Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE bemutatja 100 tonnás merevvázas dömperét

A Volvo Construction Equipment vadonatúj 95 tonnás (100 tonnás) R100E munkagépe az alacsony teljes tulajdonlási összköltséget helyezi az előtérbe, és nagy segítséget jelent a bányászati és fejtési ágazatban.

Méretével és kapacitásával a vállalat legnagyobb dömpereként a Volvo Construction Equipment új R100E merevvázas dömpere egyszerre csökkenti az ügyfelek üzemeltetési költségeit, és növeli a termelékenységet, a hasznos üzemidőt és a gépkezelői kényelmet.

Ez az úttörő modell erős alapokra épült, gyökerei egészen 1919-ig nyúlnak vissza. A Volvo CE Motherwell létesítménye közel 70 éve tervez, gyárt és forgalmaz merevvázas dömpereket. A közel egyévszázados mérnöki kiválóságra építő R100E munkagépnek nincs párja.

Mozgasson többet, termeljen többet


Volvo Rigid Hauler R100E T2A Volvo flotta tényleges 100/95 tonnás rakodási teljesítményt nyújtó új sztárja lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy gyorsabban érjék el termelési céljaikat. A produktivitást szem előtt tartva kialakított R100E munkagépet 783 kW (1075 LE) teljesítményű motor hajtja. A kombinált hajtáslánc magas nyomatékot, páratlan vonóerőt és kategóriaelső rimpullt tesz lehetővé az optimális tapadásért. A hajtáslánc-vezérlésről és a gép lendületéről az új Volvo Dynamic Shift Control gondoskodik, amely automatikusan a terephez és a működéshez igazítja a váltási pontokat.

Az R100E a felszíni bányászati és fejtési műveletekhez épült, ahol a működési költségek kritikus fontosságúak. Az ügyfelek minden rakodásnál kevesebbet költenek az R100E munkagéppel, amely 60,4 m3 kapacitású, V-alakú karosszériával gondoskodik az optimális rakomány-megtartásról és a gépen fennmaradó anyag minimális mennyiségéről. Az egész iparág által elismert rakodásiprofil-irányelv lehetővé teszi a gépkezelő számára a folyamatos célraksúly fenntartását (95 tonna), míg a gyors törzsbillentő rendszer garantálja a gyors ciklusidőket a mindig hatékony teljesítmény érdekében.

A Volvo a merevvázas dömper nagy kapacitására és rakodási sebességére épít intelligens monitorozási rendszerekkel. A fedélzeti súlymérő rendszer (On-Board Weighing, OBW) lehetőség egy intergrált rendszer, amely gondoskodik arról, hogy a munkagép mindig optimális raksúllyal legyen megrakodva a termelékenység növelése és a működési költségek csökkenése érdekében. Ez a megoldás külső szerelésű nyomásérzékelőkkel jeleníti meg a gépstatisztikákat a gépkezelő fedélzeti kijelzőjén. Amellett, hogy a fedélzeti kijelzőről valós időben követhetjük a gépinformációkat, ezek távolról is hozzáférhetők a Volvo CareTrack® telematikai rendszerével, így a gépkezelők és a flottamenedzserek jobban tervezhetik a munkát.

Azok az ügyfelek, akik javítani szeretnék a meglévő és jövőbeli projektjeiket, a Volvo Terepszimulátorhoz is hozzáférhetnek helyi Volvo kereskedőjük segítségével. A rendszer az ügyfeleket hasznos információkkal látja el gépeikről, flottaválasztásaikról és a terep konfigurációjáról, ami segít nekik maximalizálni a termelékenységet, miközben jobban kezelhetik a tulajdonlási és működési költségeket.

Tartós kialakítás


A hasznos üzemidő és a termelékenység kulcsa a munkagép tartós kialakítása, ami nagy komponensvédelmet és hosszabb életciklusokat tesz lehetővé, így a tervezett karbantartások között hosszabb idő telhet el.

A sziklaszilárd stabilitást kínáló R100E a legnehezebb terepeket is meghódítja, miközben megőrzi a teljes irányítást. A robusztus dömper alacsony gravitációs központtal rendelkezik, és szakértő felépítésű törzse és alváza harmóniában dolgozik a McPherson rugóstaggal, az alacsony háromszög alakú keresztlengőkaros felfüggesztéssel és az új, alacsony erőfeszítésű kormányrendszerrel. A gépkezelő az éles kanyarokban könnyen manőverezhet a gépkezelő által működtetett távoli felszerelésű, orbitrol vezérlésű szelep általi könnyű, intuitív kormányzásnak köszönhetően.Volvo Rigid Hauler R100E T2

Az R100E nem csak optimális teljesítményt és termelékenységet nyújt a magas fokú gépkezelői kényelem, a gépvezérlés és stabilitás biztosításával, de alacsonyabb javítási költségekkel is jár. Az első felfüggesztés szélességének köszönhetően elnyeli a raksúly és a talajfelület okozta rázkódásokat, és megóvja a gép létfontosságú struktúráját. A részletekbe menő mérnöki munka a munkagép-keret nyakló alakú dizájnjával rugalmasságot biztosít az egyenetlen talajon való haladáskor. A szekrényes acélkorlátokból készült keret nagy erősségű acélöntvényeket tartalmaz a fő nyomáspontokon a talajrezgések csökkentése érdekében. A keret minden furata hüvellyel van ellátva a kiegészítő védelemért. A vállalat jelentős mértékben fektetett be a keret és a törzs szigorú tesztelésébe, amelynek része volt az alváz 60 ezer órányi terheléses vizsgálata is. A karosszériát nagy teljesítményű és igen kopásálló 400-HBW-keménységű acélból készítették, így az R100E merevvázas dömper garantáltan hosszan tartó teljesítményt nyújt.

