Construction Equipment Suomi

Volvo Assist -valikoima esitellään Euroopan markkinoille Intermatissa 2018

Volvo Construction Equipment esittelee täydellisen valikoiman Volvo Assist -ratkaisuja, joita käytetään ohjaamoon asennetun, kehityksen kärkeä edustavan Volvo Co-Pilot -näytön kautta.

Intermat 2018 -messuilla Volvo Construction Equipment esittelee toimialan edistyneimmän lähestymistavan koneiden hallintaan sekä laajennetun valikoiman älykkäitä koneiden hallintajärjestelmiä. Pariisin messuilla esitellään Euroopan markkinoille tarkoitettu täydellinen valikoima Volvo Assist -ohjelmia: päivitetty Load Assist pyöräkuormaajia varten, Haul Assist dumppereihin, Dig Assist kaivukoneisiin, Compact Assist maa- ja asfalttijyriin sekä Pave Assist asfaltinlevittimiä varten.

volvo-assist-valikoima-esitellään-euroopan-markkinoille-intermatissa-2018-02-1920Volvo Co-Pilot: kumppanisi ohjaamossa

Kaikkia Volvo Assist -ohjelmia käytetään hiljattain päivitetyn Volvo Co-Pilot -näytön kautta, joka on suunniteltu parantamaan kannattavuutta tekemällä työskentelystä tarkempaa. 10-tuumainen kosketusnäyttö on intuitiivinen ja skaalattava alusta, joka käyttää koneen tietoja ja huipputarkkoja antureita tarjotakseen reaaliaikaista tietoa kuljettajan tehokkuuden ja työmaan suorituskyvyn parantamiseksi.

Jokaisessa Volvo Assist -alustassa on intuitiivinen valikoima tuottavuutta parantavia sovelluksia, jotka auttavat kuljettajaa valvomaan työnsä edistymistä ja tuloksia reaaliajassa.

Load Assist punnitsee paremmin

volvo-assist-valikoima-esitellään-euroopan-markkinoille-intermatissa-2018-03-1920L110H-260H-pyöräkuormaajien Load Assist -järjestelmää on kehitetty edelleen kuljettajan tehokkuuden ja työmaan suorituskyvyn parantamiseksi. Päivitettyä alustaa käytetään Volvo Co-Pilotin kautta ja siinä on On-Board Weighing -sovellus, joka antaa kuljettajalle reaaliaikaista tietoa kauhan kuormasta +/- 1 %:n tarkkuudella.

Paine- ja asentoantureita käyttäen On-Board Weighing -järjestelmä tallentaa kaikki kuormitustiedot työn aikana estääkseen mahdolliset häiriöt töiden edistymisessä. Järjestelmä syöttää koneen tiedot Caretrack® -telematiikkajärjestelmään, jolloin etätoiminnolla voidaan lukea koneen kaikki keskeiset tiedot, esimerkiksi kuljetetut kokonaismäärät, kuljetettu määrä per polttoainelitra ja työjaksojen määrä. Näiden tietojen avulla kuljettajat ja kalustopäälliköt voivat hallita tuottavuutta paremmin ja estää ylikuormauksen, mikä puolestaan ehkäisee koneen kulumista, rengasvaurioita ja liiallista polttonesteen kulutusta.

Haul Assist: M2M-kommunikaatiota

Haul Assist on ensimmäinen Volvo Assist -valikoiman ohjelma, joka tarjoaa koneiden välistä kommunikaatiota dumppereita varten. Haul Assist yhdistää sovellukset On-Board Weighing, Map ja Speed Advisor optimoidakseen kuormauskapasiteetin, tarjotakseen muiden työmaalla olevien koneiden tarkan paikannuksen ja parantaakseen polttonestetehokuutta.

Haul Assist on saatavana kaikkiin seitsemään dumpperimalliin A25G:stä A60H:hon asti.

Dig Assist: suunniteltu tekemään enemmän

Dig Assist kolmine tuottavuustasoineen (2D, InField Design ja 3D) on saatavana nyt useaan 15–30-tonniseen Volvon tela-alustaiseen kaivukoneeseen (EC220E, EC250E ja EC300E) ja pyöräalustaiseen kaivukoneeseen (EW160E, EWR150E ja EWR170E). Dig Assist -koneenohjausjärjestelmän myötä Volvo tuo markkinoille jotain aivan uutta – nimittäin kolme kuljettajien avustustasoa, jotka tekevät kaivamisesta tuottavampaa sekä yksinkertaisissa että monimutkaisissa työkohteissa ja projekteissa. Full 3D -vaihtoehto on nyt saatavana Topcon-teknologialla varustettuna. 3D tulee tulevaisuudessa saataville myös Trimblen toimittamana.

