi kääntää ylävaunua turvallisesti ja nostaa ja sijoittaa helposti suuria ja painavia putkia joka puolelle koneen ympärille. Tästä on hyötyä erityisesti kuormattaessa ja purettaessa kuormaa sekä syötettäessä putkia putkentaivutuskoneisiin. Jopa 55 tonnin (120 000 lb:n) laskukapasiteetin ansiosta vaativat työt, kuten putkien lasku ja putkiosioiden yhdistäminen, tehdään tehokkaasti ja nopeasti.

Loputtomat putkien sijoitusmahdollisuudet tarjoavan putkenlaskijan ainutlaatuinen suunnittelu tarjoaa järkähtämätöntä vakautta turvalliseen työskentelyyn epätasaisessa maastossa ja enintään 35°:n rinteissä. Erinomainen vakaus ja pehmeästi toimiva hydrauliikka mahdollistavat yhtäaikaiset liikkeet, joten kääntyvät putkenlaskijat ovat täydellinen valinta putkien laskutöihin. Rinteissä työskenneltäessä puomi on suunnattava ylämäkeen vakauden ja turvallisuuden parantamiseksi.

E-sarjan putkenlaskijat voidaan muuntaa vakiokaivukoneiksi jopa 2,5 tunnissa, joten ne tarjoavat kahden koneen edut yhdessä ja samassa koneessa. Tämä auttaa asiakkaita saamaan investoinnistaan mahdollisimman paljon irti. Sekä putkien laskemiseen että kaivutöihin täydellisesti sopiva hydrauliikka varmistaa sen, että tehonhukkaa ei esiinny kummassakaan kokoonpanossa.

Kuljettajan komentokeskus

Vuosikymmenien suunnitteluosaamiseen perustuvat Volvon E-sarjan putkenlaskijat on rakennettu tarjoamaan niin tuottavuutta kuin turvallisuuttakin – alkaen Volvon ohjaamosta.

Kuljettaja hallitsee täydellisesti omaa työskentelymukavuuttaan säädettävältä istuimeltaan käsin. Tilavan, hiljaisen ja ilmastoidun ohjaamoympäristön mukavuutta lisäävät helposti käden ulottuvilla olevat hallintalaitteet. Hydraulisesti nostettava ROPS-hyväksytty ohjaamo tarjoaa hyvän näkyvyyden työmaalle ja ojaan. Siinä on älykäs kuormanhallintajärjestelmä (LMS), joka valvoo kuormaa ja varoittaa kuljettajaa, kun kuormitusraja saavutetaan, optimoiden turvallisuuden ja tehokkuuden.

Ryhdy töihin ilman viivästyksiä

Volvon E-sarjan putkenlaskijat nostavat tuottavuuden, turvallisuuden ja joustavuuden uusiin korkeuksiin

Sen lisäksi, että vankkatekoiset putkenlaskijat on suunniteltu tuottavuutta ajatellen, niissä on myös suuri määrä ominaisuuksia, jotka vähentävät vaurioitumisten ja niistä johtuvien seisokkien vaaraa. Toisin kuin perinteisiä sivupuomilla varustettuja puskutraktorityyppisiä putkenlaskijoita, Volvon E-sarjan malleja voidaan kuljettaa työmaalta toiselle tai työmaan sisällä perävaunussa tai lavetilla irrottamatta puomia tai vastapainoa.

Huollon helpottamiseksi suodattimet on sijoitettu erilleen moottorista ja jäähdyttimestä, jotta puhdistaminen on helpompaa ja säännöllisten huoltotarkastusten tekeminen nopeaa ja sujuvaa. Koneen kunnon ja suorituskyvyn seurantaa varten putkenlaskijoihin voidaan asentaa Volvon huippuluokan telematiikkajärjestelmä CareTrack. Järjestelmä valvoo reaaliajassa monia koneen tietoja, mm. polttonesteenkulutusta ja käyttötunteja, auttaen asiakkaita optimoimaan polttonestetehokkuuden, välttämään odottamattomat seisokit ja maksimoimaan investointinsa tuoton.

Kaikkien Volvo-koneiden tavoin E-sarjan putkenlaskijoissa on käytetty alkuperäisiä Volvo-osia, jotka on testattu perusteellisesti ja hyväksytty parhaan mahdollisen laadun ja pitkäaikaisen suorituskyvyn varmistamiseksi. Volvon maailmanlaajuisen palveluverkoston ansiosta kaikki Volvon asiakkaat saavat välittömästi tukea tarvitessaan sitä.

Tärkeimmät erittelyt:

Moottori Volvo D8J

Työpaino

kg
lb
35 030
77 300

Moottorin bruttoteho

kW hp (imp)
180
241
... moottorin käyntinopeudella r/min 1800 

Suurin laskukapasiteetti

t
lb
55
120 000

Nimelliskapasiteetti

t
lb
31
68 000

Vakio puomin pituus

m
ft in 
7,4
24'4"

Pidennetty puomi

m
ft in 
9,2
30'4”
Suurin työskentelykaltevuus  ° 35