Construction Equipment Suomi

Volvo CE esittelee uuden kiviautomallistonsa

Volvo Construction Equipment -yhtiön uudet D-sarjan kiviautot perustuvat luotettavaksi todettuun dumpperikonseptiin, ja alan uusimpaan tekniikkaan perustuva rakenne optimoi polttonestetalouden ja käyttöasteen.

Volvo Construction Equipment on laajentanut alan johtavaa dumpperimallistoaan uusilla kiviautomalleilla R45D, R60D ja R70D. Malliston hyötykuormakapasiteetit ovat 41 - 65 tonnia (45 -72 t) ja koneet on suunniteltu alentamaan asiakkaiden merkittävintä käyttökulua – polttoainetta – sekä edistämään kaivutyön turvallisuutta ja helppoutta.

D-sarjan kiviautot saattavat olla uusia malleja, mutta niiden taustalla on merkittävä, yli 70 vuoden mittainen historia, joka alkoi teknisen asiantuntijatiimin ja insinöörien suunnitellessa maailman ensimmäisen maastokäyttöön tarkoitetun dumpperin Volvo CE:n Motherwell-tuotantolaitoksessa Skotlannissa. Nyt tässä perinteikkäässä tuotantolaitoksessa valmistuvat D-sarjan kiviautot saavat tuekseen Volvo CE:n suunnittelu- ja valmistustaidon perusarvot. Vahva perinne, tekninen asiantuntemus ja nykyaikaiset tuotantoprosessit varmistavat uusimpien kiviautojen korkean laadun, luotettavuuden ja tuottavuuden.

Hyötysuhde vakiovarusteena


Huippuluokan moottoreilla varustetut kiviautomallit R45D, R60D R70D ovat erittäin vankkoja ja niissä riittää vääntöä ja tehoa jopa 567 kW (760 hv) myös alhaisilla kierroksilla. Lisäksi pitkät huoltovälit ja polttoaineen tehokas hyödyntäminen varmistavat poikkeuksellisen alhaiset käyttökustannukset.Moottorin ja voimansiirron välisen elektronisesti toteutetun integroinnin ansiosta vaihteenvaihdot ja kiihdytykset sujuvat tasaisesti kaikissa kuormaustöissä. Kahteen voimansiirtomalliin – Tehokas ja Taloudellinen – perustuva integroitu vaihteenvaihtomekanismi edistää mallien tehokkuutta ja polttonestetaloutta kaikissa alan töissä. Kuljettaja voi esivalita voimansiirron käyttötavan tekeillä olevaan työhön sopivaksi. Koneiden tehokkaat hydraulijärjestelmät varmistavat tarvittavan virtauksen sekä jäähdytystä että toimilaitteiden viiveetöntä aktivointia varten. Tämä varmistaa nopeat jaksoajat ja hyvän tuottavuuden kaikissa töissä.

Tehokkaat voimanpesät


Tehokkaissa ja älykkäästi toimivissa Volvon kiviautoissa on kilpailukykyinen tehopainosuhde, nopeasti reagoivat vaihteenvaihdot ja optimaalinen painon jakautuminen. Yhdessä ne auttavat kuljettajaa täyttämään asetetut tuotantotavoitteet entistä nopeammin. Kokonaisvaltaisesti suunniteltu voimansiirto varmistaa vaikuttavat pito-ominaisuudet ja siten kivikonemallit R45D, R60D ja R70D ovat ihanteellinen valinta kaivosalueiden ja kivilouhimoiden jyrkissäkin luiskissa. Taka-akselin tehostettu vääntö pienellä vaihteella ja koko voimansiirtojärjestelmän keskinäinen kalibrointi varmistaa pyörien hyvän pidon ja siten erinomaisen tuottavuuden hankalassakin maastossa ja rinteissä.Laadukkaasta ja kulutusta kestävästä materiaalista valmistetut korit täyttävät teräksen HARDOX 400 -lujuusluokituksen ja pakojärjestelmän tuottama korkea kuumuus varmistaa kuorman tehokkaan tyhjennyksen eikä kauhaan jää juurikaan materiaalia. Varmistaakseen toiminnan tehokkuuden ja tuottavuuden sekä nykyisillä että tulevilla työmailla asiakkaat voivat valita erilaisia älyjärjestelmiä, jollainen on esimerkiksi Volvo Site Simulation. Se tuottaa hyödyllistä tietoa konekannasta, sopivan kaluston valinnasta ja työkohteen kokoonpanosta. Kuljettajan tuottavuutta tehostetaan esimerkiksi herkästi reagoivalla ohjauksella ja harkitusti sijoitetuilla hallintalaitteilla ja -vivuilla. Tehokas ja helposti säädettävä ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmä auttaa kuljettajaa jaksamaan työssään koko vuoron ajan.

