Construction Equipment Hrvatska

Nova aplikacija stavlja dampere na mapu

S najnovijim ažuriranjem u paketu aplikacija koje se nude za sučelje Volvo Co-Pilot, Haul Assist se sada odlikuje mapom za praćenje u realnom vremenu koja pomaže da se poboljša protok prometa flote dampera na gradilištu, zajedno sa značajkom vaganja na vozilu On-Board Weighing koja pojačava efikasnost.

Volvo Haul Assist Map

Mape čine puno više od pomaganja da dođete na vaše odredište. Nova značajka 'Map' na ažuriranoj Volvo aplikaciji Haul Assist sada omogućava rukovatelju da nadzire promet dampera po gradilištu i proaktivno podesi njihovu vožnju u skladu s uvjetima prometa, osobito oko zona utovara i kipanja.

Vidjeti iza ugla

Koristeći Volvo Co-Pilot — nagrađivano sučelje u kabini s 10-inčnim dodirnim zaslonom visoke razlučivosti — Haul Assist funkcija 'Map' omogućava rukovateljima ne samo da prepoznaju svoju poziciju nego i pozicije ostalih dampera opremljenih ovom tehnologijom. Ovo znanje dolazi na svoje kod gradilišta s ograničenom vidljivošću, jer omogućava rukovateljima da vide gdje su ostali damperi i tako smanje potencijalno opasne situacije. U svim okolnostima, budući da je u stanju nadzirati protok prometa pomaže rukovateljima da predvide optimalno vrijeme dolaska na mjesto utovara ili kipanja, i tako izbjegnu gužve i čekanja, te poprave sveukupnu efikasnost gradilišta.

Volvo Haul Assist Map

Ostati u vezi

Aplikacija radi koristeći GPS funkciju ugrađenu u damper u svrhu pozicioniranja i kombinira ju s digitalnom vezom sa sustavom Volvo Co-Pilot za komunikaciju s drugim strojevima. Sustav također može zabilježiti koliko brzo damper putuje i odašilje upozorenje kao podsjetnik rukovateljima da održavaju sigurnu radnu brzinu.

Funkcija 'Map' može iscrtati putove prijevoza i poželjne rute kao pomoć rukovateljima u navigaciji po njihovim putanjama oko gradilišta. Ona može istaknuti kada damper prilazi prethodno definiranoj dionici uske ili jednosmjerne ceste i čak vizualizirati područja mimoilaženja. Funkcija 'Map' može također istaknuti sve referentne točke ili značajna područja gradilišta.

On Board Weighing

Zone utovara i kipanja mogu se ne samo vizualizirati na mapi, nego se mogu također uključiti određene pod-funkcije, kao što je aktiviranje informacije vaganja On-Board Weighing. Vaganje na vozilu - On-Board Weighing pomaže da se optimizira ciklus vožnje po gradilištu i zajamči da se sa svakom turom prebaci ispravna količina tereta. Sustav visoke točnosti otklanja nedovoljnu natovarenost za dobru produktivnost i prekomjernu natovarenost koja povećava trošenje stroja i potrošnju goriva.

Volvo Haul Assist Map

Sustav prati količinu prevezenog materijala, pružajući korisne podatke i uvid u produktivnost svakog dampera u realnom vremenu. To može biti od pomoći kada se prati proizvodnost u odnosu na cilj svakog projekta. Dodavanje funkcije 'Map' još više poboljšava vaganje On-Board Weighing, dajući mogućnost da se u izvještaje uključe GPS podaci o koordinatama, čime se omogućava mjerenje prevezenog materijala od-i -do različitih koordinata.

Podaci postaju informacija

Sposobnost aplikacije Haul Assist da u Volvo Co-Pilot-u prikupi i spremi detaljnu informaciju o proizvodnji pruža stvarno pojačanje efikasnosti operacije. Podaci se mogu izvesti preko etera na portal u oblaku ili putem USB memorije, i koristiti za izradu izvještaja, bili ručno ili automatski - svakodnevno ili tjedno.

Volvo Haul Assist Map

Volvo Co-Pilot – sučelje aplikacijeVolvo Haul Assist Map

Izrađen na operativnom sustavu Android, Volvo Co Pilot je tako konstruiran da se može lako prilagoditi budućim ažuriranjima softvera, dodatnim funkcijama i novim aplikacijama kada se pojave. Sustav je kompatibilan s 3G vezom kada je opremljen SIM karticom, što sustavu omogućava da automatski i bežično prima ažuriranje softvera bez potrebe za bilo kakvom akcijom vlasnika ili rukovatelja.

Pored aplikacije Haul Assist, Volvo Co-Pilot također služi kao sučelje za nekoliko drugih aplikacija uključujući Load Assist, cjelovit sustav upravljanja vaganjem tereta za Volvo utovarivače na kotačima, kao Volvo sustav inteligentnog zbijanja - Intelligent Compaction, s aplikacijom Compact Assist i programom Density Direct™, alatom za mapiranje zbijenosti u realnom vremenu, prvi u ovoj djelatnosti, dostupan isključivo za Volvo valjke za zbijanje asfalta.