Construction Equipment Magyarország

5 ok, amiért az olajelemzés kulcsfontosságú a munkagépe számára

Az olaj a munkagép vére. Rendszeres ellenőrzésekkel odafigyelhet a munkagép egészségére, ami kulcsfontosságú a maximális üzemidő és a minimális tulajdonlási összköltség eléréséhez.

1. Növeli a profitot

Az olajelemzés verhetetlen eszköz a munkagép teljesítményének növelésében, ami megnövekedett profittal is jár. Az elemzési adatok alapján ügyfeleink felismerhetik a géphibákat és megtervezhetik a karbantartást, ami csökkenti a nem várt leállások kockázatát, megelőzi a költséges javításokat, és növeli a termelékenységet. 

2. Növeli a hasznos üzemidőt

A Volvo laboratóriumai modern diagnosztikai eszközökkel adnak ügyfeleinknek átfogó jelentést gépük állapotáról. Az alapos elemzés elvégzése után a gépdiagnosztika azonnal elérhetővé válik az ügyfelek számára online, és felhívja a figyelmet a szükséges teendőkre. A jelentéseknek köszönhetően a munkagép minden része maximális kapacitással, kis hibaaránnyal működhet, ami hosszabb hasznos üzemidőt jelent.

3. Az elemzési előzmények alapján rögzíti a trendeket

Az olaj mintaelemzés információt ad a víz/hűtőfolyadék-tartalomról, illetve az olajban lévő tisztátalanságokról és a fémrészecskék minőségéről. Rendszeres olajelemzéssel rendszeres eredmények állnak majd rendelkezésre, így a labortechnikusok és az ügyfelek is megfigyelhetik a munkagép teljesítményének változásait. 

4. Korai figyelmeztető rendszerként működik

Az olaj támogatja a kulcsfontosságú munkagép-alkatrészeket, így például a motort, a váltót, a tengelyeket, a fékeket és a hidraulikarendszert. A Volvo laboratóriumok behatóan ismerik a Volvo munkagépeket, így könnyen értelmezhetik az olajelemzések eredményét az egyes alkatrészekre vonatkozóan. Így a technikusok korai figyelmeztető jeleket kapnak az alkatrészek várható meghibásodásáról, ami az ügyfeleknek időt ad ezen alkatrészek cseréjére.

5. Egy proaktív munkamódszer

Általánosságban az olajelemzés a legpraktikusabb lépés a munkagépe egészségének biztosítására. Kiváló tervezőeszköz, amivel jobban odafigyelhet a produktivitásra, a karbantartásra, a potenciális hibák kiküszöbölésére, és az állásidő elkerülésére.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com