Construction Equipment Suomi

Keskikokoiset H-sarjan pyöräkuormaajat tarjoavat 20 % paremman polttonestetehokkuuden

Volvon uudistetut pyöräkuormaajat L60H, L70H ja L90H ovat monilahjakkaita voimanpesiä, jotka tarjoavat jopa 20 % paremman polttonestetehokkuuden, enemmän joustavuutta ja alhaisemmat elinkaaren käyttökustannukset.

Volvo wheel loader L60H T4F

Vaikka onkin vaikea kuvitella, että Volvo Construction Equipmentin keskikokoisia pyöräkuormaajia voitaisiin vielä parantaa, uudistetut L60H, L70H ja L90H sisältävät monenlaisia edistysaskelia. Ensimmäisenä pyöräkuormaajan konseptin yli puoli vuosisataa sitten suosituksi tehneenä valmistajana Volvo CE on hyödyntänyt erinomaista insinööritaitoaan tehdäkseen uudistetuista malleista helpompia käyttää sekä optimoinut Volvo-koneen perusominaisuudet: hyvän polttonestetalouden, tuottavuuden, luotettavuuden ja toimintavarmuuden. Seuraavan sukupolven H-sarja tarkoittaa nyt huippuluokan pyöräkuormaajia, jotka selittävät sen, miksi Volvo CE on säilyttänyt alallaan johtoaseman.

Jopa 20 % tehokkaampi

Volvon pyöräkuormaaja L90H T4FEräs alueista, joilla on tapahtunut eniten parannuksia edeltäjiin nähden, on polttonestetalous – näissä keskikokoisissa pyöräkuormaajissa se on jopa 20 % parempi. H-sarjan tunnusmerkkejä ovat tehokkaat moottorit ja älykäs hydrauliikka, ja keskeinen polttonestetehokkuuden paranemiseen vaikuttaja tekijä on uusien päivitettyjen mallien lukitustoiminto. Tämä valinnainen ominaisuus poistaa momentinmuuntimen häviöt muodostamalla akselien kanssa tehokkaammin toimivien moottorin ja vaihteiston väliin suoran käytön. Momentinmuuntimen lukitus tapahtuu myös automaattisesti eikä vaadi kuljettajalta toimenpiteitä, ja lisäksi sitä voidaan muokata työjaksoaikojen ja polttonesteenkulutuksen parantamiseksi entisestään. Kunkin työjakson tehokkuutta parantaa lukitustoiminnon mahdollistama huippunopeus 50 km/h. L70H- ja L90H-pyöräkuormaajiin saatavan toiminnon avulla kuljettajat voivat odottaa parempaa reagointia ja parempaa suorituskykyä rinteissä, nopeampaa kuormausta ja kuljetusta sekä pehmeämpää ajokokemusta.
Kuljettaja voi sovittaa käyttötarkoituksen ja maasto-olosuhteet toisiinsa säätämällä kitkavoiman ohjausta, joka sekä säästää polttonestettä että vähentää renkaiden kulumista ja estää pyörien sutimisen, jotta kauha täyttyy tehokkaasti. Jotta moottorin tehoa voidaan hyödyntää parhaiten kaikissa käyttötarkoituksissa, H-sarjassa on Smart Control, joka varmistaa oikean vääntömomentin kaikissa tilanteissa. Myös Eco-poljin pienentää polttonesteenkulutusta, koska sen mekaaninen takaisintyöntövoima kehottaa kuljettajaa painamaan kaasupoljinta vähemmän, kun moottorin kierrosluku on ylittämässä optimaalisen toiminta-alueen.

