Construction Equipment România

Volvo demonstrează un portofoliu puternic care asigură succesul clienților în cadrul expoziției Intermat Paris 2018

Marile forțe tehnice, sociale și de mediu reprezintă motorul economiei globale. Grupul Volvo aduce cu sine la expoziția Intermat un pachet de utilaje și servicii care asigură succesul clienților – demonstrându-și astfel dorința arzătoare de a „construi ziua de mâine”.

Într-o societate în continuă schimbare, Volvo dispune de utilajele, serviciile și rețeaua de distribuție necesare pentru a-și susține clienții indiferent de dimensiunile proiectelor acestora. Acesta este unul dintre mesajele principale ale expunerii cu tema „Construirea zilei de mâine” prezentate de Volvo în cadrul expoziției Intermat organizate în Franța, la Paris.

În perimetrul spațiului interior și exterior de prezentare cu suprafața de 4.800 m2 care i-a fost alocat, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) etalează o gamă de utilaje noi și utilaje îmbunătățite – care include excavatoare, încărcătoare compacte, finisoare și compactoare – împreună cu tableta cu ecran tactil Volvo Co-Pilot de ultimă oră care acționează toate platformele de asistență Volvo Assist.

Atunci când sunt asociate cu serviciile Volvo, aceste utilaje sunt pregătite să asigure succesul clienților. De fapt, atunci când Grupul Volvo se asociază cu companiile soră Volvo Trucks, Volvo Penta, Volvo Buses și Volvo Financial Services, caracterul unic al acestuia permite companiei să devină un partener în cadrul celor mai mari proiecte de construcții din lume, cum ar fi proiectul de infrastructură Grand Paris în valoare de 100 miliarde de Euro aflat în desfășurare.

Proiectate pentru mediile urbane

Ca răspuns la fenomenul urbanizării crescânde, Volvo prezintă în cadrul expoziției Intermat Paris trei noi utilaje cu rază scurtă de pivotare – un utilaj pe șenile, modelul ECR355ENL; un utilaj pe roți, modelul EWR170E; și un utilaj compact – modelul ECR18E. Aceste excavatoare sunt ideale pentru șantierele de lucru care dispun de spațiu limitat, oferind totodată nivelul scăzut de zgomot, consum al combustibilului și emisii cu care ne-a obișnuit compania Volvo.

Modelul ECR18E nu este singurul utilaj compact vedetă în cadrul expoziția Intermat. Un alt utilaj vedetă în cadrul expoziției este excavatorul EX2 câștigător al Premiului Intermat pentru Inovație. Acest prototip de excavator compact 100% electric asigură un nivel zero de emisii, o eficiență de 10 ori mai ridicată, niveluri de zgomot de 10 ori mai scăzute și un cost total de proprietate mai redus comparativ cu utilajele similare convenționale. Acesta este considerat a fi primul prototip de excavator compact complet electric din lume.

volvo-demonstrează-un-portofoliu-puternic-care-asigură-succesul-clienților-în-cadrul-expoziției-intermat-paris-2018-02-1920
Urbanizarea în continuă creștere aduce, de asemenea, cu sine o mai mare cerere de echipamente pentru demolare și reciclare specializate, motiv pentru care Volvo dedică acestui sector o parte din spațiul exterior care i-a fost alocat la Intermat. Zona dedicată demolării și reciclării include, printre altele, utilajul EC380E, disponibil acum cu un catarg extensibil cu amplitudine înaltă, și noul utilaj pentru manipularea materialelor EW240E MH. Acestea sunt domeniile în care expertiza în materie de siguranță a companiei Volvo constituie un avantaj deosebit.

Gamă mai largă de utilaje de compactare

În plus, Volvo și-a extins oferta în cadrul segmentului construcțiilor de drumuri. La expoziția Intermat, Volvo CE va prezenta noul finisor P6820D, echipat cu noul sistem electronic de gestionare a finisorului EPM3 și sistem de asistență la pavare (Pave Assist), alături de compactorul de asfalt DD105, disponibil acum cu tamburi oscilanți. Datorită acestei ultime lansări, gama de compactoare de sol și de asfalt a companiei Volvo este mai cuprinzătoare decât oricând.

Alte utilaje a căror lansare în cadrul expoziției Intermat merită menționată includ încărcătorul compact L260H în Europa și încărcătorul compact L180H îmbunătățit și echipat cu un grup motopropulsor complet nou.

