Construction Equipment Suomi

Volvo ECR355E: väsymätöntä suorituskykyä

Tämä Volvo Construction Equipmentin uusi E-sarjan kaivukone tarjoaa 10 % paremman polttonestetehokkuuden sekä huomattavasti suuremmat kaivu- ja nostovoimat, hallittavuuden ja erinomaisen käyttövarmuuden täyttäen kovimmatkin tuottavuus- ja suorituskykyvaatimukset.

Esittelemme Volvo Construction Equipmentin uuden, lyhyellä kääntösäteellä varustetun ECR355E-kaivukoneen. Tämä koeteltuun E-sarjan suunnitteluun perustuva uusin 35-tonninen tulokas on tehokas, tarkka, ja ihanteellinen työkumppani putkien laskentaa, kaivantotukien asentamista ja yhdyskuntarakentamista varten.

Raskaan sarjan koneen sydän on lujatekoinen Stage IV/Tier 4 Final -vaatimusten mukainen Volvo-moottori. Volvo D8 -moottori, jossa yhdistyvät korkea vääntömomentti ja alhainen kierrosluku, tuottaa 180 kW (241 hv) tehoa ja jopa 10 % paremman polttonestetehokkuuden, jotta asiakkaat saavat enemmän aikaan vähemmällä. Edistynyt sähköhydraulinen järjestelmä, joka toimii harmonisesti tehokkaan Volvo-moottorin kanssa, alentaa polttonesteenkulutusta ja vähentää päästöjä sekä varmistaa nopeamman ja sujuvamman työskentelyn. Työjaksoaikoja lyhentää myös puomin kelluntatoiminto, joka säästää pumpun tehoa puomia laskettaessa.

Jotta suorituskyky pysyy korkeana ja käyttökustannukset alhaisina, ECR355E:ssä on integroitu Volvon toimintatilajärjestelmä. Työtehtävästä riippuen kuljettaja voi valita joko toimintatilan I (Idle), F (Fine), G (General), H (Heavy) tai P (Power max). Uusi ECO-tila käyttää uusinta elektronista pumpunohjausteknologiaa polttonestetehokkuuden parantamiseksi entisestään suorituskyvyn kärsimättä useimmissa työskentelyolosuhteissa.

Lyhyt kääntösäde, paljon potentiaalia

Volvo ECR355E tekee enemmän sekä vähemmällä polttonesteellä että vähemmällä vaivalla. Sähköhydraulinen järjestelmä esimerkiksi kasvattaa huomattavasti sekä nostokapasiteettia että kaivuvoimaa. ECR355E, joka pystyy kaivamaan, kääntämään ja kuormaamaan enemmän materiaalia, saavuttaa paremman tuottavuuden suuremmalla työkohteiden ja olosuhteiden kirjolla.

Vankan suunnittelunsa ja lukuisten vakio- ja valinnaisten ominaisuuksiensa, kuten Volvon puskulevyn, pikaliittimen, lisähydrauliikan ja valinnaisen kaksiosaisen puomin ansiosta ECR355E sopeutuu työkohteen mukaan aina tienrakennuksesta raskaisiin infrastruktuuritöihin asti. Jotta Volvo ECR355E soveltuu paremmin erilaisiin työskentelyolosuhteisiin, kompaktin kokoisena se on helppo kuljettaa työmaalta toiselle. Valinnaiset kapean ja pitkän alavaunun ominaisuudet voidaan valita koneen liikkuvuuden parantamiseksi. ECR355E:ssä on myös suurempi hydrauliikkavirtaus, jotta sitä voidaan ohjata tarkasti tasaus- ja yhdistetyissä töissä. Synkronoidut puomi ja varsi sujuvoittavat liikkumista ajettaessa ja nostettaessa yhtä aikaa sekä parantavat tasaustyön laatua.

Työmaan tuottavuuden parantamiseksi ja ylläpitämiseksi Volvolta on saatavana tuottavuuspalveluja. Kuljettajan toiminta, työmaan olosuhteet ja koneen kokoonpano ovat vain joitakin monista tuottavuuspalveluihin kuuluvista tekijöistä, joita voidaan hioa tuottavuuden parantamiseksi. Asiakkaat voivat valita eri konevaihtoehdoista, tukiratkaisuista ja koulutuspaketeista haluamansa parantaakseen Volvo-konekantansa suorituskykyä, jolloin he voivat tehdä ja ansaita enemmän.

