Construction Equipment Suomi
Volvo Construction Equipment rohkaisee nuoria tyttöjä valitsemaan insinöörin uran.
Muutos alkaa tästä

Innovaatio ei katso sukupuolta – Miten rohkaista nuoria tyttöjä insinöörin uralle

Parempi huominen on meidän ihmisten käsissä. Erilaisten mielipiteiden ja näkökulmien huomioiminen on paras tapa kasvaa vahvemmaksi ja viisaammaksi. Siksi toimialastamme on tehtävä houkuttelevampi tytöille.

Vera on innovaatiotyöpajojen sarja, jonka tarkoituksena on rohkaista nuoria tyttöjä tunnistamaan osaamisensa tieteen ja teknologian saralla. Aloite on erittäin tarpeellinen, sillä tytöt menettävät mielenkiintonsa teknologiaa kohtaan varttuessaan. Monissa länsimaissa kiinnostus laskee noin 10 ikävuoden kohdalla

Anna Sannö on Volvo CE:n tutkimusstrategiajohtaja. Hän sanoo:
– Meitä rohkaisi ajatus siitä, että voisimme tavoittaa nuoria tyttöjä ja esitellä heille insinööriuran mahdollisuuksia. Tällaisiin teknologisiin toimenkuviin ei yksinkertaisesti ole riittävästi naispuolisia hakijoita yrityksessämme. 

Naispuolinen huoltoteknikko huoltamassa Volvo L220H -pyöräkuormaajaa

Haasteet sitouttavat

Tytöille annetaan työpajoissa joukko haasteita, jotka vastaavat kaikki tosielämän tilanteita. He saavat käyttöönsä lukuisia työkaluja ja materiaaleja, joiden avulla he voivat löytää yhdessä teknologiaratkaisuja.

Lopputulos on selvä. Tytöt ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta näitä aiheita kohtaan. Todisteet osoittavat myös, että insinööritöiden sukupuolitasapainon pitkäaikaiset hyödyt saavat aikaan entistä osallistavampia ja innovatiivisempia ratkaisuja monimutkaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Tällaisiin teknologisiin
toimenkuviin ei yksinkertaisesti ole
riittävästi naispuolisia hakijoita yrityksessämme.

Anna Sannö

Volvo CE:n tutkimusstrategiajohtaja

– Olemme huomanneet, että mitä avoimempi haaste on ja mitä tunnistettavampi se on ympäröivälle maailmalle, sitä sitoutuneempia näistä tytöistä tulee, Anna kertoo.

Volvo CE järjestää työpajoja yhdessä strategisen kumppaninsa Mälardalen-yliopiston kanssa. Ne ovat saaneet nimekseen Vera Ruotsin ensimmäisen naisinsinöörin Vera Sandbergin mukaan.

Naispuolinen huoltoteknikko huoltamassa Volvo L220H -pyöräkuormaajaa
Haluatko lukea lisää?

Lähetä meille viesti, niin autamme mielellämme.

Ota yhteyttä