Construction Equipment Suomi

Volvo CE esittelee 100 tonnin kiviauton

Volvo Construction Equipmentin täysin uusi 95-tonninen (100-tonninen) R100E, joka on suunniteltu ensisijaisesti alhaisia omistajuuskustannuksia ajatellen, tulee olemaan vahva tekijä kaivos- ja louhostoiminnan sektoreilla.

Kokonsa ja kapasiteettinsa puolesta Volvo Construction Equipmentin uusi R100E-kiviauto on helposti yhtiön tuotevalikoiman suurin kuljetusajoneuvo, joka lupaa ajaa asiakkaiden käyttökustannukset alas optimoimalla tuottavuuden, toimintavarmuuden ja kuljettajan mukavuuden.

Tämä uraauurtava malli perustuu vahvaan DNA:han ja sen juuret ulottuvat niinkin kauas kuin vuoteen 1919. Volvo CE:n Motherwellin tuotantolaitos on suunnitellut, valmistanut ja jaellut kiviautoja lähes 70 vuoden ajan. Mikään muu kone ei vedä vertoja lähes vuosisadan suunnittelukokemukseen perustuvalle R100E:lle.

Siirrä enemmän, ansaitse enemmän


Volvo Rigid Hauler R100E T2Tämä 100/95 tonnin todellisen hyötykuorman tarjoava Volvo-malliston uusin tähti auttaa kuljettajia saavuttamaan tuotantotavoitteensa nopeammin. Suorittamaan suunnitellun R100E:n tehonlähteenä on huippuluokan moottori, jonka teho on 783 kW (1075 hv). Yhdistetty voimansiirto tuottaa suuren vääntömomentin, ylittämättömän vetotehon ja luokkansa johtavan kitkavoiman, jolloin pito on optimaalinen. Voimansiirron hallinnasta ja koneen momentista vastaa uusi Volvo Dynamic Shift Control, joka räätälöi vaihteiston vaihtamiskohdat automaattisesti työmaan ja käyttötavan mukaan.

R100E on valmistettu kaikenlaisilla pohjilla tehtäviin kaivos- ja louhostöihin, joissa käyttökustannuksilla on keskeinen merkitys. Asiakkaat voivat odottaa alhaisempia käyttökustannuksia per kuljetuskerta käyttäessään R100E:tä, jonka 60,4 m³:n kokoisella V:n muotoisella lavalla kuorman pysyvyys on optimaalinen ja materiaalia ei jää lavalle kippauksen jälkeen. Toimialalla tunnustetun kuormitusprofiilitoiminnon ansiosta kuljettaja voi kuormata jatkuvasti keskimääräisen tavoitehyötykuorman (95 t), ja lavan nopea kippaus varmistaa nopeat työjaksoajat ja kaikin puolin tehokkaan suorituskyvyn.

Volvo täydentää kiviautonsa suurta kapasiteettia ja korkeita kuljetusnopeuksia älykkäillä valvontajärjestelmillä. Lisävarusteena saatava ajoneuvon oma punnitusjärjestelmä (On-Board Weighing, OBW) on integroitu järjestelmä, joka varmistaa sen, että kone siirtää parhaan mahdollisen turvallisen hyötykuorman tuotannon optimoimiseksi entisestään ja käyttökustannusten minimoimiseksi. Järjestelmä käyttää ulkopuolelle asennettuja painetunnistimia koneen tilastotietojen valvontaan ja välittämiseen koneessa olevaan kuljettajan näyttöön. Koneen tietoja voidaan sekä katsoa reaaliajassa koneessa olevan kuljettajan näytön kautta että tarkastella etäältä Volvon CareTrack®-telematiikkajärjestelmän avulla, jotta kuljettajat ja kalustopäälliköt voivat suunnitella toimintaa paremmin.

Asiakkaat, jotka haluavat parantaa nykyisten ja tulevien projektiensa tuottavuutta, voivat käyttää Volvo Site Simulation -järjestelmää paikallisen Volvo-jälleenmyyjänsä tukemina. Järjestelmä tarjoaa asiakkaille arvokasta tietoa heidän koneistaan, kalustovaihtoehdoistaan ja työmaan suunnittelusta sekä auttaa heitä maksimoimaan tuottavuutensa ja hallitsemaan omistajuus- ja käyttökustannuksiaan paremmin.

