Construction Equipment România

Seria D de utilaje Volvo este deschizătoare de drumuri în ceea ce privește controlul, eficiența și tehnologia grinzilor finisoare

Finisoarele P6820D ABG și P7820D ABG oferite de Volvo Construction Equipment combină puterea, ușurința în exploatare, eficiența consumului de combustibil, grinzile finisoare versatile și caracteristicile care sporesc durata de serviciu pentru a conferi un nivel excepțional de performanță în pavare.

Compania Volvo, care are mai bine de jumătate de secol de experiență în pavare și inginerie inovatoare în spate, și-a perfecționat următoarea generație de utilaje pentru pavare prin introducerea modelelor P6820D ABG și P7820D ABG.

Noul sistem electronic de gestionare a operațiunilor de pavare (EPM 3), de exemplu, reprezintă cea mai revoluționară tehnologie lansată împreună cu finisoarele din seria D. Sistemul EPM 3 sporește nivelul de control asupra utilajului și optimizează finisorul pentru aplicații specifice. Acest sistem consolidează butoanele de comandă, care sunt dispuse într-o configurație panoramică, pentru a ghida operatorul în mod intuitiv printre funcțiile de lucru individuale. Funcțiile pot fi selectate și reglate rapid folosind rondela gradată poziționată ergonomic.

Pentru proiecte individuale, funcția de gestionare a setărilor stochează setările personalizate în cadrul sistemului EPM 3, permițând operatorului să reactiveze parametrii salvați atunci când se confruntă cu proiecte similare în viitor. Această caracteristică simplifică punerea în funcțiune a utilajului și poate fi reglată de către operator odată inițiat procesul de pavare, pentru a optimiza productivitatea și pavarea de calitate de la o lucrare la alta.

Vizibilitatea de la nivelul platformei operatorului este de 360 de grade în jurul finisorului, buncărului, canalului pentru burghiu și grinzii finisoare, permițându-i operatorului să verifice dintr-o privire alimentarea cu material și fluxul acestuia. Noua zonă vitrată de pe ambele părți laterale ale platformei oferă o și mai mare vizibilitate, optimizând eficiența generală și siguranța pe șantier. Chiar și în condiții de luminozitate redusă, operatorii pot pava cu precizie datorită opțiunilor de lumini de lucru de tip LED sau de tip balon de ultimă oră. Pentru a maximiza siguranța, luminile amplasate sub apărătoarea de cabină luminează platforma operatorului și treptele timp de trei minute de la activarea comutatorului principal și după oprirea motorului. Pentru rapiditate în pavare sau în pregătirea utilajului în vederea transportului, acoperișul de protecție împotriva intemperiilor poate fi ridicat și coborât cu ușurință prin apăsarea unui buton. 

Pentru o deplasare confortabilă, apărătoarea de cabină oferă izolație fonică integrată, în timp ce sistemul automat de tensionare a șenilelor reduce vibrațiile, asigurând o bună funcționare.

Puterea de a obține performanță

În afară de controlul asupra utilajului și confortul operatorului, finisoarele Volvo P6820D ABG și P7820D ABG oferă o abundență de caracteristici integrate de înaltă calitate, începând cu motorul Volvo de calitate superioară. Motorul Volvo, care combină un cuplu înalt cu o turație redusă, este special adaptat sistemului hidraulic, pentru un nivel de putere, productivitate și eficiență a consumului de combustibil de top pe piața de profil. Sistemul dispune de modul ECO ajustabil care adaptează puterea motorului la cerințele șantierului de lucru. Această funcție implicită poate reduce consumul de combustibil cu până la 30%, lucru benefic pentru profitul clienților și mediul înconjurător – un element esențial în dezvoltarea finisoarelor din seria D.

În plus, asemenea tuturor celorlalte finisoare Volvo, modelele P6820D ABG și P7820D ABG funcționează la niveluri de zgomot remarcabil de scăzute, lucru benefic nu numai pentru echipa de pavare, ci și pentru comunitatea locală

Chiar și la temperaturi înalte ale mediului ambiant, compartimentul motor și capota motorului de design inteligent conferă spațiu amplu pentru circularea continuă a aerului de către ventilatorul de răcire reglabil, permițând răcirea eficientă a motorului și sistemului hidraulic. Indiferent de condițiile de mediu sau aplicație, finisoarele din seria D asigură o suprafață netedă și uniformă a stratului de asfalt datorită combinației ideale a mai multor caracteristici, care includ capacitatea mare a buncărului, sistemul automat de tensionare a șenilelor și sistemul Soft Dock.

Datorită acestor caracteristici avansate, precum și sistemului opțional de asistență la pavare (Pave Assist), obținerea de rezultate superioare în pavare este mai accesibilă ca oricând. Acționat de Volvo Co-Pilot, sistemul de asistență la pavare este proiectat să îmbunătățească funcționalitatea, oferindu-le operatorilor informații în timp real cu privire la calitatea și productivitatea operațiunii de pavare. Această soluție deosebit de inovatoare, dezvoltată în întregime de Volvo, ajută operatorii să își gestioneze operațiunile de pavare cu o mai mare ușurință și independență. Instrumentele oferite de sistemul de asistență la pavare includ funcția de gestionare a materialelor, funcția de profilare termică și funcția de vizualizare a condițiilor de vreme.