Tee enemmän – mukavasti

Jotta siirtyminen ahtaille työmaa-alueille ja niiltä pois on vaivatonta, tämä uusin E-sarjan kaivukone useine uusine ominaisuuksineen nostaa riman korkeammalle hallittavuuden ja kuljettajan mukavuuden suhteen. Hiljaisen Volvo-ohjaamon sisällä ohjaussauvojen räätälöidyt vastetilat varmistavat sen, että kone tekee juuri sen, mitä kuljettaja haluaa. Hydrauliikkajärjestelmä on sovitettu Volvo D8 -moottoria varten, mikä parantaa kaivukoneen tehoa ja hallittavuutta entisestään. Hallittavuutta ja helppokäyttöisyyttä parantaa HMI-rajapinta (Human Machine Interface), elektroninen järjestelmä, jonka avulla kuljettajat voivat hienosäätää toimintoja ja asetuksia näytön ja näppäimistön avulla. Integroimalla ergonomiset hallintalaitteet ja pelkistetyt kytkimet näppäimistöön HMI tuo kuljettajan ja teknologian yhteen muodostaen yhden yhtenäisen työskentely-ympäristön.

Toimialan johtavasta ROPS-sertifioidusta Volvo-ohjaamosta käsin kuljettaja näkee suurten ikkunoiden ja kapeiden tolppien ansiosta hyvin joka puolelle koneen ympärille. Valinnaisen Volvo Smart View -ominaisuuden neljä ulkopuolelle asennettua kameraa muodostavat koneesta näytössä näytettävän lintuperspektiivinäkymän. Järjestelmän avulla kuljettaja voi tarkkailla koko ympäristöään, mistä on etua työskenneltäessä ahtaissa tiloissa.

Ergonomisesti suunnitellussa ohjaamossa on myös suuri pystysuuntainen tuulilasi parantamassa näkyvyyttä ja turvallisuutta. Suurikokoinen ylempi etuikkuna on helppo rullata ylös pois tieltä, ja alempi osa voidaan irrottaa ja varastoida ohjaamon sisään mukavuuden parantamiseksi. Edistynyt ilmastointijärjestelmä, jota on helppo säätää kahdeksantuumaisen LCD-näytön kautta, optimoi kätevyyden ja mukavuuden. Alan johtava ilmankierrätys- ja huurteenpoistojärjestelmä nopeuttaa ohjaamon lämmitystä ja jäähdytystä tehden ympäristöstä miellyttävän. Muita vakio-ominaisuuksia ovat säädettävä istuin, runsaasti jalkatilaa ja tärinänvaimentimet, jotka varmistavat kuljettajan pysymisen virkeänä ja keskittyneenä.

Haasteiden mittainen

Tuottavuuden ja hallittavuuden lisäksi tämä lujatekoinen kone on aina käytettävissä ja valmiina töihin. ECR355E:ssä on X-muotoisella rungolla varustettu alavaunu, jossa on takoteräksestä valmistetut ylärullat, sekä kestävä puomi ja lujatekoiset varret käyttövarmuuden ja pitkän käyttöiän takaamiseksi. Laajalle avautuvien huoltoluukkujen kautta pääsee esteettömästi maan tasalta käsiksi tärkeisiin huoltokohteisiin, kuten pumppujen paineenmittausliitäntöihin, suodattimiin ja jäähdytyslaitteistoon. Loogisesti ryhmiteltyjen voiteluputkistojen, liukastimisenestolevyjen ja lukuisten kaiteiden ansiosta kuljettajat voivat palata töihin nopeasti ja turvallisesti.

Purkutöitä ja muita vaativia käyttökohteita varten Volvo tarjoaa vahvike- ja suojauspaketteja Volvo-koneiden suojauksen varmistamiseksi. Asiakkaat voivat valita haluamansa varusteet laajasta lisävarustevalikoimasta, johon sisältyvät puomi- ja kauhasylinterien suojukset, vankat sivuovet, vahvistetut alasuojukset, kääntökehän suojaus ja ohjaamoon asennetut FOG (Falling Object Guarding) -paketit.