Suunniteltu tuottamaan

Tuottavuutta edistää koneen erinomainen vakaus. Vastikään optimoitu kuormausyksikkö ja uudistettu raskas vastapaino varmistavat sen, että koneet kulkevat vakaasti ja varmasti kaikenlaisissa maastoissa. L90H-mallin nostokorkeus on myös kasvanut 73 mm ja sen kaatokuorma on 3 % suurempi.
Päivitetyt L60H, L70H ja L90H eivät ole ainoina valmiita tarttumaan kaikkiin haasteisiin – mukavassa ja turvallisessa Volvo-ohjaamossa myös kuljettaja on valmis tuottavaa työvuoroa varten. Kuljettajan tuottavuuden parantamiseksi Volvo-ohjaamo on tilava, virtalukko on siirretty helppokäyttöisempään paikkaan, hallintalaitteet ovat ergonomiset ja kuljettajalla on hyvä näkyvyys työvälineeseen ja ympäröivään työmaahan. Näkyvyyttä parantavat lisäksi uudistetut sivupeilit ja takanäkymäkamera sekä valinnainen etukamera.
Hallittavuuden varmistavat sähköiset servo-ohjaukset. Tämä valinnainen ominaisuus tarjoaa kuljettajalle hydrauliikkatoimintojen täyden hallinnan helpottamalla vaihtamista lineaarisen hallinnan ja yksivipuhallinnan välillä. Kuljettaja voi valita toimintaan sopivat hydrauliikka-asetukset kolmesta eri vaihtoehdosta räätälöidäkseen vipuohjauksen toiveidensa mukaiseksi. Vivulla ohjataan hydraulitoiminnon salpaa, puomin ulostyöntöä, paluuta kaivuasentoon sekä kauhan tasausta, joka palauttaa kauhan automaattisesti takaisin sekä tyhjennys- että ylöskääntöasennoista. Helppolukuisesta Contronics-näytöstä kuljettaja näkee koko ajan koneen keskeiset tiedot ja voi tehdä erilaisia kokoonpanoja valitsemaltaan mukavalta, säädettävältä istuimelta käsin.

Monilahjakkaat koneet

Seuraavan sukupolven pyöräkuormaajat L60H, L70H ja L90H sekä toimivat tehokkaasti että soveltuvat monenlaisiin käyttökohteisiin suuntaisaisaston (TP-aisasto) ansiosta. Kaikkien H-sarjan pyöräkuormaajien – L60H:sta L220H-malliin asti – TP-aisastossa yhdistyvät Z-aisaston ja suuntaisaisaston hyödyt, jolloin murtomomentti on suuri ja suuntaisliike koko nostoalueella erinomainen. Kuljettaja hallitsee kuormaa täydellisesti, joten se pysyy vaakatasossa kaikissa työvaiheissa ja turvallisuus ja tuottavuus paranevat.
Volvon pyöräkuormaaja L90H T4F Olipa työ mikä tahansa, Volvolta löytyvät työkalut sitä varten. Päivitetty H-sarja on yhteensopiva laajan työvälinevalikoiman kanssa, johon kuuluu kouria, lakaisulaitteita, materiaalinkäsittelypuomeja, lumiauroja sekä erityistarpeita vastaavia räätälöityjä työvälineitä. Näihin koneisiin sopivat monenlaiset Volvon kauhat, kuten yleis-, tasaus-, jäte- ja kevytmateriaalikauhat, joilla voidaan käsitellä ainesta kevyistä materiaaleista painaviin kiviin asti. Käyttämällä Volvon työvälinekannatinta, joka on varustettu työvälineen kiinnityksestä ja käyttövalmiudesta kertovalla näkyvällä ilmaisimella, kuljettaja voi vaihtaa työvälineen muutamassa sekunnissa toiseen. Hydraulikäyttöisten työvälineiden käyttämiseksi malleihin L60H, L70H ja L90H voidaan asentaa valinnaiset kolmas ja neljäs hydraulitoiminto. Monipuolisuutta parantavat myös Volvon kuormalavahaarukat, jotka tarjoavat hyvän näkyvyyden sekä TP-aisaston ja suuntaisnoston edut. Kuormalavojen ja materiaalin käsittelyyn ihanteellisesti sopivat Volvo-haarukat on suunniteltu kestäviksi, ja niitä käytettäessä koneilla voidaan liikkua erilaisilla työmailla, kuten ratapihoilla, varastoalueilla ja satamissa.

