Construction Equipment România

Volvo CE optează pentru implementarea tehnologiei electrice la utilajele sale de dimensiuni mai mici

Printr-o mutare în premieră în industria de profil, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anunțat că, în anul 2020, va începe lansarea unei game electrice de încărcătoare compacte pe roți și excavatoare compacte marca Volvo.

Ca parte din angajamentul său de a acționa ca deschizător de drumuri pentru tehnologia viitorului, Volvo CE a anunțat că, până la jumătatea anului 2020, va începe să lanseze o gamă de excavatoare compacte electrice (modelele EC15 până la EC27) și încărcătoare compacte electrice (modelele L20 până la L28), încetând orice nouă dezvoltare a acestor modele pe baza motoarelor diesel.

Prin această mutare, Volvo CE devine primul producător de utilaje pentru construcții care se angajează să implementeze pe viitor tehnologia electrică în cadrul gamei sale de utilaje compacte. Aceasta vine în urma unei reacții extrem de favorabile din partea pieței de profil după inaugurarea cu succes a mai multor utilaje prototip în ultimii ani, și prin colaborarea strânsă cu clienții. Această mutare se aliniază cu concentrarea strategică a Grupului Volvo asupra mobilității electrice în toate domeniile de activitate.

Primele utilaje vor fi lansate în cadrul expoziției Bauma din luna aprilie 2019, pasul următor constând din introducerea treptată a acestora pe toate piețele și intensificarea procesului în anul 2020.

Deși compania subliniază faptul că arderea de motorină rămâne în continuare cea mai adecvată sursă de energie pentru utilajele sale de dimensiuni mai mari, tehnologia propulsiei și bateriilor electrice se dovedește deosebit de potrivită pentru utilajele Volvo de dimensiuni mai mici. Concentrându-și investițiile legate de cercetare și inovație asupra dezvoltării rapide a excavatoarelor și încărcătoarelor sale compacte electrice, Volvo CE face un pas înainte în asigurarea pe viitor a unor utilaje compacte care să nu utilizeze motorină.

„Volvo CE își respectă angajamentul de a construi ziua de mâine prin asumarea rolului de lider în mobilitate electrică și furnizarea de soluții durabile care să promoveze succesul clienților noștri”, a comentat președintele companiei, d-nul Melker Jernberg. „Tehnologia pe care am dezvoltat-o este acum suficient de robustă și, alături de schimbările înregistrate în comportamentul clienților și cadrul de reglementare mai strict, semnalează faptul că acum este momentul potrivit să ne dedicăm implementării pe viitor a mobilității electrice în cadrul gamelor noastre de utilaje compacte.”

Informații suplimentare vor fi disponibile în lunile următoare.