Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE a merevvázas dömperek új sorozatát mutatja be

A Volvo Construction Equipment új D-sorozatú merevvázas dömperei a már bizonyított kivitelre épülnek, és az üzemanyag-hatékonyságot és a hasznos üzemidőt optimalizáló legújabb technológiát vonultatják fel.

A Volvo Construction Equipment az R45D, R60D és R70D modellekkel bővítette merevvázas dömpereket kínáló portfólióját. A 41 - 65 tonnás (45t-72t) raksúlyt kezelni képes munkagépeket úgy terveztük, hogy csökkentsék az iparág első számú működési költségét – az üzemanyagot – továbbá működtetésük biztonságos és egyszerű legyen.

A D-sorozatú merevvázas dömperek újak ugyan, de gazdag történelmük van, hiszen a műszaki szakemberek és mérnökök csapata már több mint 70 éve vezette be az első terepdömpert a Volvo CE skóciai üzemében, Motherwellben. A D-sorozatú merevvázas dömperek most már a Volvo CE kivitelével és gyártási alapértékeivel rendelkeznek, és ugyanabban a gyárban készülnek, amelyben évtizedekkel ezelőtt gyártásukat megkezdték. Az erős hagyományokra, műszaki szakértelemre és modern eljárásokra építő dömperek az ügyfelek számára kiváló minőséget, megbízhatóságot és a termelékenységet biztosítanak.

A hatékonyság alapkövetelmény


A prémium motorok által hajtott R45D, R60D és R70D merevvázas dömperek kiváló teljesítményt, nyomatékot és akár 567kW (760 LE) lóerőt nyújtanak még alacsony motorfordulatszám mellett is. Ezenfelül a hosszú szervizintervallumok és a hatékony üzemanyag-használat kivételesen alacsony működési költségeket tesz lehetővé.A motor és a váltó közötti elektronikus integráció lehetővé teszi a sima váltást a konzisztens lendületért és gyorsításért minden rakodási műveletnél. A teljesítményt és az üzemanyag-hatékonyságot fokozza az integrált váltásiséma-rendszer, amely kétfajta váltási sémát – Teljesítmény és Gazdaságosság – tesz lehetővé a személyre szabott rakodási teljesítményhez. A gépkezelő előre kiválaszthatja a különféle rakományokhoz igazított váltási módokat. Eközben a hidraulikarendszer biztosítja a szükséges áramlást a hűtő- és működtető rendszerekhez, amelyek a szükséges produktív teljesítményt biztosítják a gyors ciklusidőkhöz és a hatékony teljesítményhez.

Termelékeny erőgépek


A hatékony és intelligens Volvo versenyképes teljesítmény-súly aránnyal, hatékony sebességváltással és optimális súlyeloszlással rendelkezik, lehetővé téve, hogy a gépkezelők elérhessék termelékenységi céljaikat. A teljes hajtáslánc-kialakításnak és konfigurációnak köszönhető lenyűgöző tapadásra képes R45D, R60D és R70D merevvázas dömperek ideálisak a bányászati és külfejtési munkaterületekre jellemző meredek lejtőkhöz. A nyomaték fokozásával az alacsony sebességfokozatú hátsó tengelyen a teljes hajtáslánc-kalibráció magas rimpull-szintet biztosít, ami kiváló termelékenységet tesz lehetővé rossz talajkondíciók és meredekebb emelkedők esetében is.A jó anyagmegtartást kínáló, kopásálló, nagy kapacitású törzs HARDOX 400 acél specifikációval és kipufogófűtéssel gondoskodik a tiszta billentésről és a minimális fennmaradó anyagmennyiségről. A telephely hatékonysága és termelékenysége mind a meglévő, mind a jövőbeli projektek esetében különféle okos rendszereket kínál a vásárlóknak, mint amilyen például a Volvo Terepszimulátor, amely információkat nyújt a munkagépről, a flottaválasztásokról és a terepkonfigurációról. A gépkezelői termelékenységet reszponzív funkciók segítik, mint például a kormánymű, és a könnyen kézre eső vezérlők. A további kényelem érdekében a gépkezelő személyre szabhatja a kényelmet a nagy kapacitású HVAC rendszerrel.

A terhelésre készült


A D-sorozatú merevvázas dömperek nem csak rövid távon termelékeny gépek, hanem hosszú élettartamon keresztül biztosítják a nagyobb rendelkezésre állást, ami jelentős csökkenést jelent a karbantartásban és a javítási költségekben. A nehéz terepfeltételeknek való megfeleléshez a tartós munkagépeket extrém körülmények között, szigorúan teszteltük mind a munkagép, mind az alkatrészek hosszú élettartamának biztosítása érdekében. A letisztult kialakítású dömpereket keretes szerkezet veszi körül, amely a strukturális erőt messze a nehéz munkakörülmények követelményein túl teljesíti. Az egyensúlyra odafigyelő súlyeloszlás a központi szerelésű hajtóművel és alacsony gravitációs központtal lehetővé teszi, hogy a raksúly egyenletesen oszoljon el az abroncsokon. Az extrém szerkezeti nyomásnak is ellenálló merevvázas dömperek nagy erősségű alváza elnyeli az útminőségből és a rakodási folyamatból származó rezgéseket és vibrációkat, így hosszabb szerkezeti élettartamot és a kevesebb karbantartásnak köszönhetően alacsonyabb működési költségeket biztosít.

