Evocon DOO Srbija

Nova generacija EW60E bagera točkaša sa još više svestranosti

Ažurirani EW60E bager točkaš kompanije Volvo Construction Equipment ima poboljšanu hidrauliku za veću kontrolu i fleksibilnost – sve u svestranom i štedljivom pakovanju.

Volvo Compact Excavator EW60E

Najnovije ažurirani EW60E bager točkaš iz kompanije Volvo Construction Equipment je sada svestraniji i moćniji nego ikada pre. Model EW60E sada ima poboljšanu efikasnost u potrošnji goriva i poboljšanu hidrauliku i omogućuje drugačiji pogled na široki spektar zadataka bagera.

Među novim karakteristikama je i novi hidraulični glavni kontrolni ventil koji obezbeđuje dodatnu funkcionalnost. Kada je potreban viši nivo hidrauličnog protoka za određeno premeštanje, glavni kontrolni ventil može kombinovati protok nekoliko pumpi radi optimizacije rada mašine. Protok se može kombinovati, posebno zbog kategorizacije, u cilindar kraka da bi krak radio brže. Model EW60E je sada ne samo svestraniji, već i efikasniji. Ovo je rezultat koji nastaje zahvaljujući novoj funkciji upravljanja motorom – ECO režim. Standardno opremljen, ECO režim smanjuje brzinu motora – ali bez ikakvog uticaja na performanse, što dovodi do smanjene potrošnje goriva.

Radite pomoću protoka

Da bi se upravljalo na visokom nivou, kao i zbog veće produktivnosti i udobnosti model EW60E je opremljen kontrolama sa brzim odzivom koje omogućavaju lagane pokrete, kao i podesivi protok hidraulike. Pogon na sva četiri točka i maksimalna brzina od 30 km/h garantuje odličnu pokretljivost i na putu i van puta. Dobro uravnotežena pogonska grupa, a prednja osovina se zaključava tokom rada da bi postigla optimalnu stabilnost. Opciona fiksirana strela i pomak strele obezbeđuju raznovrsne performanse u opsegu operacija od zatvorenih lokacija do većih građevinskih područja.

Volvo mini bager EW60E

Novi Volvo motor je u skladu sa predstojećim propisima o emisiji Stage V. Sa opcijom automatskog isključivanja motora – jedinstvena ponuda iz kompanije Volvo – motor se automatski zaustavlja nakon unapred odabranog vremena, smanjujući troškove goriva i buku. Posledica neaktivnosti motora je smanjenje troškova održavanja i poboljašana vrednost za ponovnu prodaju mašine.

Model EW60E je opremljen brojnim karakteristikama koje su kombinovane za povećanje dostupnosti mašine i smanjenje vremena zastoja. Pristup za servisiranje na nivou tla i prikladna mesta za podmazivanje smanjuju vreme servisiranja i troškove održavanja. Intervali servisiranja se mogu lako nadgledati preko ekrana u kabini, koji pokazuje podsetnike kada je potrebno održavanje.

Volvo mini bager EW60E

Ovaj bager je opremljen Volvo MATRIS softverom koji analizira ponašanje rukovaoca da bi se poboljšala efikasnost, povećala produktivnost, smanjili troškovi goriva i održavanja. Kompanija Volvo nudi i VCADS Pro sistem dijagnostike, koji olakšava upravljanje mašinom.

Ključne specifikacije:

Motor

Volvo D2.6H 

Konačni Stage V / Tier 4

Maks. Snaga 40 o/s (2 400 o/min)
...Bruto (ISO 14396) 47,3 kW
...Neto (ISO 9249, DIN 6271) 45,2 kW
Sila kidanja (ISO 6015) 43,3 KN 9.730 lbf
Maks. dohvat pri kopanju 6.024 mm 19'9" ft in
Maks. dubina pri kopanju 3.292 mm 10'10" ft in
Radna težina* 5.920 kg 13.050 lb

* Mašina sa strelom od 2,9m, krakom od 1,6 m, korpom od 0,142 m3, standardnim protivtegom, dozerskim nožem