A gépkezelő választása


Kiemelkedő hatékonysága mellett az R100E a gépkezelői termelékenységet is előtérbe helyezi – kezdve a ROPS/FOPS-tanúsítású gépkezelői fülkével. A kisebb rezgéseket és a kisebb külső zajszintet kínáló fülkét a jobb utazási minőség érdekében viszkózus izolációs egységre szerelték.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

A balra elhelyezkedő gépkezelői ülésből a gépkezelő a nagy üvegablakon és az alacsony rézsútos szélvédőn át jól beláthatja a környező területeket. A jó láthatóságot a Volvo Smart View 360°-os teljes nézete egészíti ki. A rendszer több ultraszéles szögű külső szerelésű kamerát használva nyújt madártávlati képet a munkagépről és környezetéről a fedélzeti kijelzőn. A 360°-os rendszer nem csak a gépkezelő és a személyzet biztonságát növeli, hanem csökkenti vagy kiküszöböli a más tárgyakkal való ütközések veszélyét a munkagép és a kerék legnagyobb védelme érdekében, különösen tolatáskor, amikor elősegíti, hogy a gépkezelő biztonságosan elkerülje a talajban lévő akadályokat. Csökkenti a munkagép véletlen károsodásának esélyét, így csökkenti a javítási költségeket és növeli a hasznos üzemidőt.

Minden kijelző és ergonomikus ujjvezérlés könnyen elérhető a Volvo légrugózásos gépkezelői üléséből, amely teljesen a gépkezelő termetéhez igazítható. A fülke nagy nyomású tulajdonságokkal és HVAC vezérléssel rendelkezik, valamint bőséges tárhellyel csökkenti a fülkében jelen lévő figyelemelvonó tárgyak jelenlétét.

Mint minden Volvo gép, a merevvázas dömper is a biztonságot szem előtt tartva készült, és a biztonság a nagy teljesítményű gép minden elemében jelen van. Mind a gépkezelő, mind a helyszíni személyzet védelme érdekében könnyen elérhető minden géprendszer, így a vészleállító kapcsolók is. Az átviteli retardációs rendszer és az üresben való gurulást tiltó rendszer gondoskodik a gép magabiztos irányításáról a lejtőkön, míg a motortúlfordulatszám-védelem automatikusan a biztonságos sebességkorlátok közé lassítja a munkagépet.

Könnyű ellenőrzés


Volvo Rigid Hauler R100E T2Rendszeres szervizellenőrzésekre van szükség a potenciális problémák korai felismerése és a hosszú élettartam biztosítása érdekében. Az R100E munkagépnél könnyen és gyorsan hozzáférhetők a napi ellenőrzési pontok, hála a csúszásgátlós lépcsőknek és a biztonságos járdáknak, így a munkagép a lehető leggyorsabban újra dologra fogható. Minden szervizelési pontot stratégiailag egy helyre gyűjtöttünk össze, amely a földszintről és szervizplatformról is elérhető, így gyorsan elvégezhető a karbantartás vagy a beállítások, miközben a szabványos méretű csapágyak és közvetlen csapszeges kerékabroncs-csatlakozók gyors és biztonságos fel-és leszerelést tesznek lehetővé. A fülkében a kezelőbarát irányítópultról hozzáférhet a legfelsőbb szintű diagnosztikai adatokhoz a gyors elemzés és megoldások érdekében. A gépkezelő az irányítópultról gyorsan monitorozhatja a munkagép állapotát és hozzáférhet a rendszernyomáshoz, a hőmérséklethez, az üzemanyag-fogyasztáshoz, a motordiagnosztikához, a váltódiagnosztikához és a VCU-diagnosztikához.

Az R100E magas szintű hidraulikus szűrője mágneses szívószűrőkkel rendelkezik mindegyik hidraulikus rendszeren, valamint nyomásszűrővel a kormány, a fékműködtető szivattyú és a hátsó fékfolyadék-egységek esetében. A motor elsődleges és másodlagos üzemanyag-szűrői a fejlett kétfázisú olajszűrővel kombinálva távolítják el a káros szennyeződéseket. A fejlettebb védelmet nyújtó tartós funkciókkal teli R100E munkagép optimalizálja a működést és kiterjeszti a karbantartások közötti időt az alacsonyabb működési költségek érdekében.

Azon ritka alkalmakkor, amikor a Volvo R100E munkagépnek a rutin szervizellenőrzéseknél több figyelemre van szüksége, a Volvo szakemberei mindig kéznél vannak, hogy a kereskedők és szerelők kiterjedt hálózatán keresztül szakszerű tanácsokat adjanak. A helyi tudást a globális bányászati tapasztalatokkal kombináló Volvo egy sor ügyfélmegoldást kínál – a telematikától a gépjelentéseken át a Volvo szolgáltatási megállapodásokig (Volvo Service Agreements, VSA) és a kiterjesztett garanciákig – így növelve a profitabilitást a gép teljes élettartama során.

Fő műszaki adatok:

Rakodóteljesítmény, kg / font 95000 / 209,439
Testtömeg, SAE 2:1 púpozott m3/ y3 60,4 / 79
Nettó tömeg, kg / font 69550 / 153,331
Bruttó tömeg, kg / font 164550 / 362,770
Motor Cummins QST30 CAC (Tier 2 / II. fázis)
Motor maximális bruttó teljesítménye kW / LE 783 / 1,050
…r/perc motorfordulatszámnál 2100
Max SAE J1349 bruttó nyomaték Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
…r/perc motorfordulatszámnál 1300
Maximális sebesség, km/óra / mérföld/óra 50 / 31.1

Figyelem: a sajtóközleményben szereplő képeket közvetlenül letöltheti ide kattintva.