Construction Equipment Suomi

EWR170E – käänteentekevä uutuus

Vastauksena toimialan kasvavaan lyhyellä kääntösäteellä varustettujen pyöräalustaisten kaivukoneiden kysyntään Volvo Construction Equipment esittelee uuden EWR170E:n, joka on älykkäillä ominaisuuksilla ja erinomaisella polttonestetehokkuudella varustettu täydellinen ratkaisu.

volvo wheeled excavator ew170e

Tehokas työympäristö

EWR170E:ssä on toimialan johtava Volvo-ohjaamo, tilavaksi suunniteltu jossa runsaasti jalkatilaa sekä suurten ikkunoiden ja taka- ja sivukameroiden ansiosta hyvä näkyvyys joka puolelle. Moottorin sijainti koneen takana ja koneessa edessä oikealla oleva lisätila tarjoavat hyvän näkyvyyden oikealle puolelle. Pyöräalustainen kaivukone voidaan varustaa myös Volvo Smart View -järjestelmällä. Se koostuu kolmesta runkoon kiinnitetystä kamerasta, jotka näyttävät yhdessä reaaliaikaisen lintuperspektiivinäkymän maasto-olosuhteista, jotta liikkuminen vaativissa olosuhteissa on helpompaa. Se voidaan integroida koneen näyttöön tai sitä voidaan käyttää erillisnäyttönä.

Kätevyyden parantamiseksi kuljettaja voi valita haluamansa ohjaussauvan kahvan ja muokata hallintamahdollisuuksia luomalla pikavalintoja pyyhkimille, kameroille tai mykistystoiminnolle. Comfort Drive Control (CDC) puolestaan antaa kuljettajalle mahdollisuuden ohjata konetta pelkällä ohjaussauvan rullalla enintään 20 km:n/h (12 mph) ajonopeuteen asti. Tämä on uusi ominaisuus Volvon pyöräalustaisten kaivukoneiden mallistossa.

Jotta nousu koneeseen ja poistuminen siitä on helppoa, kaiteet ja askelmat ovat kirkkaan värisiä, ja valinnaisvarusteena voidaan asentaa etäohjattava "tervetuliaisvalo", joka opastaa kuljettajia pimeällä. Uuteen LED-valopakettiin on lisätty seitsemäs työvalo, joka on suunniteltu asennettavaksi sivukameran viereen.

Suunniteltu tuottamaan

Pehmeämpää ja tehokkaampaa toimintaa varten EWR170E:hen voidaan asentaa automaattinen kaivujarru, jonka Volvo esitteli ensimmäistä kertaa yli 10 vuotta sitten. Tämä älykäs valinnaisvaruste kytkee käyttöjarrun automaattisesti toimintaan ja lukitsee keinunnan koneen seistessä paikallaan. Työjaksoaikojen ja polttonestetehokkuuden parantamiseksi valinnainen puomin kelluntatoiminto varaa tehoa muita hydraulipiirejä varten säästämällä pumpun tehoa ja vähentämällä nesteen virtausta puomia laskettaessa.

Polttonestetehokkuutta parantaa myös arvostettu, Tier 4 Final -määräykset täyttävä ja suuren vääntömomentin alhaisilla kierrosluvuilla tarjoava Volvo-moottori. Lisäksi automaattinen joutokäyntitoiminto alentaa moottorin kierroslukua, kun hallintalaitteita ei käytetä ennalta asetetun ajan sisällä, ja moottorin automaattinen sammutus sammuttaa moottorin koneen oltua käyttämättä tietyn ajan. Polttonesteenkulutusta vähentää entisestään ECO-tila, joka kytkeytyy automaattisesti käyttöön polttonestetehokkuuden optimoimiseksi ja tuottavuuden ylläpitämiseksi. Lisäksi passiivinen regenerointiprosessi puhdistaa automaattisesti DPF-suodattimet vaikuttamatta suorituskykyyn.