A merevvázas dömperek hosszú távon is értéket jelentenek a hasznos üzemidőt fokozó komponenseknek köszönhetően. Az elsődleges fékrendszer élettartamát terjeszti ki az átviteli retardációs rendszer; ez a standard funkció csökkenti a motor fordulatszámát, és minimálisra korlátozza az üzemi fékek használatát. Mivel a komponensek élettartama kulcsfontosságú az alacsony költségű működés szempontjából, minden komponens védelemmel van ellátva. A hidraulikarendszer például számos szűrőszinttel védekezik a szennyeződésektől, ami növeli a munkagép élettartamát. A munkagépeket elláttuk egy biztonságos motor üzemmóddal is, amely értesíti a gépkezelőt a motorteljesítmény-csökkentő rendszer bekapcsolása esetén. A motor fordulatszáma és sebessége fokozatosan csökken a tartományon kívüli állapot súlyossági szintjétől függően, ami megakadályozza a motor károsodását. A motorparamétek közé tartozik a magas hűtési hőmérséklet, a gázpedál-teljesítmény és az alacsony hűtőfolyadékszint ellenőrzése is.

A biztonság a DNS-ünk része


A kemény munkához tervezett D-sorozatú merevvázas dömperek tele vannak olyan funkciókkal, amelyek biztonságosabbá teszik a munkát. A ROPS fülketetővel ellátott FOPS-tanúsítású fülkéből a gépkezelő nagyszerűen beláthatja a munkaterületet és a környezetét. A kilátást fokozza a fülke bal oldalán található gépkezelői ülés és a Volvo Smart View, amely négy külső szerelésű kamerával nyújt madártávlati képet a fedélzeti monitoron.

A biztonság minden dizájnelem része ezeknél a nagy teljesítményű munkagépeknél, amelyek meredek emelkedőkön tudnak felfelé és lefelé is közlekedni úgy, hogy közben teljes vezérelhetőséget tartanak fenn az átviteli és fékretardációs rendszerrel és a választható üresjárati haladást gátló funkciókkal. A túlsebességtől védő elem automatikusan lelassítja a munkagépet a biztonságos működési korlátok közé, miközben a gépemelés-gátló megakadályozza, hogy a gépet magasabb sebességbe kapcsolják, amikor a törzs felemelt pozícióban van. Egyéb biztonsági funkciók sora, köztük biztonságos fék- és másodlagos kormányrendszer gondoskodik az oly fontos nyugalomról.

Egyszerű karbantartás


A hosszú élettartam - és maximális hasznos üzemidő - biztosítása érdekében rendszeres szervizellenőrzésekre van szükség, hogy a lehetséges problémákra még fellépésük előtt fény derüljön. A munkagéphez való hozzáférés a csúszásgátlós lépcsőknek és a biztonságos járdaszegélyeknek köszönhetően biztonságos és egyszerű. A széles platformról és a földszintről is elérhető, kényelmesen egy helyre csoportosított ellenőrzési pontokkal a szerelők minimális eszközhasználattal elvégezhetik a szerelést. A központi szerelésű átviteli rendszer egyszerű hozzáférést kínál anélkül, hogy más komponensek eltávolítására szükség volna. A fülkén belül a gépkezelő felső szintű diagnosztikai adatokhoz férhet hozzá a műszerfalon a gyors elemzések és megoldások érdekében.

Amennyiben a dömpernek a rutinellenőrzésnél több figyelemre van szüksége, az ügyfelek számíthatnak a Volvo technikusainak, műhelyeinek és kereskedőinek globális infrastruktúrájára. A helyi tudást a globális bányászati tapasztalatokkal kombináló Volvo az alkatrészek jó rendelkezésre állásától kezdve a telematikai gépjelentéseken át a Volvo szolgáltatási megállapodásokig egy sor megoldást kínál, amivel csökkentheti az ügyfelek számára a gép működési költségeit.


 

Fő műszaki adatok:

    R45D R60D R70D
Hasznos terhelhetőség kg
lb
41000
90,389
54500
120,152
65000
143,300
Puttonytartalom, SAE 2:1 púpozott
yd³
26
34
35
46
41.5
54
Nettó tömeg kg
lb
36435
80,325
42048
92,700
49573
109,290
Bruttó tömeg kg
lb
77435
170,715
96548
212,852
114573
252,590
Motor   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Motor károsanyag-kibocsátása   Tier 3 / IIIA fázis Tier 3 / IIIA fázis Tier 2 / II. fázis
Motor max. bruttó teljesítménye kW
LE (imp)
392
526
522
700
567
760
...motorfordulatszámnál ford/perc 2 000 2 000 2 100
Max. ... SAE J1349 bruttó nyomaték Nm
fonterőláb
2407
1,775
2981
2,199
3323
2,451
...motorfordulatszámnál ford/perc 1500 1500 1350
Max. sebesség km/h
mi/h
65.0
40.4
57.5
35.7
57.0
35.4

Figyelem: a sajtóközleményben szereplő képeket letöltheti ide kattintva.