Completarea gamei Volvo Co-Pilot

Expoziția Intermat găzduiește, de asemenea, debutul pe plan european al funcției de asistență la transport (Haul Assist) și funcției de asistență la săpare (Dig Assist), două aplicații Volvo Co-Pilot proiectate să sporească productivitatea, eficiența și siguranța prin afișarea de date în timp real pe ecranul din interiorul cabinei, pentru a fi folosite de operatorii camioanelor articulate și, respectiv, ai excavatoarelor. Noua funcție de asistență la transport (Haul Assist) încorporează chiar și informații primite din partea sistemului opțional de cântărire la bord creat de Volvo, ceea ce ajută alți operatori și membri ai personalului de pe șantier să urmărească starea de încărcare a camioanelor articulate prevăzute cu sistemul de tip „semafor”.

Lansarea acestei funcții de asistență de ultimă oră completează gama Volvo Co-Pilot – care constă din funcțiile de asistență la transport (Haul Assist), asistență la încărcare (Load Assist), asistență la săpare (Dig Assist), asistență la pavare (Pave Assist) și asistență la compactare (Compact Assist). Includerea sistemului Volvo Co-Pilot pe toate utilajele prezentate la Intermat trimite un mesaj puternic clienților cu privire la faptul că producătorul este gata să livreze utilaje prevăzute cu funcționalitatea Co-Pilot în următoarele câteva luni.

Funcțiile de asistență sunt disponibile acum în 3D

Clienții pot comanda funcțiile de asistență în format 2D, infield design (software dezvoltat de Volvo care se situează între 2D și 3D) și, acum, 3D oferit în colaborare cu Topcon, în funcție de nivelul de acuratețe necesar. Pe viitor, clienții vor putea alege și software 3D creat în colaborare cu Trimble și Leica.

Sistemul Volvo Co-Pilot este montat din fabrică, dar poate fi instalat și pe utilajele Volvo deja existente ale clienților. Deoarece echipamentul hardware este fabricat de Volvo și instalat de inginerii Volvo, acesta este montat solid și este acoperit de garanția Volvo.

Disponibilitate pe scară largă a rotoarelor basculante montate din fabrică

Volvo CE promovează, de asemenea, montarea din fabrică a rotoarelor basculante Steelwrist pentru un număr de 15 modele de excavatoare din Europa. La dorința clienților, sunt disponibile și alte mărci de rotoare basculante, dar acestea nu sunt montate din fabrică.

Noi servicii de sporire a disponibilității

Volvo CE își promovează în cadrul expoziție Intermat, sub umbrela serviciilor Volvo, noile servicii de furnizare a rapoartelor de monitorizare proactivă și a rapoartelor privind starea utilajului. Cu ajutorul monitorizării proactive, distribuitorii vor putea monitoriza în mod activ alarmele și codurile de eroare de pe utilajul clientului și vor putea diagnostica orice probleme de la distanță. Prin efectuarea de operațiuni de întreținere preventivă, distribuitorii pot ajuta la minimizarea timpului de nefuncționare și a costurilor de reparație. În mod similar, rapoartele de stare oferă o diagnoză a stării de funcționare a unui utilaj, ajutând la planificarea operațiunilor de întreținere sau identificarea oricăror probleme apărute în urma operării sau aplicării incorecte. Totodată, Volvo CE introduce pe piețele europene o nouă garanție pentru piese, cu durata de doi ani.

Puterea Grupului

Companiile Volvo Trucks, Volvo Penta, și Volvo Financial Services care fac parte din Grup sunt, la rândul lor, complet integrate în cadrul expoziției Intermat, demonstrând puterea ofertei totale a Grupului Volvo. Camioanele pentru construcțiile de drumuri oferite de Volvo Trucks conlucrează cu utilajele pentru construcții Volvo, în timp ce motoarele industriale create de Volvo Penta pentru alte echipamente de șantier ușurează operațiunile de mentenanță. Mega-proiectele, cum ar fi Grand Paris, scot în evidență beneficiile acestui parteneriat în acțiune și exemplifică angajamentul continuu al companiei Volvo față de piața franceză.

Imaginea 1: Standul interior al companiei Volvo din cadrul expoziției Intermat Paris 2018
Imaginea 2: Standul din aer liber al companiei Volvo din cadrul expoziției Intermat Paris 2018