Construction Equipment Suomi

Volvo L260H: Tuottoa joka kauhallisella

Volvo Construction Equipmentin uusi L260H-pyöräkuormaaja tarjoaa optimaalisen suorituskyvyn, mikä tarkoittaa mm. 10 % parempaa polttonestetehokkuutta ja tuottavuuden kasvua jopa 15 %:n verran.

Volvo Construction Equipment toi ensimmäisenä valmistajana vuonna 2011 markkinoille 35-tonnisen pyöräkuormaajan, L250G:n, ja esittelee nyt L260H:n, joka on uusin lisäys H-sarjan mallistoon. Toimialan muuttuvia tarpeita vastaamaan kehitetty 35-tonninen kone on suunniteltu vaativiin työkohteisiin ja sisältää uusinta teknologiaa.

Ylös ylös ylös!

Kun konetta verrataan edeltäjäänsä, numerot puhuvat puolestaan. Älykkäästi uudistetun, 50 mm pidennetyn akselivälin sekä eturungon ja nostovarsijärjestelmän optimoidun painonjaon ansiosta L260H:n tuottavuus on 15 % parempi. Yhdessä nämä kaksi ominaisuutta mahdollistavat suurempien kauhojen käytön.

Suurempi tuottoa suunnitellussa, L260H:ssa on tehokas D13-moottori, joka tuottaa 6 % enemmän tehoa ja 5 % enemmän vääntöä kuin L250G. Uuden sukupolven kuorman tunnistava hydrauliikka on suunniteltu parantamaan työvälineen reagointia ja lyhentämään jaksoaikoja. Työjaksojen nopeuttamiseksi uusi HTL310-voimansiirto toimii harmonisesti tehokkaan moottorin ja akselien kanssa, ja uusi muunnin tuottaa enemmän vääntöä parantaen suorituskykyä. Lisäksi vaihteiston välityssuhdetta on muutettu kiihtyvyyden parantamiseksi.

Useiden parannettujen ominaisuuksien ansiosta polttonestetehokkuus on jopa 10 % parempi. Seuraavan sukupolven hydrauliikkajärjestelmä säästää hydraulipumpun tehoa muita toimintoja varten vähentämällä nesteen virtausta laskemisen ja tyhjentämisen aikana, ja uusi kuiva seisontajarru poistaa sisäisen märän monilevyjarrun aiheuttamat vastushäviöt. Lisäksi päivitetty OptiShift-teknologia integroi Volvon patentoiman Reverse By Braking (RBB) -toiminnon sekä uuden lukittavan momentinmuuntimen muodostaen suoran vedon moottorin ja vaihteiston välille ja vähentävät huomattavasti polttonesteenkulutusta.

Polttonestetehokkuutta parantaa myös täysin automaattinen vaihteensiirto (FAPS), joka vaihtaa vaihdetta moottorin kierrosluvun ja ajonopeuden mukaan tarjotakseen parhaan välityssuhteen. L260H:ssa on myös eco-poljin, joka löytyy vain Volvo-koneista ja rohkaisee taloudelliseen työskentelyyn työntämällä mekaanisesti vastaan, jos kuljettaja käyttää kaasupoljinta liikaa.

Tuottoa joka kauhallisella

L260H:n mukana toimitetaan neljä uutta kauhaa: Volvon kivikauha, Volvon hiekkakauha sekä kaksi Volvon uudelleenkäsittelykauhaa, jotka on kaikki suunniteltu sopimaan yhteen koneen kanssa. Työkohdetta varten optimoitujen kauhojen ansiosta pyöräkuormaaja voi toimia maksimikapasiteetilla auttaen asiakkaita säästämään aikaa, rahaa ja vaivaa.

Volvon kivikauhassa on nyt pitempi pohja ja siihen mahtuu 11,5 % aiempaa enemmän materiaalia, mikä parantaa tuottavuutta. Tunnelin louhintaa varten Volvo tarjoaa myös sivulle tyhjennettäviä kivikauhoja.

Hiekan ja pienen kiviaineksen käsittelyä varten optimoitu 6,6 m³:n Volvo-hiekkakauha on ihanteellinen valinta työskentelyyn pehmeillä pohjilla. Kauhan pitkä pohja maksimoi tunkeutumisen materiaaliin ja tasainen muotoilu auttaa pitämään työskentelyalueen puhtaana ja tasaisena.

Uudistettu 7,3 m³:n suuruinen Volvon uudelleenkäsittelykauha on helpompi täyttää, ja sen uudet kuperat sivut minimoivat materiaalin ylivalumisen, jolloin tuottavuus paranee 5 %:n verran. L260H:n optimoimiseksi kuormaus- ja kantotöitä varten valinnainen puomin joustojärjestelmä kytkeytyy automaattisesti toimintaan heilahtelujen välttämiseksi. Lisäksi Volvo tarjoaa valikoiman uudelleenkäsittelypaketteja.

