Construction Equipment România

Primul excavator compact electric al companiei Volvo sosește pe șantierul clientului

Firma franceză Spac, care face parte din Grupul Colas, a recepționat recent primul excavator compact electric marca Volvo, modelul ECR25 Electric, în cadrul fazei de testare de către clienți.

După lansarea sa în cadrul expoziției Bauma 2019, primul excavator compact electric marca Volvo, modelul ECR25 Electric, a fost livrat pentru testare firmei Spac.
 
Firma Spac, care face parte din grupul Colas, utilizează acest excavator de 2,5 tone pentru a săpa șanțuri pe terenul de golf Saint-Nom-la Bretèche situat în apropiere de Paris, în Franța.
 
Datorită faptului că nu emite noxe și dispune de o funcționare silențioasă, utilajul Volvo ECR25 Electric este perfect pentru astfel de medii.
 
„Este palpitant pentru noi să vedem acest utilaj în acțiune pe șantierul de construcții al unui client”, a afirmat Elodie Guyot, manager de proiect pentru excavatoare compacte electrice în cadrul companiei Volvo Construction Equipment (Volvo CE). „Șantierul este amplasat într-o zonă foarte retrasă și liniștită, în care localnicii doresc respectarea acestei liniști. De aceea, este extrem de important să dispunem de un utilaj care să respecte această dorință.”
 
Benjamin Silvent, administrator de șantier pentru firma Spac, a afirmat: „Utilajul face ca șantierele noastre să fie mai acceptabile pentru locuitori și pentru orașe în general, datorită faptului că limitează emisiile de carbon și poluarea fonică.”
 
Alexandre Birot, operator de utilaj în cadrul firmei Spac, a adăugat: „Nu este nevoie să strigăm atunci când vrem să vorbim cu muncitorul aflat în șanț. Putem vorbi normal și acesta poate auzi tot ceea ce spunem. Atunci când lucrăm cu un excavator tradițional, trebuie să oprim mai întâi motorul dacă vrem ca el să ne poată auzi. În plus, atunci când un muncitor petrece toată ziua în șanț, acesta ar inhala de obicei multe gaze de eșapament, pe când acum nu mai inhalează deloc gaze pentru că acestea nu există. Ar fi extraordinar dacă firma ar utiliza numai utilaje electrice.”
 
În cazul utilajului Volvo ECR25 Electric, motorul cu combustie este înlocuit cu acumulatori litiu-ion de 48 de volți și un motor electric care alimentează sistemul hidraulic pentru a pune în mișcare utilajul și atașamentele. Acumulatorii stochează suficientă energie pentru alimentarea utilajului timp de 8 ore în cadrul aplicațiilor obișnuite, cum ar fi lucrările de utilități. Un încărcător amplasat la bordul utilajului permite încărcarea pe timpul nopții, cu ajutorul unei prize de uz domestic obișnuite. De asemenea, va fi disponibilă și o opțiune de încărcare mai rapidă, care va necesita acces la o rețea electrică de capacitate mai mare.
 
Utilajul Volvo ECR25 Electric va fi disponibil pe anumite piețe începând de la jumătatea anului 2020. 

Clipul 1: https://youtu.be/oi0NYdQoS_A
Clipul 2: https://youtu.be/HU05dVambi8
Clipul 3: https://youtu.be/3FfUz57zADo

 
Imaginea 1: Administratorul de șantier Benjamin Silvent din cadrul firmei Spac și managerul de proiect pentru excavatoare compacte electrice Elodie Guyot din cadrul companiei Volvo CE, în fața utilajului Volvo ECR25 Electric.
Imaginea 2: Operatorul Alexandre Birot din cadrul firmei Spac pune la încercare utilajul Volvo ECR25 Electric pe terenul de golf Saint-Nom-la Bretèche din apropiere de Paris, Franța.
Imaginea 3: Operatorul Alexandre Birot din cadrul firmei Spac cuplează utilajul Volvo ECR25 Electric la priză în vederea reîncărcării.