Construction Equipment Magyarország

Az Intermat 2018 kiállításon mutatkozik be az európai piacon a Volvo Assist sorozat

A Volvo Construction Equipment bemutatja az élvonalbeli Volvo Co-Pilot fülkeképernyő által támogatott Volvo Assist megoldásainak teljes választékát.

Az Intermat 2018 kiállításon a Volvo Construction Equipment az ipari gépkezelés legfejlettebb megoldásait mutatja be intelligens gépellenőrzési rendszereinek kibővített választékával. A párizsi kiállításon mutatkozik be a Volvo Assist programjainak teljes arzenálja az európai piacon, amely magába foglalja a továbbfejlesztett Rakodósegédet a kerekes rakodók esetében, a Szállítósegédet a csuklós dömperek esetében, a Tömörítősegédet a talaj- és aszfalttömörítők esetében és a Burkolósegédet az aszfaltterítő gépek esetében.

volvo-assist-range-revealed-to-european-market-at-intermat-2018-02-1920Volvo Co-Pilot: partnerünk a fülkében

Minden Volvo Assist programot a nemrég továbbfejlesztett Volvo Co-Pilot fedélzeti kijelző támogat, melynek célja, hogy a feladatok pontosabb elvégzésének lehetőségével növelje a profitabilitást. A 10 hüvelykes érintőképernyő intuitív, méretezhető platform, amely fedélzeti gépadatok és precíziós érzékelők felhasználásával nyújt valós idejű adatokat a nagyobb gépkezelői hatékonyságért és teljesítményért.

A Volvo Assist mindegyik platformjában intuitív termelékenység-növelő alkalmazások segítik a gépkezelőt a munkafolyamatok valós idejű megfigyelésében.

Rakodósegéd: a jobb súlyelosztásért

volvo-assist-range-revealed-to-european-market-at-intermat-2018-03-1920Az L110H-260H munkagépekhez fejlesztett Rakodósegéd még nagyobb gépkezelői hatékonyságot és teljesítményt tesz lehetővé. A Volvo Co-Pilot által támogatott, továbbfejlesztett platform része a fedélzeti súlymérő alkalmazás, amely a gépkezelőnek valós idejű betekintést nyújt a kanál tartalmába, +/- 1% pontossággal.

A fedélzeti súlymérő rendszer nyomás- és pozícióérzékelők használatával teszi elérhetővé az aktuális valós idejű adatokat, így a munkamenetben minden megszakítás elkerülhető. A rendszer betáplálja a gépinformációt a CareTrack® telematikai rendszerbe, így távolról is hozzáférhetők a gépinformációk, például a teljes szállított tömeg per üzemanyag liter és a ciklusok száma. Ezzel az információval a gépkezelők és a flottakezelők jobb termelékenységet érhetnek el, elkerülhetik a túltöltést, amivel csökkenthetik a gép amortizációját, az abroncskopást és az üzemanyag-fogyasztást.

Szállítósegéd: M2M kommunikáció

A Szállítósegéd az első Volvo Assist program, amely géptől gépig (M2M) kommunikációt biztosít a csuklós dömperek számára. A Szállítósegéd a fedélzeti súlymérő rendszert a térképpel és a sebességajánló alkalmazással kombinálja az optimális terhelési kapacitásért, miközben a telephely más munkagépeinek pontos helymeghatározása mellett növeli az üzemanyag-hatékonyságot is.

A Szállítósegéd mind a hét csuklósdömper-modell esetében elérhető, az A25G modelltől az A60H modellig.

Kotrósegéd: több munkára tervezve

A Kotrósegéd három termelékenységi szinttel (2D, In Field Design és 3D) érhető el számos Volvo lánctalpas kotróhoz (EC220E, EC250E és EC300E) valamint kerekes kotróhoz (EW160E, EWR150E és EWR170E) 15 tonnás és 30 tonnás súly között. A Kotrósegéd gépellenőrzési rendszerrel a Volvo valami igazán újat hoz a piacra – háromszintű segítséget a gépkezelők számára a termelékenyebb kotróműveletekhez, az egyszerű és bonyolult alkalmazások és projektek esetében egyaránt. A teljes 3D opció már Topcon technológiával is elérhető. A jövőben a 3D a Trimble használatával is választható lesz.

