Construction Equipment Suomi

Volvo EWR150E on paras Euro IV- vaiheen ratkaisu ahtaisiin tiloihin

Volvo CE:n EWR150E -pyöräkaivukoneessa yhdistyvät alan johtava lyhyen ylävaunun kääntösäteen ratkaisu ja erinomainen vakaus.

Volvo EWR150E on paras Euro IV- vaiheen ratkaisu ahtaisiin tiloihin

Volvo CE esittelee ylpeänä uuden EWR150E -pyöräkaivukoneen, jonka ylävaunun kääntösäde on lyhyin markkinoilla tarjolla olevista Euro IV -vaiheen koneista. 1 720 mm ylävaunun kääntösäteen ansiosta kuljettajalla on tilaa työskennellä hyvinkin ahtaissa työkohteissa tällä turvallisuudeltaan ja tehokkuudeltaan alan huippua olevalla koneella. Volvo on ottanut asiakkaiden mielipiteet huomioon koneen suunnittelun ja valmistuksen kaikissa vaiheissa, ja siten tuloksena on varmasti tuottava ja käyttökustannuksiltaan optimaalinen ratkaisu. 

Luokkansa lyhyimmän ylävaunun kääntösäteen ansiosta kone soveltuu hyvinkin ahtaisiin kohteisiin, esimerkiksi kapeille yksikaistaisille kulkuväylille. Lisäksi Volvo EWR150E:n nostokapasiteetti on parempi kuin tämän luokan vakiomallisissa koneissa. Kuljettajat arvostavat takaosan lyhyttä rakennetta ja samalla ulottuvuus, nostokyky ja kaivuominaisuudet ovat ehdotonta huippua. 
V-ACT-tekniikalla varustettu tehokas Euro IV-vaiheen Volvo-moottori tarjoaa tehokasta vääntöä jo alhaisilla kierroksilla ja polttoaineen kulutus on pientä. Tässä tehoratkaisussa on myös Volvon älykäs ECO-tila, joka varmistaa pienet päästöt, vähäisemmät ympäristövaikutukset ja täyttää uusimman päästölainsäädännön määräykset. Regenerointikaan ei estä jatkuvaa käyttöä, sillä EWR150E on varustettu Volvon uudella älykkäällä passiivisella regenerointijärjestelmällä.

Tehokas työympäristö 
Volvon suunnittelemasta huippuluokan ohjaamosta on erinomainen näkyvyys ja työskentely on turvallista. Koneeseen saa lisävarusteena myös Volvon Smart View -ratkaisun – kolme runkoon sijoitettua kameraa luovat yhdessä lintuperspektiivin mukaisen kuvan koneesta ja sen ympäristöstä. Kukin kamera näyttää koneesta näkymän, jolla kuljettaja näkee ympäristön tilanteen kaikista kulmista. Siten hän voi olla varma, että koneen kääntäminen on turvallista. 

Puomin jousitusjärjestelmä hydraulipiireineen ja kaasuvaimentimineen mahdollistaa nopeamman ajon epätasaisessa maastossa, ja koko hydraulijärjestelmää on myös parannettu paremmin reagoivaksi. Jykevät kaivukoneen akselit, automaattisella tai manuaalisella etuakselin kallistustoiminnolla, ovat erittäin kestävät. Tukevuutta lisää alavaunu, jonka korkea maavara suojaa sitä ja jonka vahvuus riittää työskentelyyn ankarissakin ympäristöissä.

Asiakkaat voivat valita renkaat 12 erilaisesta kokoonpanoratkaisusta (myös yksikkö tai paripyörillä). Tämä kone on hyväksytty tiekäyttöön ja se voidaan varustaa perävaunun vetolaitteella. Kone voi vetää ajojarruilla varustettua, enintään kahdeksan tonnin perävaunua ja jarrutonta kolme tonnia painavaa mallia. Kuljettajat voivat myös säilyttää kaikki irralliset työkalunsa erityisessä ulosvedettävässä työkalulaatikossa, joka liukuu esiin alavaunusta. Tämän uudentyyppisen laatikon kantavuus on jopa 120 kg. Myös ohjaamon sisällä on säilytystila, sekä runsaat jalkatilat. Kaikki koneen käyttö- ja hallintalaitteet – mukaan lukien ohjaussauvat, näppäimistö, paneeli ja suurikokoinen LCD-näyttö – on sijoitettu ergonomisesti ja mahdollisimman helppoa käyttöä ja tehokkuutta ajatellen. Mukavaa ja vaivatonta käyttöä varten katkaisinten määrää on vähennetty huomattavasti.

Monipuolinen ratkaisu
EWR150E voidaan tilata kahdella erilaisella alavaunutyypillä, joiden ansiosta koneen paino ja vetovoima voidaan mukauttaa sopivaksi kaikkiin käyttötarkoituksiin. Kevyin mahdollinen kokoonpano painaa 15,2 tonnia ja siinä on alavaunuun hitsattu, radiaali puskulevy ja EW140-luokan mukainen voimansiirto. Raskain kokoonpano painaa 17,8 tonnia, ja siinä on pulttikiinnitteinen suunnikas puskulevy, pulttikiinnitteiset tukijalat ja EW160-luokan voimansiirto, jolla saadaan 30 % suurempi vetovoima.

EWR150E voidaan lisäksi varustaa monilla erilaisilla lisälaitteilla. Steelwrist®-rototilteillä ja pikaliittimillä, kestävillä kauhoilla tai iskuvasaroilla varustettu EWR150E mahtuu ahtaisiin tiloihin ja lisäksi sillä voidaan tehdä kaivutyöt, kuormaukset, rikotustyöt ja materiaalien siirrot erittäin tehokkaasti ja tuottavasti. Lisävarusteena saatavat hydraulitoiminnot "X1 vasara/saksi" ja "X3 luiska" mahdollistavat yksi- tai kaksisuuntaista virtausta vaativien työvälineiden käytön. Helppokäyttöinen lisälaitteiden hallintajärjestelmä mahdollistaa jopa 20 erilaisen lisälaitteen tietojen tallennuksen. Järjestelmän avulla kuljettaja voi esimäärittää hydraulivirtauksen ja paineen arvot suoraan ohjaamon näytöstä järjestelmän muistiin, erilaisia työvälineitä varten.

Tämä kone on todellakin suunniteltu helpoksi huoltaa ja kunnossapitää. Käynnistyttyään kone tarkistaa automaattisesti kaikki nestetasot, mukaan lukien moottoriöljyn sekä hydrauliöljyn ja näytöön tulee varoitus jos jokin asia vaatii kuljettajan huomiota. Tankkauksen helpottamiseksi sähkötoiminen polttoaineen täyttöpumppu toimittaa 50 litraa polttoainetta minuutissa. Se sijaitsee kätevästi polttoainesäiliön vieressä ja siihen pääsee käsiksi maantasolta.

Luokkansa parhaan 1 720 mm:n ylävaunun kääntösäteen ansiosta Volvo CE:n valmistama EWR150E on monipuolinen ja tehokas kone – ihanteellinen ratkaisu turvallisiin töihin ahtaissa kohteissa.

Tärkeimmät tekniset tiedot: 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

Loppu.

January 2016

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press

Tai ota yhteys: 

Thorsten Poszwa  
Director, External Communications  
Volvo Construction Equipment
Puh. int + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh. int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com