Construction Equipment România

Gama Volvo Assist este dezvăluită pieței europene în cadrul expoziției Intermat 2018

Volvo Construction Equipment prezintă gama completă de soluții de asistență Volvo Assist, care sunt acționate de afișajul Volvo Co-Pilot de ultimă generație amplasat în interiorul cabinei.

În cadrul expoziției Intermat 2018, Volvo Construction Equipment își etalează abordarea cu privire la gestionarea utilajelor, cea mai avansată din industria de profil, împreună cu o gamă extinsă de sisteme inteligente de control al utilajelor. Expoziția de la Paris va introduce pe piața europeană întregul set de programe de asistență Volvo Assist, care încorporează funcția de asistență la încărcare (Load Assist) pentru încărcătoare compacte, funcția de asistență la transport (Haul Assist) pentru camioane articulate, funcția de asistență la săpare (Dig Assist) pentru excavatoare, funcția de asistență la compactare (Compact Assist) pentru compactoare de sol și asfalt și funcția de asistență la pavare (Pave Assist) pentru finisoare de asfalt, toate acestea îmbunătățite.

gama-volvo-assist-este-dezvăluită-pieței-europene-în-cadrul-expoziției-intermat-2018-02-1920Volvo Co-Pilot: partenerul din interiorul cabinei

Toate programele Volvo Assist sunt acționate de afișajul Volvo Co-Pilot recent actualizat, instalat la bord, care este proiectat să sporească profitabilitatea datorită nivelului mai înalt de acuratețe în efectuarea sarcinilor de lucru pe care îl oferă. Ecranul tactil de 10 inci constituie o platformă extensibilă și intuitivă care utilizează datele achiziționate la bordul utilajului și senzori de înaltă precizie pentru a furniza date în tip real, pentru un nivel mai înalt de performanță pe șantier și eficiență a operatorului.

Fiecare platformă Volvo Assist dispune de un set intuitiv de aplicații menite să sporească productivitatea, care ajută operatorul să monitorizeze evoluția și rezultatul muncii sale în timp real.

Sistemul de asistență la încărcare (Load Assist): un sistem de cântărire mult mai bun

gama-volvo-assist-este-dezvăluită-pieței-europene-în-cadrul-expoziției-intermat-2018-03-1920Sistemul de asistență la încărcare (Load Assist) pentru încărcătoarele compacte L110H-260H a fost dezvoltat și mai mult pentru a îmbunătăți performanța pe șantier și eficiența operatorului. Platforma actualizată este acționată de afișajul Volvo Co-Pilot și este prevăzută cu aplicația de cântărire la bord (On-Board Weighing), oferindu-i operatorului informații în timp real cu privire la sarcina cupei cu o acuratețe de +/- 1%.

Utilizând senzori de presiune și de poziție, sistemul de cântărire la bord captează din mers toate datele legate de sarcină pentru a elimina orice perturbare a fluxului de lucru. Sistemul transmite informațiile utilajului către sistemul telematic Caretrack®, asigurând accesul de la distanță la informațiile cu privire la utilaj, cum ar fi sarcinile totale transportate, sarcina transportată pe litru de combustibil și numărul de cicluri. Cu ajutorul acestor informații, operatorii și administratorii flotei de utilaje pot gestiona mai bine productivitatea și preveni supraîncărcarea, limitând astfel uzura utilajului, deteriorarea anvelopelor și consumul excesiv de combustibil.

Sistemul de asistență la transport (Haul Assist): Comunicare utilaj-la-utilaj (M2M)

Asistența la transport (Haul Assist) reprezintă primul program din gama Volvo Assist care oferă comunicare utilaj-la-utilaj pentru camioanele articulate. Sistemul de asistență la transport (Haul Assist) combină aplicațiile de cântărire la bord (On-Board Weighing), hartă (Map) și consultanță privind viteza (Speed Advisor) pentru a optimiza capacitatea de încărcare, a comunica cu acuratețe poziția altor utilaje de pe șantier și a spori eficiența consumului de combustibil.

Sistemul de asistență la transport (Haul Assist) este disponibil pentru toate cele șapte modele de camioane articulate, de la A25G la A60H.

Sistemul de asistență la săpare (Dig Assist): proiectat să realizeze mai mult

Sistemul de asistență la săpare (Dig Assist) este acum disponibil, împreună cu cele trei niveluri de productivitate de care dispune (2D, In Field Design și 3D), la mai multe excavatoare Volvo pe șenile (EC220E, EC250E și EC300E) și pe roți (EW160E, EWR150E și EWR170E) cu capacitatea între 15 și 30 de tone. Cu ajutorul opțiunii de asistență la săpare (Dig Assist) a sistemului de control al utilajului, Volvo aduce ceva cu adevărat nou pe piață – și anume trei niveluri de asistență pentru operatori, pentru a putea desfășura activități de excavare mai productive în cadrul aplicațiilor și proiectelor de la simple la complexe. Opțiunea complet 3D este acum disponibilă cu tehnologia Topcon. Opțiunea 3D va fi, de asemenea, disponibilă în viitor cu tehnologia Trimble.