Suunniteltu kestäväksi


Käyttövarmuus ja tuottavuus perustuvat pitkälti koneen kestävään rakenteeseen, joka suojaa komponentteja paremmin ja pidentää sekä niiden käyttöikää että määräaikaishuoltojen välejä.

Järkähtämätöntä vakautta tarjoava R100E suoriutuu täydellisen hallitusti hankalimmistakin maastoista. Vankkatekoisessa kiviautossa on matala painopiste sekä asiantuntevasti suunnitellut lava ja alusta, jotka toimivat harmonisesti McPherson-joustintukien, alakolmiotukivarsilla varustetun etujousituksen sekä uuden kevyen ohjausjärjestelmän kanssa. Esiohjausventtiilin käyttämän etäasennetun orbitrol-ohjausventtiilin tuottaman kevyen ja intuitiivisen ohjauksen ansiosta kuljettaja voi ohjata kiviautoa helposti tiukoissa mutkissa.Volvo Rigid Hauler R100E T2

Sen lisäksi, että R100E on suunniteltu saavuttamaan optimaaliset suorituskyky ja tuottavuus erinomaisen kuljettajan mukavuuden, koneen hallinnan ja vakauden ansiosta, se lupaa myös alentaa korjauskustannuksia. Etujousitusosien suuri väli vaimentaa kuorman ja maaperän aiheuttamia iskuja ja suojaa koneen tärkeitä rakenteita. Yksityiskohtainen suunnittelu ilmenee myös koneen rungon "länkirakenteesta", joka tarjoaa joustavuutta epätasaisessa maastossa ajamista varten. Teräksisistä kotelopalkeista valmistetun rungon tärkeimmissä rasitukselle alttiissa kohdissa on erikoislujasta teräksestä valmistetut valukappaleet vaimentamassa maaperän aiheuttamia iskuja. Kaikissa rungon porauksissa on lisäsuojina holkit. Rungon ja lavan perusteelliseen testaamiseen panostettiin huomattavasti, muun muassa alustan väsytyskuormitustestejä tehtiin 60 000 tunnin verran. Iskuja ja hankausta kestävästä 400 HBW -kovuuden teräksestä valmistetun lavan ansiosta R100E-kiviauto on suorituskykyinen pitkään.

Kuljettajan valinta


R100E on erittäin tehokas kone, ja siinä myös kuljettajan tuottavuus painii omassa sarjassaan muun muassa ROPS/FOPS-sertifioidun ohjaamon ansiosta. Tärinää ja ulkomelua vaimentavassa ohjaamossa on nestevaimennetut kiinnitykset ajokokemuksen parantamista varten.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

Ohjaamon vasemmalla puolella olevalta istuimelta käsin kuljettaja voi tarkkailla työmaata ja ympäröiviä alueita suuren lasipinta-alan ja tuulilasin kautta. Hyvää näkyvyyttä täydentää Volvo Smart View -järjestelmän tarjoama 360°:n näkymä ympäristöön. Järjestelmä käyttää useita ultralaajakulmaisia ulkopuolelle asennettuja kameroita näyttääkseen koneen näytössä kuvan ajoneuvosta ja ympäröivästä työmaasta lintuperspektiivistä katsottuna. Tällä 360°:n järjestelmällä on muitakin etuja kuin kuljettajan ja työmaan henkilöstön turvallisuuden parantaminen: se myös vähentää törmäyksiä muihin esineisiin tai estää ne kokonaan kone- ja rengasvaurioiden minimoimiseksi etenkin peruutettaessa, koska sen avulla kuljettajat pystyvät kiertämään maassa olevat esteet. Koneen vaurioitumisriskin pienentäminen alentaa korjauskustannuksia ja parantaa toimintavarmuutta.

Kaikki näytöt ja ergonomisesti sijoitetut sormenpäillä käytettävät käyttösäätimet ovat saavutettavissa Volvon ilmajousitetulta ja kattavin säätömahdollisuuksin varustetulta kuljettajan istuimelta käsin. Ohjaamossa on paineistus ja HVAC:n säätölaitteet sekä runsaasti säilytystiloja ohjaamon pitämiseksi siistinä.