Vakauden parantamiseksi ajettaessa suurilla nopeuksilla epätasaisessa maastossa EWR170E:ssä on valinnainen puomin tuentajärjestelmä (BSS). BSS, joka koostuu hydraulipiiristä ja kaasupainevaimentimista, kytkeytyy automaattisesti toimintaan ajonopeudella 5 km/h (3 mph) vaimentaakseen iskuja, jotka voivat liikuttaa kauhassa olevaa kuormaa.

Sisäänrakennettua joustavuutta

EWR170E:hen voidaan valita joko vakiomalliset 2,5 metriä leveät akselit tai vakauden parantamiseksi 2,75-metriset akselit ja puskulevy. Tieliikennekäyttöön hyväksytyssä erittäin joustavassa pyöräalustaisessa kaivukoneessa on valinnainen tieliikenteeseen hyväksytty perävaunun vetolaite, jonka vetokyky on jopa 8 tonnia (jos perävaunussa on työntöjarrut). Kuljettajat voivat kuljettaa myös enintään 130 kg:n painoiset työkalunsa työmaalle vetotyyppisessä työkalulaatikossa, joka liukuu esiin alavaunusta.

EWR170E:n suorituskyvyn täydentämiseksi Volvo tarjoaa kattavan valikoiman työvälineitä, jotka on suunniteltu toimimaan harmonisesti koneen kanssa. Jotta työväline voidaan vaihtaa helposti ja tehokkaasti, työvälineiden hallintajärjestelmään voidaan tallentaa asetukset jopa 20:tä eri työvälinetyyppiä varten.

Tuottavuuden parantamiseksi asiakkaat voivat valita Steelwrist®-rototiltin. Tehtaalla asennettu järjestelmä tarjoaa sekä koneen että rototiltin täydellisen hallinnan ja tietojen näytön vain yhdellä koneen näytöllä.

Käytettävyysaika

Siirtämään tehdyssä EWR170E:ssä hydrauliikkaletkut kulkevat puomilla ja varrella, jotta kestävyys on parempi ja vaurioiden vaara vähäisempi. Lisäksi uudet akseleihin asennetut roiskeläpät ovat nyt pinta-alaltaan suuremmat, jolloin kone pysyy puhtaampana.

Jotta EW170E pysyy toimintakuntoisena ja tuottavana, se on suunniteltu mahdollisimman helpoksi huoltaa. Kaikissa E-sarjan pyöräalustaisissa kaivukoneissa voitelupisteet on koottu yhteen ja suodattimet sijoitettu laajalti aukeavien moottorin luukkujen taakse siten, että näihin kaikkiin on pääsy maan tasalta käsin. Kun esimerkiksi jäähdyttimet ja sihtiverkot ovat käden ulottuvilla, kunnossapito on vaivatonta ja kuljettajien on helppo pysyä oikeilla raiteilla, vaikka alla ovatkin pyörät.

Kannattavuuden parantamiseksi ja tuottavuuden ylläpitämiseksi Volvo tarjoaa valikoiman laajalti saatavina olevia, testattuja ja hyväksyttyjä alkuperäisiä Volvo-osia, joilla on kaikilla Volvo-takuu. Palveluvalikoimansa avulla Volvo auttaa pitämään EWR170E:n käyttökunnossa tarjoamalla joustavia huolto- ja korjausvaihtoehtoja sekä määräaikaishuoltoja.

 

 EWR170E T4f:n tärkeimmät erittelyt

Moottori

D4J

Työpaino

kg

17950-19200

lb

39573 - 42329

Bruttoteho

kW

115

hv (imp)

154,2173

...moottorin käyntinopeudella

r/min

2000

Kauhan tilavuus

m3

0,7

yd3

0,9155657

Maksimi nostokapasiteetti

kg

5500

lb

12125,41

...ulottuvuudella/korkeudella

m

6,00/1,5

ft

20 / 5

Suurin kaivu-ulottuvuus

mm

9360

ft in

30'9"

Suurin kaivusyvyys

mm

5750

ft in

18'10"

Murtovoima (ISO) (tehostus)

kN

126

lbf

28325,9214

Suurin nopeus

km/h

35

mi/h

21,747992

Takaosan kääntösäde

m

1790

ft in

5872'8"