Lisäarvon tuomiseksi asiakkaille kaikki laitteisto on Volvo CE:n kehittämää ja tehdasasenteista, joten sitä koskevat Volvo CE:n takuusäännöt ja Volvo CE -verkoston asiantunteva palvelu.

Compact Assist jyrää kilpailijansa

Uuden SD75B–SD160B-maajyräsukupolven Compact Assist tarjoaa Compaction Measurement Value (CMV) -kartoitusta ja jyräyskertojen laskentaa hyödyntäen tasa- ja korkealaatuisemman sekä kustannustehokkaamman jyräyksen. Compact Assist värittää jokaisen jyräyskerran ja rummun limittäisyyden eri väriseksi, jolloin kuljettajan on helppo havaita aukot tasalaatuisen jyräysjäljen aikaansaamiseksi.

DD105-asfalttijyriin on puolestaan saatavana kaksi Compact Assist -moduulia: Compact Assist, joka kirjaa muistiin ja näyttää jyräyskertojen ja lämpötilan kartoituksen, sekä Compact Assist varustettuna Density Directillä, joka laskee arvioidun materiaalin jyräyksen reaaliajassa.

Pave Assist: tarkkaa suorituskykyä

Pave Assist on saatavana koko 2,5-metristen Volvo-levittimien valikoimaan. Sen ominaisuuksia ovat Material Manager, Weather View ja valinnainen Thermal Profiling. Material Manager tarjoaa hyödyllisiä laskelmia, kuten etäisyyden ja päällystetyn tonnimäärän, päällystetyn alueen ja CO2-päästöjen laskennan. Kosketusnäytön tietojen ja automaattisten raporttien ansiosta se säästää monen tunnin mittauksilta ja manuaaliselta dokumentaatiolta.

Weather View kertoo kuljettajille vallitsevista ja tulevista sääolosuhteista ja auttaa työmaapäällikköä suunnittelemaan toimintaa. Thermal Mapping tarkkailee perän takana vallitsevaa levitetyn asfalttiseoksen lämpötilaa, joka on yksi tärkeimmistä päällysteen pitkäikäisyyteen vaikuttavista tekijöistä.

Kaiken kaikkiaan Pave Assist tarjoaa asfalttilevittimien kuljettajille reaaliaikaista tietoa päällystyksen laadusta ja tuottavuudesta sekä työskentelyn aikana että työn valmistuttua.

volvo-assist-valikoima-esitellään-euroopan-markkinoille-intermatissa-2018-04-1920

Jatkuvaa kehitystä

Erityisesti Volvo-koneita varten suunnitellut Volvo Co-Pilot ja kaikki Volvo Assist -alustat käyvät läpi perinpohjaiset valmistus- ja testausprosessit, jotta ne täyttävät korkeimmatkin laatustandardit. Android-alustalle rakentuvan tabletin näyttö on suunniteltu toimintojen määrän nopeaa kasvua varten, jotta Volvon asiakkaat ja jälleenmyyjät saavat uudet ohjelmistosovellukset nopeasti käyttöönsä. Ohjelmiston over-the-air-päivitysmahdollisuuden avulla Volvo CE tarjoaa uusia toimintoja kaikille Volvo Co-Pilot -asiakkaille näiden jälleenmyyjien kautta. Jälleenmyyjä voi asiakkaan pyynnöstä aktivoida etäältä uusia koneen toimintoja. Volvon laaja jälleenmyyjäverkosto on alan paras yhteistyökumppani kone-, työväline-, varaosa-, takuu- ja huoltotarpeiden täyttämisessä.

Kuva 1: Näkymä ohjaamosta, jossa on Volvo Co-Pilot ja Haul Assist
Kuva 2: Volvo Co-Pilot -näyttö ja Load Assist
Kuva 3: Haul Assist ja On-board Weighing
Kuva 4: Volvo Co-Pilot ja Pave Assist