Construction Equipment Magyarország

Top 3 telematikai vörös zászló, amire érdemes figyelni

A munkagépek összekötése hathatós első lépés a tulajdonlási összköltség csökkentésére. Az adatok által nyert betekintés lehetővé teszi, hogy célokat állítson fel, és lépéseket tegyen a fejlődésre olyan területeken, amelyek a legnagyobb hatással vannak az általános termelékenységre. De hol kezdjük el? Íme, a 3 leggyakoribb figyelmeztető jel, ha a munkagépe nem érte el a lehető legalacsonyabb TCO-t.

1. A munkagépe sokat áll üresben, sokat várakozik

Ha például egy ügyfélnek 637 órányi várakozási ideje van, az hetente 40 órával elosztva, 16 heti termelési időt jelent. Ez sok elpocsékolt idő, amit termeléssel is lehetne tölteni – és akkor az üzemanyagról, a karbantartási költségekről és a gépkezelői munkadíjakról még nem is beszéltünk! A sok üresjárat és várakozási idő azt jelenti, hogy a telephelyen lévő munkagépek száma és kapacitása nem felel meg az óránkénti tonnaszámnak és tonnánkénti költségnek. Olyan eszközök használatával, mint a SiteSim, a Volvo CE képes kiszámítani az ideális beállítást, beleértve a gépkezelők számára javasolt útvonalakat is a jobb termelékenységért és a TCO drámai csökkentéséért.

2. Sok üzemanyagot fogyaszt

A sok üresjárat és várakozási idő is szükségtelenül növeli az üzemanyag-fogyasztást. Ahogyan a nem hatékony gépkezelői szokások is. A túl sok gázt adó, hirtelen mozdulatokat tevő gépkezelők elképesztő mennyiségű üzemanyagot pazarolnak. A tanfolyam segít a gépkezelőkben kifejleszteni, hogy megérezzék, mennyi erőt alkalmazzanak, hogy elkerüljük a kipörgő kerekeket. Még a tapasztalt gépkezelők is tanulhatnak, például a Volvo EcoOperator tanfolyamból, amely segít a résztvevőknek ügyesebben megtervezni a munkájukat, és a legtöbbet kihozni az új Volvo gépeken megtalálható legújabb, hatékonyság növelő tulajdonságokból. A gépkezelői képzések azonnal kifizetődnek, és jelentős üzemanyag-megtakarítással járnak.

3. Sok figyelmeztetést kap a gépkezelői viselkedésről

A gépkezelői viselkedés része például a motor túlzott pörgetése, vagy a nem megfelelő munkamód alkalmazása. Az üzemanyag-költségek csökkentése mellett a gépkezelői képzés az amortizációt is csökkentheti, vagy akár a legrosszabbat, a gép károsodását is elkerülheti vele. A Volvo és a kereskedői különféle képzési megoldásokat kínálnak a különféle szinteken, amelyekkel a gépkezelők megtanulhatják, hogyan bánjanak a munkagéppel gördülékenyen és hatékonyan, hosszú távon garantálva az alacsony üzemanyag-fogyasztást.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com