A vásárlók számára további értéket jelent, hogy minden hardvert a Volvo CE fejleszt és épít be gyárilag, így azokra a Volvo CE garanciája érvényes, a Volvo CE hálózat szolgáltatási szakértelmével.

Tömörítősegéd: teljes gőzzel előre

Az új SD75B - SD160B generációs talajtömörítők Tömörítősegédje a Compaction Measurement Value (CMV) térképezési és számlálási megoldásait használva éri el a konzisztensebb, minőségi, költséghatékony tömörítést. A Tömörítősegéd mindegyik tömörítőnél egyedi színnel jelöli a haladást és a dobokat, így a gépkezelő könnyen észreveheti a hiányosságokat az egyenletes tömörítés biztosításához.

A DD105 munkagéphez a Tömörítősegéd két modulban érhető el: a Tömörítősegéd a haladás és a hőmérséklet leképezéséhez, és a Density Direct funkcióval bővített Tömörítősegéd, amely valós időben kiszámítja a becsült anyagtömörítést is.

Burkolósegéd: a precíz teljesítményért

A Burkolósegéd a 2,5 méteres Volvo aszfaltozók teljes termékskálájához elérhető. Tartalmazza az Anyagkezelő, az Időjárás-figyelő és a választható Hőmérséklet-profilozó funkciókat. Az Anyagkezelő hasznos számításokat kínál, például a burkolt terület távolságát, a tonnaszámot, a terület nagyságát és a CO2-kibocsátást. Több órányi mérést és manuális dokumentálást spórolhat a fedélzeti információval és az automatizált jelentésekkel.

Az Időjárás-figyelő tájékoztatja a gépkezelőt az aktuális és a jövőbeli időjárásról, és segít, hogy a telephely kezelője előre tervezhessen. A Hőtérképező figyeli a leterített aszfaltkeverék hőmérsékletét a pad mögött, ami a burkolat hosszú élettartamát befolyásoló egyik legfontosabb tényező.

Összességében a Burkolósegéd az aszfaltozást végző gépkezelőnek valós idejű betekintést nyújt az aszfaltozási művelet minőségébe és termelékenységébe - a munka elvégzése alatt és után.

volvo-assist-range-revealed-to-european-market-at-intermat-2018-04-1920

Folyamatos fejlődés

A kifejezetten a Volvo gépekhez tervezett Volvo Co-Pilot és minden Volvo Assist platform alapos gyártási és tesztelési eljáráson megy keresztül, hogy a legjobb minőséget biztosíthassuk. Az Android rendszerű tablet kijelzőjét a gyors funkciónövelésre terveztük, ami a Volvo vásárlóknak és a kereskedőknek lerövidíti az új szoftveralkalmazások beszerzését. A Volvo CE a vezeték nélkül elérhető szoftverfrissítési lehetőséggel új funkciókat kínál minden Volvo Co-Pilot vásárlónak a kereskedői hálózaton keresztül. A kereskedő távolról képes aktiválni a vásárló igénye szerinti új gépfunkciókat. A Volvo kiterjedt kereskedői hálózata a legjobb partner az üzleti igények kielégítéséhez, legyen szó gépekről, szerelvényekről, alkatrészekről, garanciáról vagy szolgáltatásokról.

1. kép: A Volvo Co-Pilot fülkenézete a Szállítósegéddel
2. kép: A Volvo Co-Pilot képernyője a Rakodósegéddel
3. kép: Szállítósegéd fedélzeti súlyméréssel
4. kép: Volvo Co-Pilot Burkolósegéddel