Tuottavuuspalvelujen lisäksi Volvo tarjoaa toimintavarmuuspalveluja, jotka on suunniteltu alentamaan korjauskustannuksia ja vähentämään odottamattomia seisokkeja. Innovatiivisen teknologian avulla Volvo-jälleenmyyjät voivat etävalvoa asiakkaiden koneita. Mahdolliset ongelmat voidaan diagnosoida varhaisessa vaiheessa ja kestävään ratkaisuun johtaviin korjauksiin voidaan ryhtyä.

Enemmän kuin kone

Volvo tarjoaa kattavan valikoiman työjaksoajat ja tuottavuuden maksimoivia työvälineitä ja asiakasratkaisuja uutta ECR355E:tä varten. Volvon pikaliittimien ja työvälineiden hallintajärjestelmän avulla kuljettajat voivat helposti vaihtaa työvälineeksi hydraulisen vasaran, yleiskauhan, järeän kauhan, hydraulisen tarraimen tai Steelwrist®-rototiltin.

Volvolta on saatavana täydellinen pikaliitinvalikoima, johon kuuluvat Volvon S-tyyppinen, yleismallinen ja SteelWrist®-pikaliitin. Tehtaalla asennetuilla kallistuspyörittäjillä on omat ohjaussauvat ja värinäyttö, jotka on integroitu täysin koneen järjestelmään. Kallistuspyörittäjät sopivat täydellisesti yhteen Volvon uuden kaivukoneiden Aggressive Cut -kauhasarjan kanssa. Jotta hydraulisten työvälineiden, kuten niittokoneiden, jyrsimien, saksien, murskaimien ja rototilttien, virtaus ja paine ovat oikealla tasolla, koneeseen voidaan asentaa tehtaalla useita erilaisia hydraulilinjoja, kuten vasara- ja saksilinja sekä pyörityslinja.

Salasanalla suojattu työvälineen hallintajärjestelmä mahdollistaa jopa 20 eri työvälineen tallennuksen. Käyttäjäystävällisen järjestelmän ansiosta kuljettaja voi esiasettaa ohjaamon sisällä hydraulisen virtauksen ja paineen näytön kautta oikealle tasolle saadakseen työvälineistä kaiken irti.

Seisokkien vähentämiseksi ja asiantuntevan palvelun tarjoamiseksi Volvo reagoi ennakoivasti nopeammin asiakkaiden tarpeisiin ja sen paikalliset korjaamot ja huoltoautot tukevat täysin huolto- ja kunnossapitotarpeita. Lisäksi alkuperäiset Volvo-osat on testattu perusteellisesti ja hyväksytty koneen pitkän käyttöiän ja toimintavarmuuden varmistamiseksi. Volvo-jälleenmyyjät auttavat saamaan jokaisesta koneesta enemmän irti tarjoamalla rajoittamattoman pääsyn koko palveluvalikoimaan ja varmistamalla asiakkaiden tulojen maksimaalisen suojauksen.

ECR355E:n erittelyt

Perustuvat konekokoonpanoon: ECR355EL, 2-osainen puomi 6,2 m, varsi 2,55 m, telakenkä 700 mm.

Tärkeimmät tekniset tiedot:

Moottori D8J  
Työpaino kg 34 100 - 38 000
lb 75 200 - 83 800 
Bruttoteho kW 180
hv (imp) 241 
...moottorin käyntinopeudella r/min 1 800 
Kauhan tilavuus 0,92 - 2,06
1,24 - 2,69 
Nostokapasiteetti alavaunun suuntaan kg 12 680 
lb 27 490 
...ulottuvuudella/korkeudella m 6,0 / 1,5 
ft 20 / 5
Suurin kaivu-ulottuvuus mm 10 741 
ft in 35'3" 
Suurin kaivusyvyys mm 6 818 
ft in 22'4" 
Murtovoima, SAE J1179 (normaali) kN 165 
lbf 37 090 
Murtovoima, SAE J1179 (tehostettu)
kN 179 
lbf 40 240 
Irrotusvoima, SAE J1179 (normaali) kN 133
lbf 29 900
Irrotusvoima, SAE J1179 (tehostettu)
kN 144 
lbf 32 370 
Kokonaisleveys mm 3 340 
ft in 10'11" 
Takaosan kääntösäde mm 1 900
ft in 6'3"