Pentru a le oferi valoare suplimentară clienților, toate echipamentele hardware sunt dezvoltate de Volvo CE și sunt instalate din fabrică, fiind supuse regulilor Volvo CE cu privire la garanție, care include expertiza în mentenanță a rețelei Volvo CE.

Sistemul de asistență la compactare (Compact Assist): treceri finalizate cu brio

Sistemul de asistență la compactare (Compact Assist) pentru noua generație de compactoare de sol, de la modelul SD75B la modelul SD160B, utilizează funcția de cartare a valorilor măsurătorilor de compactare (CMV) și contorizare a trecerilor pentru a produce o compactare mai consistentă, de înaltă calitate și economicoasă. Sistemul de asistență la compactare (Compact Assist) atribuie fiecărei treceri a compactorului și suprapuneri a tamburului o anumită culoare, permițându-i operatorului să identifice cu ușurință golurile și să mențină un nivel uniform de compactare.

Totodată, sistemul de asistență la compactare pentru compactoarele de asfalt DD105 este disponibil în două module: modulul de asistență la compactare (Compact Assist), pentru înregistrarea și afișarea valorilor de cartare a trecerilor și a evoluției temperaturii, și modulul de asistență la compactare (Compact Assist) cu opțiune de control direct al densității (Density Direct) pentru calcularea în timp real a nivelului estimat de compactare a materialului.

Sistemul de asistență la pavare (Pave Assist): performanță și precizie

Sistemul de asistență la pavare (Pave Assist) este disponibil pentru gama completă de finisoare Volvo din clasa de 2,5 m. Sistemul dispune de aplicația Manager de materiale (Material Manager), aplicația de vizualizare a vremii (Weather View) și aplicația opțională de profilare termică (Thermal Profiling). Managerul de materiale vă oferă calcule utile precum distanța și tonajul pavat, suprafața pavată și emisiile de CO2. Cu ajutorul informațiilor furnizate la bord și rapoartelor automate, spuneți adio orelor lungi de efectuare a măsurătorilor și de înregistrare manuală.

Aplicația de vizualizare a vremii informează operatorii cu privire la condițiile de vreme actuale și viitoare, ajutând administratorul șantierului să planifice activitățile în avans. Funcția de profilare termică monitorizează temperatura amestecului de asfalt pavat din spatele grinzii finisoare, unul dintre principalii factori care afectează longevitatea stratului de acoperire.

În general, sistemul de asistență la pavare (Pave Assist) le oferă celor care operează finisoare de asfalt informații în timp real cu privire la calitatea și productivitatea operațiunilor de pavare – atât în timpul desfășurării lucrării, cât și după finalizarea acesteia.

gama-volvo-assist-este-dezvăluită-pieței-europene-în-cadrul-expoziției-intermat-2018-04-1920

Progres continuu

Special construite să se potrivească utilajelor Volvo, afișajul Volvo Co-Pilot și toate platformele de asistență Volvo Assist sunt supuse unui proces complex de fabricație și testare pentru a se asigura că respectă cele mai înalte standarde de calitate. Afișajul de tip tabletă cu sistem Android este proiectat pentru o creștere rapidă a funcționalității, oferindu-le clienților și distribuitorilor Volvo un termen mai scurt de introducere pe piață a aplicațiilor software noi. Volvo CE va oferi funcționalități noi tuturor clienților Volvo Co-Pilot prin intermediul distribuitorilor locali, datorită capacității de actualizare software pe cale aeriană. Distribuitorul poate activa de la distanță o nouă funcționalitate a utilajului la cererea clientului. Rețeaua extinsă de distribuitori Volvo este cel mai bun partener echipat să răspundă tuturor nevoilor de afaceri, inclusiv celor legate de utilaje, atașamente, piese, garanție și servicii.

Imaginea 1: Vedere din cabină a afișajului Volvo Co-Pilot cu sistem de asistență la transport (Haul Assist)
Imaginea 2: Ecranul Volvo Co-Pilot cu sistem de asistență la încărcare (Load Assist)
Imaginea 3: Sistemul de asistență la transport (Haul Assist) cu sistem de cântărire la bord
Imaginea 4: Afișajul Volvo Co-Pilot cu sistem de asistență la pavare (Pave Assist)