Pysy liikkeessä


Omistajat eivät havaitse tätä ainoastaan pienempinä polttonestelaskuina, vaan myös huollon ja vaihto-osien tarpeen vähenemisenä koneen kestävän ja vain vähän huoltoa vaativan rakenteen johdosta, joka pidentää koneen käytettävyysaikaa ja parantaa kuljettajan turvallisuutta. Luotettavuudestaan tunnetuissa päivitetyissä H-sarjan pyöräkuormaajissa on toimialan huippua edustava kestävä runko ja runkonivel, jotka yhdessä täydellisesti sopivan alkuperäisen Volvo-voimansiirron kanssa takaavat pitkäkestoisen suorituskyvyn. Parempi jäähdytyskapasiteetti säätelee komponenttien lämpötilaa koneen hyödyntämiseksi paremmin käytettäessä työvälineitä, jotka asettavat kovia vaatimuksia hydrauliikalle. Yhdessä akselien ulkoisen, vaativiin olosuhteisiin erinomaisesti sopivan jäähdytyslisävarusteen kanssa nämä kaksi ominaisuutta kaksinkertaistavat öljynvaihtovälit parantaen toimintavarmuutta ja alentaen huoltokustannuksia. Samalla komponenttien kuluminen vähenee uuden valinnaisvarusteena saatavan moottorin viivästetyn sammutusominaisuuden ansiosta, joka sammuttaa koneen vasta turboahtimen jäähdyttyä tavoitelämpötilaan.

Huollon helppoutta ja tukea

Volvon pyöräkuormaaja L90H T4FToimintavarmuuden maksimoimiseksi moottorin konepelti on elektronisesti käytettävä ja se tarjoaa maan tasalta pääsyn huoltokohtiin ja jäähdyttimeen, jolloin päivittäinen huolto voidaan tehdä nopeasti ja turvallisesti. Jäähdytin liukuu nyt ulos puhdistuksen helpottamiseksi, ja uusiin paikkoihin siirretyt täyttöputket lyhentävät moottori- ja vaihteistoöljyn täyttämiseen tarvittavaa aikaa. Lisäksi kaiteet ja askelmat on maalattu oransseiksi, jotta huoltohenkilöstön ja kuljettajien on helppo liikkua ympäri konetta. Näiden ansiosta kone saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin työhön. Kolmipistetikkaat ja luistamattomat askelmat sekä vankat ja strategisiin paikkoihin sijoitetut kaiteet parantavat turvallisuutta entisestään.
Omistajuuden kokonaiskustannusten alentamiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi koneen koko käyttöiän ajan Volvolta on saatavana laaja valikoima asiakasratkaisuja alkuperäisistä Volvo-osista räätälöityihin työvälineisiin, tehokkuusraportteihin ja koneen proaktiiviseen valvontaan asti. Asiakkaat voivat yksinkertaisesti valita erilaisista Volvo-palveluista haluamansa ja koota niistä Volvon palvelusopimuksen.
Päivitetyt H-sarjan pyöräkuormaajat ovat tuotannon voimanpesiä, jotka on suunniteltu saavuttamaan alhaisimmat tonnikohtaiset kustannukset. Neljä keskeisintä niihin vaikuttavaa tekijää ovat alhainen polttonesteenkulutus, suuri tuottavuus, luotettavuus ja toimintavarmuus, joiden suhteen uudistetut Volvon pyöräkuormaajat L60H, L70H ja L90H ovat vakavasti otettavia vaihtoehtoja.

Tärkeimmät erittelyt:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Staattinen kippauskuorma täysin käännettynä kg 7 630 8 500 9 700
Kauhan tilavuus m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Puutavarakourat m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1.3 - 2.4
Työpaino kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Murtovoima kN 84.9 96.5 137.7
Moottori
D6J D6J D6J
Maks. teho kierrosluvulla r/min 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 brutto kW 122 127 137
. . . ISO 9249, SAE J1349 netto kW 122 127 137
Maks. vääntö kierrosluvulla r/min 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 brutto Nm 820 853 934
. . . ISO 9249, SAE J1349 netto Nm 820 853 934
Renkaat
 17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25

L60H: perustuu 2,1 m³:n STE P BOE -kauhaan

L70H: perustuu 2,4 m³:n STE P BOE -kauhaan

L90H: perustuu 2,8 m³:n STE P BOE -kauhaan

Helmikuu 2018

Huom.: Voit ladata tämän lehdistötiedotteen kuvat suoraan koneellesi napsauttamalla tästä.