Dynaamisen Load Assist -kuormanpunnitusjärjestelmän avulla asiakkaat voivat hallita työtilauksiaan ja valvoa tuottavuutta helposti. 10-tuumaista Volvo Co-Pilot -kosketusnäyttöä käyttävä Load Assist valvoo siirretyn materiaalin määrää varmistaakseen, että jokainen kauhallinen on tuottava.

Parempi mukavuus, parempi suorituskyky

Kovaksi työmyyräksi rakennettu L260H on suunniteltu tarjoamaan ainutlaatuisen tehokas työskentely-ympäristö. L260H-malliin voidaan valita joko yksi tai kaksivipu hydrauliikan hallinta Lisäksi kauhan uuden palautustoiminnon ansiosta kauha voi palata automaattisesti vaaka-asentoon sekä tyhjennys- että ylöskääntöasennoista, jolloin kuljettaja väsyy vähemmän. Kätevä Comfort Drive Control (CDC) mahdollistaa lisäksi koneen ohjaamisen pienellä joystickilla Myös uusi säädettävä premium-tason ISRI-istuin voidaan valita väsymisen vähentämiseksi.

Näkyvyyttä ohjaamosta on parannettu uusilla taustapeileillä, ja lisäksi voidaan lisätä valinnainen takakamera, joka toimii yhdessä tutkatunnistusjärjestelmän kanssa ja varoittaa kuljettajaa lähellä olevista esineistä näkyvällä ja kuuluvalla hälytyksellä.

Voimaa ja kestävyyttä

Vaativiin työkohteisiin voimaa tarjoava L260H on valmistettu kestämään ja suunniteltu helpoksi huoltaa. Volvon hyväksi todettu Z-nostoaisasto tarjoaa hyvän murtovoiman ja mahdollistaa täyteen kuormattujen kauhojen nostamisen maksimikorkeuteen. Pitkään kestävän suorituskyvyn takaamiseksi nostovarren tapeissa on kaksoistiiviste. Vahva runkorakenne soveltuu ihanteellisesti yhteen Volvon voimansiirron kanssa ja siinä on hydraulisesti käytettävä jäähdytyspuhallin komponenttien lämpötilan säätelemistä varten. Puhallin vaihtaa myös automaattisesti suuntaa jäähdyttäjien itsepuhdistusta varten. Komponenttien kulumisen vähentämiseksi viivästetty moottorin sammutus voidaan ajastaa aktivoitumaan automaattisesti. Uusi toiminto sammuttaa koneen moottorin, kun turboahdin on jäähtynyt sopivaan lämpötilaan.

L260H:n huollettavuus on pyräkuormaajien kärkeä, ja toimintavarmuuden edistämiseksi koneen kunnossapito on helppoa. Ohjaamo voidaan kallistaa joko 30°:n tai 70°:n kulmaan, jolloin tärkeisiin komponentteihin on rajoittamaton pääsy, ja moottori on elektronisesti käytettävän, laajalle avautuvan konepellin takana. Lisäksi puomin joustojestelmän varaajat sijaitsevat nyt eturungon ulkopuolella ja seisontajarru on ulkoinen, jotta siihen pääsee helpommin käsiksi ja komponenttien kestoikä on pidempi. Lisäksi kaiteet ja askelmat on maalattu oransseiksi, jotta huoltohenkilöstön ja kuljettajien on helppo liikkua ympäri konetta.

Volvo tarjoaa myös valikoiman erilaisia tehokkuutta parantavia palveluja. Alkuperäiset Volvo-osat, Proactive Monitoring, kuljettajien koulutus ja Volvo Site Simulation ovat vain joitakin monista ratkaisuista, jotka on suunniteltu varmistamaan se, että L260H maksimoi tuoton omistajiensa investoinnille.

Tärkeimmät tekniset tiedot:

L260H

T3

T4f

Staattinen kippauskuorma täysin käännettynä

kg

23 770

23 770

Kauhan tilavuus

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Työpaino

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Murtovoima

kN

328

328

Moottori

Volvo D13E

Volvo D13J

Maks. teho kierrosluvulla

r/min

1 500

1 500

. . . SAE J1995 brutto

kW

310

310

. . . ISO 9249, SAE J1349 netto

kW

309

309

Maks. vääntö kierrosluvulla

r/min

1 100

1 100

. . . SAE J1995 brutto

Nm

2 343

2 343

. . . ISO 9249, SAE J1349 netto

Nm

2 328

2 328

Renkaat

29.5 R25, 875/65R29

Perustuu konekokoonpanoon, jossa on 6,7 m³:n / 8,8 yd³:n STE BOE P -kauha