Rakennettu kestämään


Laadukkaat D-sarjan kiviautot kestävät vaativissakin olosuhteissa pitkään ja omistaja voi olla varma koneen käytettävyydestä ja erittäin alhaisista huolto- ja korjauskustannuksista. Työmaiden olosuhteet ovat erittäin haasteelliset ja siksi nämä kestävät koneet on testattu perusteellisesti äärimmäisissä käyttötilanteissa. Vain siten voidaan varmistaa sekä koneen että sen komponenttien pitkä käyttöikä. Ulkoasultaan suoraviivaiset kiviautot on varustettu runkorakenteella, joka on vankempi kuin vaativimmassakin työkohteessa edellytettäisiin. Koneen keskelle sijoitetun vaihteiston ansiosta paino jakautuu tasapainoisesti ja painopiste on alhaalla. Siten kaikki kuorman vaikutukset jakautuvat tasaisesti kaikille pyörille. Kiviauton erikoisluja alusta pystyy kestämään äärimmäisen kovaa rasitusta ja vaimentaa tienpinnan ja kuormausprosessien aiheuttamia iskuja ja tärinöitä. Siten koneen runko kestää käytössä pitkään ja käyttökulut ovat vähentyneiden huoltotarpeiden johdosta alhaiset.

Kiviautot on suunniteltu varmistamaan omistajalle pitkäaikaista tuottoa, mikä on osaltaan käytettävyysaikaa lisäävien laadukkaiden komponenttien ansiota. Pääjarrutusjärjestelmän kestoikää on voitu pidentää vaihteistoon sijoitetulla hidastimella. Se on näissä koneissa vakio-ominaisuus, joka hidastaa moottorin kierroksia ja minimoi ajojarrujen käytön. Komponenttien pitkä kestoikä on edellytys alhaisille käyttökustannuksille, ja siksi jokainen komponentti on suojattu. Esimerkiksi hydraulijärjestelmässä on useita suodatustasoja, jotta epäpuhtaudet eivät pääse etenemään virtauksen mukana, mikä sekin nostaa koneen käyttöastetta. Lisäksi koneissa on moottorin suojaustila, joka varoittaa kuljettajaa tilanteessa, jossa moottorin suojauksen tehonalennusjärjestelmä aktivoituu. Tällöin moottorin tehoa ja käyntinopeutta alennetaan asteittain ongelman vakavuudesta riippuen, millä estetään moottorin vaurioituminen. Moottorin toimintaparametreihin sisältyvät jäähdytysnesteen korkeat lämpötilat, kaasupolkimen lähtötiedot ja jäähdytysnesteen alhainen taso.

Turvallisuus on geeneissämme


D-sarjan kiviautot on rakennettu vaativiin työoloihin ja lisäksi niissä on useita työturvallisuutta lisääviä toimintoja. Kuljettajalla on FOPS-sertifioidusta ja ROPS-suojakatoksella varustetusta ohjaamosta hyvä näkyvyys työkohteeseen ja konetta ympäröiville alueille. Näkyvyyttä lisäävät ohjaamon vasemmalle puolelle sijoitettu kuljettajanistuin sekä Volvo Smart View -järjestelmä, jossa on neljä koneen ulkopuolelle sijoitettua kameraa. Niiden tuottama kuva näyttää kuljettajalle koneen ja sen ympäristön lintuperspektiivistä.