Kaikkien Volvo-koneiden tavoin myös tämä suorituskykyinen kiviauto on valmistettu turvalliseksi ja sen jokainen ominaisuus suunniteltu turvallisuutta ajatellen. Sekä kuljettajan että työmaahenkilöstön suojelemiseksi kaikki koneen järjestelmät, kuten hätäkatkaisimet, ovat helposti käden ulottuvilla. Vaihteiston hidastin ja vapaalle vaihtamisen esto varmistavat koneen turvallisen hallinnan ajettaessa alamäkeen, ja moottorin ylinopeuden esto hidastaa koneen nopeuden automaattisesti turvalliselle alueelle.

Helppo tarkastus


Volvo Rigid Hauler R100E T2Säännölliset huoltotarkastukset ovat tarpeen mahdollisten ongelmien havaitsemiseksi ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi. R100E:n päivittäiset huoltotarkastukset ja rutiinikunnossapito voidaan luistamattomien askelmien ja turvallisten kulkuteiden ansiosta tehdä nopeasti ja helposti, jolloin koneella työskentelyä voidaan jatkaa mahdollisimman pian. Kaikki huoltokohteet on kerätty strategisesti yhteen ja sijoitettu siten, että niihin ulottuu maasta ja huoltoalustalta käsin, jotta koneen ylläpito tai säätöjen tekeminen on helppoa ja turvallista. Suoraan vannekehään asennetun pyörän malli mahdollistaa turvallisen ja nopean renkaan asennuksen ja irrotuksen. Ohjaamon sisällä saat korkean tason vianmääritystietoa käyttäjäystävällisen kojetaulun kautta nopeaa analysointia ja ratkaisuja varten. Kojelaudan kautta kuljettaja voi helposti valvoa koneen kuntoa ja katsoa järjestelmäpaineita, lämpötiloja, polttonesteenkulutusta, moottorin diagnosointia, vaihteiston diagnosointia ja VCU:n diagnosointia koskevaa tietoa.

R100E:ssä on myös korkeatasoinen hydrauliikkasuodatus, joka sisältää magneettiset imusuodattimet kussakin hydraulisessa järjestelmässä sekä ohjauksen, jarrujen käyttöpumpun ja takajarrujen jäähdytysyksiköiden painesuodatuksen. Moottoriin asennetut pää- ja lisäpolttoainesuodattimet yhdessä edistyneen kaksivaiheisen öljynsuodatuksen kanssa poistavat haitallisia epäpuhtauksia. Ylivertaisen suojauksen tarjoavia kestäviä ominaisuuksia täynnä oleva R100E optimoi työnteon ja tarjoaa pidemmät huoltovälit käyttökustannusten alentamiseksi.

Siinä harvinaisessa tilanteessa, että Volvo R100E tarvitsee rutiinihuoltotarkastuksen lisäksi muita toimenpiteitä, Volvon laajaan jälleenmyyjien ja teknikoiden verkostoon kuuluvat asiantuntijat ovat aina käytettävissä ja tarjoavat mielellään ammattimaista neuvontaa. Yhdistämällä paikallistuntemuksen ja kokemuksen globaalista kaivostoiminnasta Volvo tarjoaa laajan valikoiman asiakasratkaisuja telematiikan koneraporteista ja Volvon palvelusopimuksista (VSA) aina laajennettuun takuuseen asti, jotta tuottavuus on parempi koneen koko elinkaaren aikana.

Tärkeimmät erittelyt:

Hyötykuormakapasiteetti kg/lb 95000 / 209,439
Lavan tilavuus, kasa SAE 2:1 m³/y³ 60,4 / 79
Nettopaino kg/lb 69550 / 153,331
Bruttopaino kg/lb 164550 / 362,770
Moottori Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Vaihe II)
Moottorin maksimibruttoteho kW/hv 783 / 1,050
...moottorin kierrosluvulla r/min 2100
SAE J1349:n mukainen maksimibruttovääntömomentti Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
...moottorin kierrosluvulla r/min 1300
Suurin nopeus km/h / mph 50 / 31.1

Huom.: Voit ladata tämän lehdistötiedotteen kuvat suoraan koneellesi napsauttamalla tästä.