Evocon DOO Srbija

Volvo CE pomažu u postizanju cilja pionirskog povezivanja

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), kao deo Volvo Grupe, slavi dostizanje 1 miliona povezanih sredstava kupaca kao rezultat implementacije pametnih rešenja na lokaciji kupaca koja su im pomogla da ostvare duža vremena rada, bezbednost i produktivnosti.

Označavajući prelazak ove značajne brojke, Volvo CE je četiri bagera – svaki sa ugrađenim Volvo sistemom telematike CareTrack – dodelio danas (četvrtak, 3. oktobar) danskoj kompaniji za iznajmljivanje GSV Materieludlejning u gradu Kirke Hyllinge, Danska.

Međutim, ovo dostignuće, za koje se smatra da je jedno od najvećih brojki za povezana komercijalna vozila i mašine u industriji, tek je početak. Volvo CE ima 150.000 povezanih sredstava Grupe.

Jens Ejsing, izvršni direktor Volvo CE u Danskoj, na svečanosti je istakao: „Biti deo digitalnog eko-sistema je ključno za uspeh naših kupaca. Kao vrhunski brend, svakodnevno radimo na obezbeđivanju vrhunske usluge koja će pomoći kupcima poput GSV Materieludlejning da svoju Volvo opremu koriste na najefikasniji mogući način. Ponosni smo na vođstvo u oblasti povezanih rešenja najvišeg kvaliteta.

„Za nas, mogućnost povezivanja ne znači samo značajno povećanje bezbednosti, vremena rada i uštede goriva, već i smanjenje troškova. To je ujedno i ključno sredstvo koje nam pomaže da ostvarimo naš cilj izgradnje boljeg sveta“. 

Volvo CE je dostigao cilj pionirskog povezivanja_02Na današnjem uručenju, mašine – jedan bager EC220EL, dva bagera EC250EL i jedan bager ECR235EL – su opremljene Volvo pametnim sistemom povezivanja CareTrack. Funkcioniše tako što prikuplja na hiljade tačaka podataka mašina koje u Volvo centru za vreme rada daljinski prate posebni stručnjaci. Ovi stručnjaci zatim koriste vrhunski dijagnostički softver za obradu ogromnih količina podataka u realnom vremenu, a kupcu i distributeru vraćaju samo najvažnije informacije. 

Zahvaljujući prikupljenim podacima, moguće je predvideti habanje ključnih delova, unapred planirati servisiranja i rezervne delove – sve to vlasniku smanjuje vreme zastoja i dovodi do povećane produktivnosti. Kombinujte ovo sa povezanim mogućnostima Volvo Grupe u celom sektoru – sa kamionima, autobusima i građevinskom opremom – i lako ćete videti kako se efikasnost oslobađa u lancu vrednosti.

Dan Vorsholt, generalni direktor kompanije GSV Materieludlejning, kaže: „Uzbuđeni smo što smo deo ovog revolucionarnog povezivanja i dokazujemo šta se sve može postići prvoklasnim sistemom upravljanja voznim parkom. Veoma je važno da smo u stanju da pratimo svaki aspekt našeg poslovanja, tako da mogućnost praćenja produktivnosti naših mašina, sve do sledećeg, predstavlja glavni doprinos našem uspehu.“

Slika: 1: Rene Schelhase, prodavac u kompaniji Volvo (plava košulja); Jesper Lykke Jensen, operativni direktor kompanije GSV.
Slika 2: Uručenje bagera danskoj kompaniji za iznajmljivanje GSV Materieludlejning u gradu Kirke Hyllinge, Danska.

ZA VIŠE INFORMACIJA

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com