Evocon DOO Srbija

Volvo predstavlja jak asortiman za uspeh korisnika na izložbi Intermat u Parizu 2018. godine

Velike tehničke, društvene i klimatske sile pokreću globalnu ekonomiju. Volvo Group na izložbu Intermat dolazi sa paketom mašina i usluga koje obezbeđuju uspeh korisnika - pokazujući svoju želju za „Građenjem budućnosti“.

U društvu koje se stalno menja, Volvo ima mašine, usluge i distributivnu mrežu za pružanje podrške kupcima bez obzira na veličinu projekta. Ovo je osnovna poruka Volvo tematskog prikaza „Građenje budućnosti“ na Intermat izložbi u Parizu, Francuska.

Na 4.800 m2 unutrašnjeg i spoljašnjeg izložbenog prostora, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) prikazuje asortiman novih i nadograđenih mašina - koje obuhvataju bagere, utovarivače točkaše, finišere i valjke - u kombinaciji sa najsavremenijim tabletom sa Volvo Co-Pilot sa ekranom osetljivim na dodir koji upravlja svim Volvo Assist platformama.

U kombinaciji sa Volvo uslugama, ove mašine su pripremljene da korisnicima obezbede uspeh. Zapravo, kada se kombinuje sa sestrinskim kompanijama Volvo Trucks, Volvo Penta, Volvo Buses i Volvo Financial Services, jedinstvenost grupacije Volvo Group kompaniji omogućava da postane partner za najveće svetske građevinske šeme, kao što je tekući projekat za infrastrukturu „Grand Paris“ (Veliki Pariz) vredan 100 milijardi evra.

Dizajniran za urbana okruženja

Kao odgovor na rastuću urbanizaciju, Volvo izlaže tri nove mašine sa malim poluprečnikom obrtanja na izložbi Intermat u Parizu - jednog bagera guseničara, ECR355ENL; jednog bagera točkaša, EWR170E; i jednog kompaktnog bagera - ECR18E. Ovi bageri su idealni za lokacije sa ograničenim prostorom, nudeći niske nivoe buke, nisku potrošnju goriva i niske emisija uobičajene za Volvo.

ECR18E nije jedina zvezda kompaktne veličine na izložbi Intermat. Druga mini atrakcija izložbe je EX2 koji je osvojio Intermat nagradu za inovaciju. Prototip 100% električnog kompaktnog bagera emituje nula emisija, pruža 10 puta veću efikasnost, 10 puta niže nivoe buke i smanjeni ukupan trošak vlasništva u odnosu na konvencionalne mašine istog ranga. Veruje se da je to prvi prototip potpuno električnog kompaktnog bagera na svetu.

volvo-demonstrates-strong-portfolio-for-customer-success-at-intermat-paris-2018-02-1920
Rastuća urbanizacija takođe donosi veću potražnju za specijalizovanom opremom za rušenje i reciklažu, zbog čega kompanija Volvo deo svog spoljašnjeg prostora na izložbi Intermat posvećuje ovom sektoru. Zona za rušenje i reciklažu, između ostalog, poseduje EC380E, koji je sada dostupan sa opcionom produžnom strelom velikog dometa i potpuno novom EW240E MH mašinom za rukovanje materijalima. U ovim oblastima, Volvo stručnost u pogledu bezbednosti predstavlja posebnu prednost.

Šira linija sabijanja

Pored toga, Volvo je svoju ponudu proširio na segment puteva. Na izložbi Intermat, Volvo CE će predstaviti novi P6820D finišer, u kompletu sa novim EPM3 elektronskim sistemom za upravljanje finišerom i funkcijom Pave Assist, zajedno sa DD105 valjkom za asfalt, koji je sada dostupan sa oscilirajućim cilindrima. Zahvaljujući ovom najnovijem lansiranju na tržište, Volvo asortiman za valjke za zemlju i asfalt je sveobuhvatniji nego ikada ranije.

Ostala značajna lansiranja mašina na tržište na izložbi Intermat uključuju L260H utovarivač točkaš u Evropi i nadograđeni L180H utovarivač točkaš sa potpuno novim pogonskim sklopom.

