Construction Equipment Magyarország

Volvo Dig Assist: Egy napos sem bírnék ki nélkül

Patrik Ekström, LMBab gépkezelő, azt mondta, hogy a Volvo kotrókra kidolgozott Dig Assist funkciója nagy mértékben javította a munkában töltött idejét. A Volvo egyedi, felhasználóbarát, új rendszere segít a gépkezelőknek biztonságosan, pontosan és töredék idő alatt elvégezni a kotrási feladatokat.

Amikor a svéd LMBab építőipari vállalat múlt nyáron, Volvo-gép flottája bővítésére, egy új EWR150E rövid fordulási sugarú kerekes kotrót vásárolt, alig várták, hogy kipróbálhassák a Dig Assisttal ellátott új Volvo Co-Pilotot. Hat hónappal később, a vállalkozó még mindig nem csalódott.

A Volvo Co-Pilot segítségével, a nagy pontosságú nyomás- és helyzetérzékelők valós idejű üzemelési adatokat küldenek a fülkében lévő 10 hüvelykes, Android, színes érintőképernyőre és a felhőbe.

Attól függően, hogy az ügyfél 2D-s, in-field vagy 3D-s változatot választ, a Dig Assist funkció lehetővé teszi, hogy a gépkezelők beállítsák a megcélzott mélységeket vagy lejtési szinteket, sőt akár komplikált 3D-s formákat is, és figyelhessék a munka folyamatát. Amikor a gép elérte a kívánt paramétereket, a kezelő figyelmeztetés kap.

Az LMBab jelenleg a 2D-s verziót használja, de alig várják a frissítést. "Vízvezeték csöveket és utakat ásunk és tervezünk, amihez segítséget nyújt a Dig Assist funkció," mondta Patrik Ekström, gépkezelő. "Egyszerű és hatékony. Úgy gondolom, frissíteni fogunk 3D-re."

BIZTONSÁGOSABBAN A TEREPEN

A Dig Assist nem csak a pontosság és termelékenység javításában segít, de a biztonságot is növeli. Már nincs szükség arra, hogy a gépkezelő kiszálljon a fülkéből, és manuálisan ellenőrizze a lejtést vagy a szintet - vagy földmérőkre, hogy kijelöljék a kotrás helyét. Ugyanakkor, a fedélzeti mérőrendszer nagyban csökkenti a gép túlterhelésének kockázatát.

KÖNNYŰ FLOTTAKEZELÉS

Mivel a gépinformációk a felhőbe is felkerülnek, a Dig Assist ugyanolyan hasznos a flottamenedzsereknek, mint a gépkezelőknek. A különböző adatok, például napi megmozgatott össztonna, kanál raksúly és üresjárati idő, egyszerűvé teszik a flottamenedzser számára, hogy azonosítsa azokat a területeket, ahol javítani lehet a hatékonyságot vagy termelékenységet, és célokat tűzzön ki.

"Naplózza az adatokat, és lehetővé teszi, hogy annyiszor elemezzük, ahányszor csak akarjuk," magyarázta Ekström.

A Dig Assisttal ellátott Volvo Co-Pilot lánctalpas kotrókon - EC220E, EC250E és EC300E - és kerekes kotrókon - EW160E, EWR150E és EWR170E – áll rendelkezésre, a 15-30 tonnás súlykategóriában.

Amióta Ekström a Volvo Co-Pilottal és Dig Assisttal ellátott EWR150E-t üzemelteti, nem akar visszatérni a régi munkamódszerhez. "A rendszer nagyon jó, és őszintén mondom, hogy egy napot sem bírnék ki nélkül", foglalja össze.