Grinzi finisoare de top

Grinzile finisoare Volvo sunt proiectate să asigure cea mai bună calitate, uniformitate și netezime a stratului de pavaj. Versatile și eficiente la pavarea suprafețelor cu lățimea de până la 11 metri, finisoarele Volvo P6820D ABG și P7820D ABG sunt echipate cu grinzi finisoare de top, care sunt capabile să manipuleze o gamă largă de materiale.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Maiurile compactoare proiectate special de Volvo realizează densitatea dorită a materialului pe întreaga lățime de lucru și sunt complet rigidizate pentru a asigura durabilitatea pe termen lung. În funcție de aplicație și condiții, clienții Volvo pot alege dintr-o gamă largă de grinzi finisoare cu unul sau două maiuri compactoare, pentru asigurarea unei suprafețe netede. Tehnologia cu două maiuri compactoare Volvo ABG oferă cel mai înalt grad de compactare în urma grinzii, lucru esențial la pavarea straturilor din asfalt gros și materiale de bază tratate cu ciment (CTB).

Pentru a garanta mișcarea lină și precisă a extensiilor hidraulice ale grinzilor finisoare, sistemul stabil de ghidare a grinzilor finisoare este prevăzut cu doi cilindri de ghidare de construcție specială, amplasați câte unul pe fiecare parte laterală a finisorului. Împreună, aceste tuburi rigide previn răsucirea extensiilor grinzilor atunci când asupra lor se exercită forțe înalte, ceea ce produce o suprafață uniform compactată și consistentă.

În plus, echipa de pavare poate răspunde cerințelor diferitelor șantiere de lucru prin simpla adăugare sau îndepărtare a extensiilor grinzilor în câteva minute fără a fi nevoie de scule speciale, datorită sistemului de cuplare rapidă oferit de Volvo. Siguranța și calitatea sunt sporite și mai mult de noile capace de descărcare din spate cu comandă hidraulică, care asigură manipularea mai rapidă de către operatorul grinzii finisoare și un strat lateral final neted.

La pavarea coronamentelor speciale din suprafețele de drum public, grinzile finisoare VB 79/89 și VDT-V 79/89 reprezintă alegerea ideală. Grinzile extensibile dispun de două secțiuni articulate suplimentare și pot fi ajustate în sus sau în jos cu 10% (5,7°), creând posibilitatea de a pava profiluri neregulate – cum ar fi cerințele de canalizare speciale – cu mai multă ușurință, cu un consum mai redus de material și la un cost mai mic.

Disponibilitate optimă

Pentru a menține eficiența utilajelor și a spori longevitatea acestora, Volvo oferă o întreținere rapidă și ușoară, precum și mai multe caracteristici de prelungire a duratei de viață a componentelor și servicii de asigurare a disponibilității. 

Datorită accesului îmbunătățit la punctele de verificare esențiale în vederea deservirii, clienții pot avea încredere că finisoarele Volvo din seria D vor reduce timpul de nefuncționare și vor minimiza cheltuielile de exploatare. Seturile Volvo Care ajută, de asemenea, la reducerea cheltuielilor prin optimizarea performanței și duratei de serviciu a pieselor de uzură. Prin gruparea acestora într-un singur pachet aflat la îndemână, seturile Volvo Care ajută clienții să identifice piesele care trebuie înlocuite.

În plus, datorită caracteristicilor de tehnologie avansată precum funcția de gestionare a intervalelor de service, clienții au în permanență cunoștință de cerințele de mentenanță. Sistemul alertează operatorul cu privire la operațiunile de întreținere necesare sau programate, păstrând o înregistrare a istoricului operațiunilor de deservire în sistemul EPM 3. Pentru a-și putea monitoriza de la distanță utilajele, clienții se pot baza și pe sistemul CareTrack®. Sistemul telematic generează rapoarte detaliate cu privire la locația, utilizarea și productivitatea utilajului, consumul de combustibil și multe altele. Cu ajutorul programului software de diagnoză MATRIS, distribuitorii pot analiza datele operaționale ale utilajului. Sistemul urmărește activitățile efectuate și identifică aspectele care pot fi îmbunătățite, ceea ce duce la o mai bună economie de combustibil și o uzură redusă a utilajului.

Aceste sisteme inteligente, adăugate unei game de servicii – disponibile în rețeaua de distribuitori Volvo – ușurează menținerea finisoarelor P6820D ABG și P7820D ABG harnice în stare bună de funcționare.

  P7820D ABG P6820D ABG
Emisiile motorului EU Stage 4 / EPA Tier 4f  EU Stage 3a / EPA Tier 3 EU Stage 4 / EPA Tier 4f EU Stage 3a / EPA Tier 3
Tipul motorului D8J D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Puterea motorului kW
CP (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
... la turația motorului r/min 1.800 1.800 2.000 2.000
Lățime de bază m
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Lățimea maximă de pavare m
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Randamentul pavării tone/oră
tone scurte/oră
900
992
900
992
700
772
700
772
Grosimea maximă a stratului mm
in
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Capacitatea buncărului tonă
tonă scurtă
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Greutatea capului tractor kg
lb
14.900
32.849
14.650
32.298
14.350
31.636
14.200
31.306
Fișiere descărcate
Comunicat de presă (DOC, 2,1MB)