Nämä erittäin tehokkaat, joka suhteessa turvallisiksi suunnitellut ja rakennetut koneet pystyvät kulkemaan jyrkissäkin luiskissa kuljettajan säilyttäessä koneen hallinnan koko ajan. Tämä on vaihteiston, jarruttavan hidastimen ja valinnaisen, vapaavaihteella rullauksen estävän järjestelmän ansiota. Ylinopeuden estotoiminto hidastaa koneen nopeuden automaattisesti turvalliselle nopeusalueelle, ja korin noston aikainen estotoiminto estää isommalle vaihteelle vaihtamisen, kun koneella ajetaan kori nostetussa asennossa. Kuljettajan mielenrauhaa lisäävät myös useat muut turvatoiminnot, esimerkiksi vian sattuessa turvallinen jarrutus ja toissijaiset ohjausjärjestelmät.

Helppo ylläpito


Pitkän käyttöiän – ja maksimoidun käytettävyysajan takaamiseksi säännölliset huoltotarkastukset ovat tarpeen mahdollisten ongelmien havaitsemiseksi jo ennen niiden ilmenemistä. Koneeseen nousu on turvallista luistamattomien askelmien ja kaiteilla suojattujen kulkuväylien ansiosta. Mekaanikot pääsevät kätevästi ryhmiteltyihin huoltokohteisiin sekä leveältä lavalta että maantasolta ja työkaluja tarvitaan töissä hyvin vähän. Keskelle sijoitettu vaihteisto varmistaa helpon pääsyn kohteeseen ilman, että muita osia tarvitsee irrottaa edestä. Ohjaamossa kuljettaja näkee kaikki tärkeät diagnostiset tiedot kojelaudan näytöistä ja pystyy tekemään nopeat analyysit ja ratkaisut.

Jos kiviauto tarvitsee tarkempaa huolenpitoa kuin rutiininomaiset huoltotarkastukset, asiakas voi luottaa Volvon maailmanlaajuisen huoltoverkoston ja sen mekaanikkojen, korjaamoiden ja jälleenmyyjien palveluihin. Volvo tuntee paikalliset olot ja yhtiöllämme on vankkaa kokemusta kaivostoiminnasta maailman eri puolilla. Pystymme toimittamaan varaosat, tarjoamme Volvo-huoltosopimukset ja telematiikkaan perustuvat koneraportit. Kaikki tämä tukee Volvon sitoumusta asiakkaidensa toimintakulujen alentamiseen.


 

Tärkeimmät erittelyt:

    R45D R60D R70D
Hyötykuorma kg
lb
41000
90,389
54500
120,152
65000
143,300
Lavan tilavuus, kasa SAE 2:1 m3
yd3
26
34
35
46
41.5
54
Nettopaino kg
lb
36435
80,325
42048
92,700
49573
109,290
Bruttopaino kg
lb
77435
170,715
96548
212,852
114573
252,590
Moottori   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Moottorin päästöt   Tier 3 / Stage IIIA Tier 3 / Stage IIIA Tier 2 / Stage II 
Moottorin suurin bruttoteho kW hp (imp)
392
526
522
700
567
760
... käyntinopeudella r/min 2 000 2 000 2 100
Maks. SAE J1349 bruttovääntömomentti Nm
ft lbf
2407
1,775
2981
2,199
3323
2,451
...moottorin käyntinopeudella r/min 1500 1500 1350
Suurin nopeus km/h
mi/h
65.0
40.4
57.5
35.7
57.0
35.4

Huomautus: Voit ladata tämän lehdistötiedotteen kuvat koneellesi napsauttamalla tätä.