CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland

Volvo lanceert eigen lijn starre dumpers

Volvo CE betreedt binnenkort de markt met een lijn starre dumpers onder eigen merk. De lijn die voortbouwt op de expertise binnen de dumperfabriek in het Schotse Motherwell, bestaat uit vier modellen, beginnend met 45-tons R45D. Het vlaggenschip wordt de R100E van 100 ton.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) heeft aangekondigd dat men de lijn starre dumpers onder eigen merk in het tweede kwartaal van 2018 lanceert. Bij de ontwikkeling van de vier nieuwe modellen heeft men de jarenlange ervaring van de divisie Terex Trucks weten te combineren met de enorme technische knowhow binnen de Volvo Group. De lijn die als eerste gelanceerd wordt op markten met minder strenge emissienormen, bestaat uit de 45-tons R45D, de 60-tons R60D, de 72-tons R70D en het vlaggenschip, de 100-tons R100E.

De R100E van Volvo in de E-serie is een geheel nieuwe starre dumper van 100 ton (95 ton) waarin markt- en klantervaringen gekoppeld zijn aan beproefde componenten, nieuwe technologieën en een markant en fris design. Het resultaat is een kosteneffectieve en productieve machine die voldoet aan de eisen die er binnen de moderne dag- en mijnbouw bestaan. 

De engineering grondig herzien

De starre dumpers van Volvo in de D-serie: de R45D, R60D en R70D zijn gebaseerd op de bestaande en beproefde TR-serie dumpers van Terex Trucks. De engineering is echter grondig herzien, zodat de dumpers voldoen aan de eisen die de beoogde markten en branchesegmenten aan Volvo machines stellen. De herzieningen bestaan uit verbeteringen van het zicht en de veiligheidssystemen gekoppeld aan technische support en branding van Volvo.

Met de lancering van de lijn starre dumpers van Volvo zal de productie van starre dumpers onder het merk Terex Trucks op termijn worden stopgezet.

Volvo Rigid Haulers “Dankzij onze strategische overname van Terex Trucks in 2014 kunnen we klanten nu starre dumpers bieden,” aldus Thomas Bitter, Senior Vice President Marketing en Product Portfolio (MaPP) bij Volvo CE. “Sinds de overname hebben we hard gewerkt aan een geheel nieuwe starre dumper die gebaseerd is op de 84 jaar ervaring van Terex Trucks, de vooraanstaande technische knowhow binnen Volvo CE en de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en milieuzorg. Nu beginnen we aan de volgende fase. De nieuwe Volvo machines, de E-serie R100E in het bijzonder, zijn het resultaat van onze inspanningen. We zijn vol vertrouwen dat ze hoge ogen gaan gooien bij klanten die werkzaam zijn in de dag- en mijnbouw.”

Nieuwe machines op de voorgrond

Het ontwerp van het geheel nieuwe vlaggenschip, de R100E, voldoet aan de eisen die klanten stellen aan een starre dumper die grootse prestaties en een hoge productiviteit koppelt aan geringe totale eigendomskosten, een groot onderhoudsgemak en een hoog bedieningscomfort. Dankzij de R100E met zijn hoge capaciteit en transportsnelheden, de nieuwe V-vormige laadbak, de efficiënte hydrauliek alsook de intelligente monitoringssystemen en uitgekiende cabine kunnen klanten in minder tijd meer materiaal verzetten.

“Starre dumpers van Terex Trucks staan niet alleen bekend om hun goede prestaties in zware omstandigheden, maar ook om hun onderhoudsgemak en geringe totale eigendomskosten,” aldus Paul Douglas, Vice President Starre dumpers en Terex Trucks bij Volvo CE. “Ons beproefde ontwerp bleek een goed ontwikkelingsplatform te zijn voor Volvo's nieuwe machinelijn. De nieuwe R100E in de E-serie is een geheel nieuwe machine die betrouwbaarheid, een lange levensduur, een hoog rendement, duurzaamheid en comfort biedt. De dumper is bovendien snel en eenvoudig te onderhouden.”

Volvo Rigid Haulers

Goede vooruitzichten

De nieuwe starre dumpers van Volvo worden geproduceerd in de door Volvo overgenomen fabriek in het Schotse Motherwell en zijn alleen verkrijgbaar via het netwerk van Volvo dealers.

Redactionele noot: Dit bericht geldt niet voor de lijn knikdumpers onder het Terex Trucks merk die Volvo CE aanbiedt. De ontwikkeling en de productie van knikdumpers onder het Terex Trucks merk wordt onverminderd voortgezet in de dumperfabriek in Motherwell en de knikdumpers worden verkocht via het bestaande netwerk van onafhankelijke Terex Trucks dealers.