Construction Equipment Suomi

Volvon D-sarjan koneet päällystävät tiet hallitusti ja tehokkaasti edistyksellistä peräteknologiaa hyödyntäen

Volvo Construction Equipmentin P6820D ABG ja P7820D ABG -asfaltinlevittimet ovat tehokkaita, helppokäyttöisiä ja polttoainetaloudellisia, ja monipuoliset perät sekä kestoikää pidentävät ominaisuudet varmistavat ylivertaisen päällystystyön.

Yli puolen vuosisadan kokemukseensa asfalttipäällystyksestä sekä innovatiiviseen suunnittelukykyynsä perustuen Volvo on täydentänyt seuraavan sukupolven asfaltinlevitinvalikoimaansa P6820D ABG ja P7820D ABG -malleilla.

Esimerkiksi D-sarjan asfalttikoneissa käyttöön otettu uusi elektroninen asfaltinlevittimen hallintajärjestelmä (EPM 3) on kumouksellinen tuote. EPM 3 parantaa koneen hallintaa ja optimoi asfaltinlevittimen kulloistakin työtä varten. Yhdellä silmäyksellä helposti näkyvät hallintapainikkeet opastavat kuljettajaa intuitiivisesti yksittäisten työtoimintojen läpi. Ergonomisesti sijoitetulla säätöpyörällä toimintoja voidaan valita ja säätää nopeasti.

Settings Manager tallentaa eri projektien räätälöidyt asetukset EPM 3:een, ja kuljettaja voi ottaa tallennetut parametrit esille samanlaisissa tulevissa projekteissa. Tämä ominaisuus nopeuttaa koneen käyttöönottoa, ja kuljettaja voi tehdä hienosäätöjä päällystystyön aikana, mikä optimoi tuottavuuden ja varmistaa korkeatasoisen tuloksen työstä toiseen.

Kuljettajan ohjaustaso tarjoaa 360 asteen näkyvyyden asfaltinlevittimen ympärille, massasäiliöön, kierukkakanavaan ja perään, joten kuljettaja voi tarkistaa materiaalin syötön ja virtauksen yhdellä silmäyksellä. Uudet lasipinnat ohjaustason molemmilla puolilla parantavat näkyvyyttä entisestään optimoiden tehokkuuden ja turvallisuuden työmaalla. Kuljettajat voivat tehdä tarkkaa päällystystyötä myös hämärissä olosuhteissa huippuunsa kehitettyjen LED-työvalojen ja ilmapallovalojen ansiosta. Turvallisuuden maksimoimiseksi katoksen alla olevat valot valaisevat kuljettajan ohjaustason ja askelmat kolmen minuutin ajan, kun pääkytkin kytketään päälle sekä kun sytytysvirta katkaistaan. Nopean päällystystyön tai kuljetuksen valmistelun varmistamiseksi sääsuojakatto voidaan nostaa ja laskea helposti painikkeen painalluksella. 

Mukavampaa kulkua varten katosmallissa on sisäänrakennettu ääneneristys ja automaattinen telankiristin, joka vähentää tärinöitä varmistaen tasaisen toiminnan.

Suuri suorituskyky

Koneen hyvän hallittavuuden ja kuljettajan mukavuuden lisäksi Volvo P6820D ABG ja P7820D -asfaltinlevittimissä on sisäänrakennettuja laadukkaita ominaisuuksia, alkaen Volvon premium-moottorista. Suuren vääntömomentin ja alhaisen käyntinopeuden yhdistelmä virittää Volvo-moottorin hydraulijärjestelmään sopivaksi ja antaa koneelle alan parhaan tehon, tuottavuuden ja polttoainetalouden. Järjestelmässä on mukautuva ECO-tila, joka sovittaa moottorin tehon työmaan vaatimusten mukaan. Tämä oletustoiminto voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 30 % parantaen asiakkaiden tuottoa ja hyödyttäen ympäristöä – mikä oli olennainen asia D-sarjan asfaltinlevittimiä kehitettäessä.

Kuten kaikkien Volvo-asfaltinlevittimien myös P6820D ABG ja P7820D ABG -koneiden melutasot ovat erityisen alhaisia, mistä hyötyvät yhtä lailla sekä koneella työskentelevät että paikallinen yhteisö.

Älykkäästi suunniteltu moottoritila ja konepeitto varmistavat korkeissakin ulkolämpötiloissa, että mukautuva jäähdytystuuletin voi kierrättää jatkuvasti riittävän määrän ilmaa moottorin ja hydrauliikan tehokasta jäähdytystä varten. Ympäristöolosuhteista tai käyttösovelluksesta riippumatta D-sarjan asfaltinlevittimet tekevät tasaisen ja sileän pinnan useiden ominaisuuksiensa kuten massasäiliön suuren tilavuuden, automaattisen telankiristysjärjestelmän ja Soft Dockin ansiosta.

Näiden edistyksellisten ominaisuuksien kuten myös lisävarusteena saatavan Pave Assist -järjestelmän ansiosta ensiluokkainen päällystys on helpompaa kuin koskaan ennen. Volvo Co-Pilotin avulla toimiva Pave Assist -järjestelmä on suunniteltu parantamaan toimintaa, se antaa kuljettajille reaaliaikaiset tiedot päällystystyön laadusta ja tuottavuudesta. Tämä Volvon itsensä kehittämä erittäin innovatiivinen ratkaisu auttaa kuljettajia ohjaamaan päällystystoimintoja helpommin ja itsenäisemmin. Pave Assistin tarjoamiin työkaluihin kuuluvat Material Manager, Thermal Profiling ja Weather View.

