Construction Equipment Hrvatska

Volvo Grupa: pomaže u rješavanju najtežih građevinskih zahtjeva današnjice i budućnosti

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) na izložbi bauma 2019 predstavlja održive inovacije za svoje današnje i buduće kupce, nastupajući sa svojim do sada najnaprednijim portfeljom strojeva – koji su svi izrađeni na osnovi vodećeg znanja na tržištu iz cijele Volvo Grupe.

Volvo Grupa je spremna ukrasti show na ovogodišnjoj izložbi bauma u Minhenu. Njemačka. Udružujući snage svojih sastavnica Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Trucks i Volvo Financial Services ponudit će paket integriranih proizvoda i usluga na temu 'Building Tomorrow' (Gradimo budućnost). Osnaženi ovom nenadmašnom sinergijom, Volvo CE će ispuniti svoje obećanje, prvo u ovoj djelatnosti, da do 2020 proizvede električne kompaktne strojeve, otkrivajući svoj prvi kompaktni električni rovokopač i utovarivač na kotačima. 

Predvodnik flote s Najboljim na priredbi

Volvo Grupa svoje kupce priključuje na lanac vrijednosti pionirskim prikazivanjem izdržljivosti proizvoda i usluga na svoja dva štanda – nutarnjem štandu 203 od 2.293 m2 u hali C6, kao i na vanjskom štandu od 5.870 m2 kao areni za demonstiranje u živo i još dodatnih 297 m2 vanjskog štanda kod FM714. Pored dva električna stroja, ECR25 i L25, paket proizvoda nove tehnologije također obuhvaća revolucionarni hidraulično-hibridni EC300E, polu-autonomni EC220E s funkcijom Volvo Active Control za automatske pokrete noseće ruke i lopate, i mali ali uporni EC60E, koji u zgodnom paketu isporučuje veliku učinkovitost.
 
I to još nije sve. Volvo polagači asfalta, P2820D i P2870D, najkompaktniji do sada, stupaju na pozornicu zajedno s novom generacijom modela EW60E, rovokopačem za rušenje visokog dosega EC750E, Volvo stjegonošom krutim damperom R100E i mnogim drugima. Posjetitelji mogu s divljenjem pogledati ukupno više od 50 najnaprednijih Volvo strojeva za terensku i cestovnu primjenu. Mogu na otvorenom u živo pratiti egizibicijski show pun akcije i impresivnu izložbu u zatvorenom dijelu. Cijela postava se sastoji od 47 građevinskih strojeva, 6 komercijalnih kamiona, uključujući autonomni Volvo FH i serije električnih kamiona i demonstracije motora Volvo Penta.

Volvo Services su na ovogodišnjoj baumi pod svjetlima reflektora, jer je svaki stroj podržan ponudom namjenske usluge, putem dodirnih zaslona i drugih prikaznika. Najveći naglasak će biti na globalno lansiranom sustavu ActiveCare, inteligentnom telematskom servisu koji povezuje praćenje zdravlja stroja s izdavanjem tjednih izvješća što objedinjeno pomaže smanjenju zastoja. Nadalje, priredba će također obilježiti lansiranje najnovijeg ažuriranja programa Haul Assist, paketa aplikacija za sučelje Volvo Co-Pilot, koje sada odlikuje praćenje na karti u realnom vremenu za bolji protok prometa dampera, uz značajku vaganja na vozilu On-Board Weighing koja pojačava učinkovitost. Kao dodatak, Volvo Financial Services predstavlja kupcima na baumi specijalne ponude po najnižim mogućim stopama od 0,79%.

Pretvaranje koncepta u stvarnost

Volvo CE isporučuje rješenja za realni svijet – uzimajući snagu skupljenu na desetljećima istraživanja i stavljajući na tržište proizvode koji su čisti, produktivni i koji pomažu izgradnji boljeg svijeta. Da bi to ilustrirala, kompanija uređuje namjensku površinu Inovacija, s detaljnim prikazom svakog koraka na njenom putu inovacija.
 
Današnje lansiranje električnog stroja obilježava značajni trenutak u nastojanju kompanije da izgradi bolje održivu budućnost. Strojevi ECR25 Electric i L25 Electric, koji se prvi prikazuju u sklopu novog električnog niza Volvo brenda kompaktnih rovokopača i utovarivača na kotačima, imaju nulte emisije ispuha, značajno niže razine buke, manje troškove energije, bolju efikasnost i manje zahtjevno održavanje, u usporedbi s konvencionalnim dvojnicima.

Snaga partnerstva

Kao domaćin skupne Volvo konferencije za medije uz predsjednike tvrtki Volvo Penta i Volvo Trucks, predsjednik Volvo CE Melker Jernberg kaže: “Imamo tradicionalnu posvećenost inovacijama, od naših pionirskih istraživanja i razvoja pa sve do današnjih proizvoda spremnih za tržište, koje prvi put vidite ovdje na baumi. Ali to nismo mogli napraviti sami. Naša trajna suradnja sa svim našim vlasnicima udjela dokazuje da je partnerstvo zaista novo vodstvo. Ponosni smo što na ovo putovanje krećemo s našim partnerima, tražeći zajedno održiva rješenja kao odgovore na najsloženije izazove s kojima se društvo suočava - i danas i u budućnosti.”
 
Slijedeći rekordnu godinu globalne prodaje u 2018. i rast od 12% na europskom tržištu, Volvo Grupa ide u budućnost iz pozicije financijske snage. Bez obzira oslanja li se na vještine i iskustvo skupljano iz cijele Grupacije ili surađujući na bezbrojnim projektima s vanjskim vlasnicima udjela, Volvo gradi budućnost stavljanjem svojih vodećih inovacija na tržište, već danas.

 

Slika 1: Melker Jernberg nakon otkrivanja električnih strojeva.
Slika 2: Volvo unutarnji izložbeni prostor na baumi.
Slika 3: Volvo vanjski izložbeni prostor na baumi.