Upotpunjavanje Volvo Co-Pilot asortimana

Na Intermat izložbi se takođe odigrava prvo predstavljanje funkcija Haul Assist i Dig Assist širom Evrope, koje predstavljaju Volvo Co-Pilot aplikacije, projektovane da poboljšaju produktivnost, efikasnost i bezbednost tako što pružaju podatke u realnom vremenu na ekranu u kabini za rukovaoce zglobnih dampera i bagera. Nova funkcija Haul Assist sadrži čak i informacije sa Volvo opcionog ugrađenog sistema za merenje težine, koji drugim rukovaocima i osoblju gradilišta pomaže da prate status utovara zglobnih dampera koji su opremljeni sistemom „saobraćajnih svetala“.

Lansiranje ove najnovije funkcije pomoći na tržište upotpunjuje Volvo Co-Pilot asortiman - koji se sastoji od funkcija Haul Assist, Load Assist, Dig Assist, Pave Assist i Compact Assist. Uključivanje Volvo Co-Pilot displeja u sve mašine izložene na izložbi Intermat šalje jaku poruku korisnicima o spremnosti proizvođača da isporuči mašine sa Co-Pilot funkcionalnošću u sledećih nekoliko meseci.

Funkcije pomoći su sada dostupne u 3D

Korisnici mogu da poruče funkcije pomoći u 2D, dizajnu na terenu (softver koji je razvila kompanija Volvo a koji leži između 2D i 3D) i najnovijem 3D dizajnu u saradnji sa kompanijom Topcon, u skladu sa potrebnim nivoom preciznosti. U budućnosti, korisnici će takođe moći da izaberu 3D softver u saradnji sa kompanijama Trimble i Leica.

Volvo Co-Pilot je fabrički ugrađen, ali korisnici takođe mogu naknadno da ga ugrade u postojeće Volvo mašine. Pošto je hardver napravila kompanija Volvo i postavili su ga Volvo inženjeri, on je bezbedno montiran i pokriven Volvo garancijom.

Velika dostupnost fabrički postavljenih tiltrotatora

Volvo CE takođe promoviše fabrički ugrađene Steelwrist tiltrotatore za 15 modela bagera u Evropi. Dostupne su i druge marke tiltrotatora, u skladu sa željama korisnika, ali nisu fabrički postavljene.

Nove usluge za povećanje radnog učinka

Pod okriljem Volvo usluga, Volvo CE promoviše svoje nove usluge Proaktivni nadzor i Izveštaji o stanju na izložbi Intermat. Sa Proaktivnim nadzorom, dileri će vršiti aktivan nadzor alarma i kodova o grešci na mašini korisnika i dijagnostikovati moguće probleme daljinskim putem. Obavljanjem preventivnog održavanja, dileri mogu da pomognu u smanjenju zastoja i troškova popravke. Na sličan način, Izveštaji o stanju obezbeđuju dijagnostiku stanja mašine, čime pomažu u planiranju održavanja ili označavaju probleme koji proističu iz nepravilnog rukovanja ili primene. U međuvremenu, Volvo CE na evropskim tržištima predstavlja novu dvogodišnju garanciju na delove.

Snaga grupacije

Kompanije grupacije, Volvo Trucks, Volvo Penta i Volvo Financial Services su takođe potpuno integrisane na izložbi Intermat, ističući snagu ukupne ponude grupacije Volvo Group. Volvo Trucks građevinski kamioni na terenu rade zajedno sa Volvo građevinskim mašinama, dok industrijski motori kompanije Volvo Penta servisiranje druge opreme na gradilištu čine jednostavnim. Megaprojekti, kao što je „Grand Paris“ (Veliki Pariz), prikazuju pogodnosti ovog partnerstva na delu i predstavljaju primer neprekidnog posvećenja kompanije Volvo francuskom tržištu.

Slika 1: Unutrašnji štand kompanije Volvo na izložbi Intermat u Parizu 2018. godine
Slika 2: Spoljašnji štand kompanije Volvo na izložbi Intermat u Parizu 2018. godine