Alan johtavat perät

Volvon perät on suunniteltu tarjoamaan ensiluokkaisen pinnoitteen laadun, yhtenäisyyden ja tasaisuuden. Monikäyttöisissä ja tehokkaissa Volvo P6820D ABG ja P7820D ABG -malleissa on alan johtavat perät, joilla saadaan jopa 11 metrin päällystysleveys ja jotka voivat käsitellä monenlaisia materiaaleja.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Volvon erityisrakenteisten, kokonaan karkaistujen kestävien tamppainsauvojen avulla saadaan materiaalin tavoitetiheys koko työleveydeltä. Volvon asiakkaat voivat valita työstä ja olosuhteista riippuen useista yhdellä tai kahdella tamppainsauvalla varustetuista peristä sopivan tasaisen pinnan varmistamiseksi. Volvo ABG:n kaksitamppainteknologia antaa parhaan esitiivistyksen perän jälkeen, mikä on olennaisen tärkeää paksun asfaltin ja sementillä sidottujen materiaalien (CTB) päällystystyössä.

Hydraulisten perän jatkeiden tasaisen ja tarkan liikkeen varmistamiseksi vakaassa perän ohjausjärjestelmässä on kaksi tarkoitukseen suunniteltua ohjainsylinteriä, jotka sijaitsevat asfaltinlevittimen kummallakin puolella. Yhdessä jäykät putket estävät perän jatkeita vääntymästä niihin kohdistuvien suurten voimien johdosta, ja tuloksena on yhtenäinen, kauttaaltaan tiivistetty pinta.

Lisäksi Volvon pikakiinnitysjärjestelmä mahdollistaa sen, että päällystystyöntekijät voivat vastata erilaisten työmaiden vaatimuksiin lisäämällä tai poistamalla perän jatkeet vain minuuteissa ilman mitään erikoistyökaluja. Turvallisuutta ja laatua parantavat uudet hydraulisesti ohjattavat päätyportit nopeuttavat perän käyttöä ja varmistavat tasaisen sivuviimeistelyn.

Päällystettäessä erityisiä harjakohtia tienpinnoilla VB 79/89 ja VDT-V 79/89 -perät ovat ihanteellinen valinta. Levitettävissä perissä on kaksi ylimääräistä nivellettyä osaa, joita voidaan säätää ylös- tai alaspäin 10 % (5,7°), jolloin voidaan päällystää helpommin epäsäännöllisiä profiileja – kuten erityisiä vedenpoistoalueita – vähemmällä materiaalilla ja alhaisemmin kustannuksin.

Optimaalinen käytettävyysaika

Koneiden tehokkuuden ja pitkäikäisyyden varmistamiseksi Volvo tarjoaa nopean ja helpon ylläpidon, samoin kuin useita komponenttien käyttöikää pidentäviä ominaisuuksia ja käyttöastetta lisääviä huoltoja. 

Koska pääsy tärkeisiin huoltokohteisiin on tehty helpommaksi, asiakkaat voivat luottaa siihen, että Volvon D-sarjan asfaltinlevittimien seisonta-aika on vähäinen ja käyttökustannukset minimoidut. Volvo Care Kit -sarjat auttavat myös alentamaan kustannuksia optimoimalla kulutusosien suorituskyvyn ja minimoimalla kulumisen. Kaikki ovat helposti saatavilla yhdessä paketissa, ja Volvo Care Kit auttaa asiakkaita tunnistamaan, mitä osia tulee vaihtaa.

Lisäksi teknologisesti kehittyneet ominaisuudet, kuten esimerkiksi Service Interval Manager, pitävät asiakkaat tietoisina huollon tarpeesta. Järjestelmä antaa kuljettajalle varoituksia tarvittavista määräaikaishuolloista ja tallentaa huoltohistorian EPM 3:een. Asiakkaat voivat myös etävalvoa koneitaan CareTrack® -järjestelmän avulla. Telematiikkajärjestelmä luo yksityiskohtaisia raportteja muun muassa koneen sijainnista, käytöstä, tuottavuudesta ja polttoaineenkulutuksesta. Käyttämällä MATRIS-diagnoosiohjelmistoa Volvo-jälleenmyyjät voivat analysoida koneen käyttötietoja. Järjestelmä seuraa toimintoja ja tunnistaa parannusta tarvitsevat alueet, mikä parantaa taloutta ja vähentää koneen kulumista.

Yhdessä nämä älykkäät järjestelmät ja palveluvalikoima – saatavana Volvon jälleenmyyjäverkosta – auttavat pitämään työteliäät P6820D ABG ja P7820D ABG -asfaltinlevittimet toiminnassa.

  P7820D ABG P6820D ABG
Moottorin päästöt EU Vaihe 4 / EPA Tier 4f  EU Vaihe 3a / EPA Tier 3 EU Vaihe 4 / EPA Tier 4f  EU Vaihe 3a / EPA Tier 3
Moottorityyppi D8J  D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Moottorin teho kW
hp (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
...moottorin käyntinopeudella r/min 1 800 1 800 2 000 2 000
Perusleveys m
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Suurin levitysleveys m
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Asfaltointikapasiteetti tonnia/h
lyhyttä tonnia/h
900
992
900
992
700
772
700
772
Suurin kerrospaksuus mm
tuumaa
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Massasäiliön tilavuus tonnia
lyhyttä tonnia
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Vetovaunun paino kg
lb
14 900
32 849
14 650
32 298
14 350
31 636
14 200
31 306