Construction Equipment Magyarország

Megnövekedett hasznos üzemidő a Volvo ACTIVE CARE-nek köszönhetően

A Volvo ACTIVE CARE globális közzététele a Volvo CE egy másik, egyedi, iparág vezető tevékenysége. A flotta felügyelet és az átfogó, cselekvésre sarkalló gépjelentések kombinációjának köszönhetően, elvégzi a gép telematikájából származó adatok átvizsgálását.

A fedélzeti telematika és a távoli csatlakozások növekedésével, a flottakezelőket könnyen eláraszthatja a modern építőipari gépek által termelt adattömeg. A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) egyedülálló Volvo ACTIVE CARE rendszerével, melyet most kezdenek globálisan bevezetni, a Volvo proaktív módon átvállalja a gépek állapotának figyelését és jelentését, s ezáltal több időt hagy az ügyfeleknek arra, hogy a saját tevékenységükre fókuszáljanak. A Volvo ACTIVE CARE egy intelligens telematikai rendszer, mely összekapcsolja a gépek állapotának figyelését és a heti jelentések elkészítését, ami, így együtt, segít csökkenteni az állásidőt. 
A távoli elemzések többszörös előnnyel járnak, beleértve azt, hogy a problémák felszínre kerülnek, még mielőtt a hibák kialakulnának, és könnyebbé válik a zökkenőmentes szerviz ütemezés. A probléma ismeretében, a kereskedés szerelőinek kevesebbet kell utazniuk az ügyfél telephelyére, és megfelelő szerszámokkal, alkatrészekkel és szakértelemmel érkeznek, ami növeli annak a lehetőségét, hogy már az első alkalommal megoldják a problémát. Ez összességében több hasznos üzemidőt, és kevesebb költséget jelent az ügyfélnek.

 

HOGY MŰKÖDIK

Az eljárás egyszerű: A CareTrack - a Volvo telematikai rendszere - begyűjti a gépadatpontokat, melyeket a Volvo Uptime Centerek munkatársai világszerte, távolról figyelnek a gép-gép kapcsolaton keresztül. A specializált Volvo szakemberek aztán, akik valóban értenek a gépekhez, napra kész diagnosztikai szoftvereket használnak az információ feldolgozására. Ha kritikus riasztást vagy hibát észlelnek egy gépen, tájékoztatják a kereskedőt, és megküldik a hibára vonatkozó diagnosztikai információt is. A kereskedő aztán értesíti az ügyfelet a problémáról, és megtervezi, hogy mikor lehet elvégezni a javítás jellegű munkát. 


Szerencsére a kritikus problémák ritkák, de a heti Uptime jelentéseken keresztül az ügyfelek újra és újra megerősítést kapnak, hogy gépeik folyamatos megfigyelés alatt állnak. Ezek a jelentések rávilágítanak azokra a lehetséges területekre, ahol egy egyedi gép - vagy egy géppark - felhasználhatósága növelhető.

Hetenkénti helyszíni, hosszú távú hatás

A Volvo ACTIVE CARE és az erre a célra létrehozott Uptime Centerek legnagyobb előnye az, hogy az ügyfeleknek már nem kell időt tölteniük azzal, hogy egy halom gépinformációból kibányásszák a lényeget - ezt megteszi helyettük a Volvo és a Volvo kereskedőjük.
Ez a rendszeresebb egymásra hatás segít, hogy a Volvo, a kereskedő és az ügyfelek együttműködjenek, és meghatározzák azokat a tevékenységeket, melyek nagyban befolyásolják a jövedelmezőség egyik legnagyobb hajtóerejét - a hasznos üzemidőt.

"A Volvo ACTIVE CARE segítségével, erősen törekszünk arra, hogy elérjük a valaha volt legjobb hasznos üzemidőt," mondta Koen Sips, a Volvo CE ügyfél központú megoldások részlegének alelnöke.

1. kép: A Volvo ACTIVE CARE elvégzi a gép telematikájából származó adatok átvizsgálását.
2. kép: Hasznos információkkal teli heti jelentések.