Construction Equipment Suomi

Volvo tuo markkinoille reaaliaikaisella asfaltin tiheyden laskemisella varustetun Compact Assist -toiminnon

Volvo Construction Equipmentin toimittama alan johtava reaaliaikainen tiheydenmääritystekniikka poistaa arvailun ja tuottaa tarkan suorituskyvyn ja lyömättömän tuottavuuden.

Volvo tuo markkinoille reaaliaikaisella asfaltin tiheyden laskemisella varustetun Compact Assist -toiminnon

Volvo Construction Equipment on tuonut Compact Assist -toiminnon - yhdessä Volvo Co-Pilot -toiminnon kanssa - joihinkin Volvo-asfalttijyriin. Tekniikka on saatavana kahtena eri pakettina – Volvo Intelligent Compaction ja Intelligent Compaction with Density Direct. Ajojen määrityksen, lämpötilan määrityksen ja tietojen tallennuksen lisäksi Volvo Intelligent Compaction- ja Intelligent Compaction with Density Direct -järjestelmät käsittävät alan ensimmäisen tiheydenmääritystekniikan. Kumpaankin näistä sisältyy Volvo Co-Pilot, helppokäyttöinen on-board-näyttö, joka varmistaa tarkan suorituskyvyn antamalla kuljettajalle helppolukuisia työhön liittyviä tietoja.

"Tiheyden määritystä on pidetty asfaltin jyräämisen Graalin maljana. Tekniikan ensimmäisenä kehittävä muuttaa päällystysalan radikaalisti, alalla sanottiin, ja juuri tämän Volvo on nyt tehnyt", kertoo tohtori Fares Beainy, Volvo Construction Equipmentin tutkimusinsinööri. "Intelligent Compaction with Density Direct antaa kuljettajille reaaliaikaisen yhteyden työn onnistumisen kannalta ratkaisevaan tietoon - tiheyteen."

Aseta tiheys ja ryhdy töihin
Intelligent Compaction Density with Direct -sovelluksessa on kalibrointinäyttö, jonka avulla käyttäjä voi asettaa projektin tavoitetiheyden. Kun tämä Volvon patentoima tekniikka on täysin kalibroitu sovellusta varten, se tuottaa tiheyslaskutoimitukset, jotka ovat 1,5 %:n tarkkuudella samat kuin ydinnäytteessä ja ne tuottavat tiheysarvojen reaaliaikaisen lukeman pinnan 100-prosenttiselta alueelta.

Tämän reaaliaikaisen tiedon avulla kuljettaja voi tehdä tarvittavat säädöt jo asfaltin levityksen aikana. Sen lisäksi, että tämä vähentää projektin kustannuksia kasvattavien riittämättömien tiheyksien määrää, se myös vähentää ydinnäytteiden ottamiseen kuluvaa aikaa ja tuottaa yhtenäisemmän tuloksen kuin säteilymittaritestaus. Kalibroinnit tallennetaan myös Volvo Co-Pilot -toimintoon, joten kuljettaja voi määrittää kalibrointeja työn tietyille osille ja vaihtaa nopeasti kalibrointien välillä työn eri elementtien vaatimusten mukaan.

Helppokäyttöinen käyttöliittymä
Volvo Co-Pilot näyttää tiheyskartan, jossa jyrätyn asfaltin jokainen neliöjalka näytetään tiheyttä kuvaavalla värillä, ja näytön kulmassa näytetään tiheys numeerisena arvona. Sekä Volvo Intelligent Compaction että Intelligent Compaction with Density Direct tuottavat reaaliaikaisia lämpötila- ja ajomääritystietoja. 10-tuumaisen värinäytön avulla ajon määritys -toiminto tallentaa jyrän jokaisen ajon ja rummun päällekkäisyyden yksilöllisellä värillä, joten kuljettaja näkee välit helposti ja voi siis parantaa ajoa yhtenäisen peittävyyden tuottamiseksi. Lämpötilan määritys tuottaa kuljettajalle "lämpötilakartan", joka esittää viimeksi tallennetun pintalämpötilan jyrän reitin päällä.

Volvo operator friendly interface

Tietojen tallennus ja GPS
Ajojen määrityksestä, lämpötilan määrityksestä ja tiheyden määrityksestä kerätyt tiedot tallennetaan Volvo Co-Pilotin sisäiselle 14 Gt:n kiintolevylle, jonka tila riittää noin seitsemän kuukauden tietojen tallennukseen, ja tiedot voi varmuuskopioida USB-asemalle ja niitä voi tarkastella VETA-muodossa. Lisävarusteena saatavan differentiaalisen GPS:n avulla kerätyt tiedot yhdistetään paikkatietoihin jopa 20 mm:n (½ tuumaa) tarkkuudella. Volvo Co-Pilotin lisäksi kumpaankin Volvon pakettiin sisältyy eteen ja taakse asennetut infrapunalämpötila-anturit.

Itsenäisesti testattu ja kokeiltu
Density Direct on kehitetty ja testattu US FHWA Highways for LIFE Technology Partnerships Program -ohjelman osana. Tekniikkaa käytettiin useissa täysisyvyisissä päällystysprojekteissa sekä päällystekorjausprojekteissa, jotka itsenäiset käyttäjät arvioivat maan eri puolilla olevissa kohteissa. 'Oklahoman yliopiston tutkijat valvoivat tuloksia ja osoittivat, että Density Direct -toiminnon laskutoimitukset olivat joka kerta 1,5 %:n tarkkuudella samat kuin ydinnäytteiden tulokset 180 testipaikassa.

Volvo Intelligent Compaction ja Intelligent Compaction with Density Direct ovat saatavana uusiin Volvon asfalttijyriin, mukaan lukien Volvo DD105. Jälkiasennusmahdollisuus Volvon asfalttijyriin toteutetaan myöhemmin ja se tulee olemaan saatavana ainoastaan Volvo Construction Equipment -jälleenmyyjien kautta.

Huhtikuu 2016
 
Loppu.

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press 
tai ota yhteyttä:

Thorsten Poszwa 
Director, External Communications 
Volvo Construction Equipment 
Puh: int +32 490 65 96 68 
Sähköposti: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh: int +44 77 333 50307
Sähköposti: osullivan@se10.com