Construction Equipment România

Instruirea operatorilor poate reduce costul total de proprietate în patru moduri

Operatorii au o influență uriașă asupra costului total de proprietate (TCO). Clienții care investesc în angajații lor se vor bucura pe termen lung de beneficii financiare enorme, pe măsură ce aceștia învață să utilizeze la capacitate maximă utilajele cu care lucrează. Iată care sunt cele patru modalități principale în care instruirea operatorilor poate face diferența.

1. Reducerea cheltuielilor cu combustibilul

Operatorii lipsiți de experiență care utilizează excesiv pedala de accelerație și cauzează funcționarea spasmodică a utilajelor vor contribui la creșterea semnificativă a consumului de combustibil. Combustibilul nu este ieftin și, în timp, costurile acumulate aferente acestuia vor reprezenta sumă uriașă de bani irosiți ca urmare a consumului inutil. Oportunitatea de a se instrui le va permite operatorilor să își dezvolte abilitatea de a intui exact câtă putere pot să utilizeze fără învârtirea în gol a roților. Chiar și operatorii cu experiență vor beneficia de pe urma unui curs precum instruirea EcoOperator, care ajută participanții să își planifice munca în mod inteligent și să profite la maximum de cele mai moderne caracteristici de sporire a eficienței cu care sunt prevăzute noile utilaje Volvo. Investiția se va amortiza în scurt timp. Apoi, toate economiile înregistrate ca urmare a reducerii consumului de combustibil vor intra direct în categoria profiturilor.

2. Reducerea costurilor de întreținere

Pe lângă risipa de combustibil, ambalarea excesivă a motorului, mișcările bruște și sacadate sau supraîncărcarea vor cauza uzura inutilă a utilajului și vor reduce durata de viață a componentelor acestuia. Mai mult, operatorii necalificați ar putea încerca să efectueze manevre sau lucrări periculoase pentru care utilajul este neadecvat, cauzând astfel defecțiuni costisitoare. Instruirea va încuraja operatorii să manipuleze utilajul într-un mod armonios, atent și responsabil, care să reducă semnificativ costurile de întreținere pe termen lung.

3. Evitarea producerii de accidente costisitoare

Accidentele sunt coșmarul oricărui client. Chiar dacă operatorul și celelalte persoane din perimetrul șantierului de lucru nu suferă vătămări, producerea de accidente conduce la perioade de nefuncționare neplanificate, necesare pentru a permite investigarea cauzei incidentului respectiv și remedierea defecțiunilor. Timpul de producție pierdut și costurile cu reparațiile afectează în mod semnificativ profiturile. Compania Volvo este devotată siguranței și încorporează în utilajele sale multe caracteristici menite să sporească siguranța, dar nu poate garanta că acestea nu vor fi utilizate în mod necorespunzător. Instruirea va ajuta operatorii să își dezvolte cunoștințele legate de siguranță pentru a se asigura că manipulează întotdeauna utilajul în manieră corectă și responsabilă, acordând atenție persoanelor și celorlalte utilaje prezente pe șantier. Siguranța în producție atrage de la sine fiabilitatea producției, lucru ce va conduce, la rândul său, la reducerea costului total de proprietate.

4. Sporirea producției totale

Nivelul de îndemânare al operatorului are un impact uriaș asupra volumului de lucru pe care acesta îl poate realiza pe durata unui schimb de lucru. Operatorii care își planifică munca în mod eficient, efectuează mișcări precise și obțin un nivel de încărcare sau un coeficient de umplere optim economisesc o grămadă de timp. Perfecționarea operatorilor va spori în mod dramatic productivitatea acestora, și cu cât produceți mai mult, cu atât veți câștiga mai mult.

Simulatoare Volvo

Maximizarea rentabilității