Construction Equipment Suomi

Volvo CE:n markkinaosuus ja perustuotto paranivat vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä

Perustuoton ja markkinaosuuden kasvu tärkeillä isojen koneiden segmentillä ei ollut riittävä Volvo Construction Equipment´in kokonaismyynnin laskevan suuntauksen muuttamiseksi vuoden 2015 viimeisen neljänneksen tuloksessa, joka osoitti myynnin vähentyneen 11 % jakson aikana. Koko vuonna yhtiön myynti laski 3 % vuonna 2015.

Vuoden 2015 neljännellä neljänneksellä Volvo Construction Equipment (Volvo CE) raportoi nettomyynnin laskeneen 11 %, 10.967 miljoonaan SEK, kun se edellisen vuoden samalla jaksolla oli 12.277 miljoonaa SEK. Nämä luvut johtuivat jatkuvasta voimakkaasta laskusta Kiinassa ja Brasiliassa sekä vastatuulesta monilla Pohjois-Amerikan ulkopuolisilla markkinoilla, joilla näkyi myös merkkejä heikentymisestä. Volvo CE:n koko vuoden 2015 myynti väheni 3 %, 51.008 miljoonaan SEK, kun taas liikevoitto melkein kaksinkertaistui, 2.090 miljoonaan SEK, verrattuna vuoden 2014 1.231 miljoonaan SEK.

Muutokset toimivat
Liikevoitto, poislukien saneeraustoimet, vuoden viimeisellä neljänneksellä oli tappiollinen 191 miljoonaa SEK, mikä on huomattava parannus verrattuna edellisen vuoden saman jakson 815 miljoonaan SEK. Myös käyttökatteessa oli parannusta, se oli negatiivinen 1,7 % tällä jaksolla – ja negatiivinen 6,6 % viimeisellä neljänneksellä 2014. Koko vuoden osalta käyttökate oli positiivinen, 4,1 %, kun lukema edellisenä vuonna oli 2,3 %. Nämä suhteellisen rohkaisevat kehitystulokset saavutettiin huolimatta myyntimäärien laskusta, heikosta kapasiteetin käyttöasteesta ja 158 miljoonan SEK luottovarauksesta Kiinassa.

"Huolimatta siitä, että maailmanmarkkinatilanne pysyi heikkona vuonna 2015, Volvo CE toteutti edelleen sisäisiä toimenpiteitään, jotka edistävät tuottavuutta ja resurssien tehokkuutta", sanoi Martin Weissburg, Volvo Construction Equipment´in toimitusjohtaja. "Myynnin laskusta huolimatta liiketuloksemme paranivat – ja ne olivat paljon paremmat kuin vastaavalla jaksolla vuonna 2014. Lisäsimme markkinaosuuttamme isompien, tuottavampien koneiden segmentillä, lopetimme kaivurikuormaajien, tiehöylien ja jyrsimien tuotannon ja vahvistimme uutta hallintorakennetta, jonka avulla saamme tehtyä selkeitä, asiantuntevia päätöksiä. Tämä osoittaa, että Volvo, SDLG ja Terex Trucks -tiimien toimenpiteet Volvo CE:n muutoksissa globaalisti ovat toimivia."


Taulukko 1. Volvo Construction Equipment, nettomyynti markkina-alueittain, miljoonaa Ruotsin kruunua 

Taulukko 1. Volvo Construction Equipment, nettomyynti markkina-alueittain, miljoonaa Ruotsin kruunua
Loppu.

Helmikuu 2016

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press 

Tai ota yhteys:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh. int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh. int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com