Construction Equipment Hrvatska

Produženi rad bez zastoja uz Volvo ACTIVE CARE

Globalna implementacija usluge Volvo ACTIVE CARE je još jedna jedinstvena djelatnost koju prvi uvodi Volvo CE. Ona analizira brojeve iz telematike stroja - zahvaljujući kombinaciji praćenja strojnog parka i sveobuhvatnim, poticajnim izvještajima o stroju.

S porastom telematike na vozilima i daljinske povezanosti, upravitelji voznog parka lako postaju zatrpani velikom količinom podataka koje proizvode moderni građevinski strojevi. S jedinstvenim Volvo Construction Equipment (Volvo CE) sustavom Volvo ACTIVE CARE koji je sada je spreman da bude ponuđen globalno, Volvo proaktivno preuzima breme praćenja i izvještavanja o zdravlju stroja, ostavljajući kupcima više vremena da se usredotoče na svoje operacije. Volvo ACTIVE CARE je inteligentna telematska usluga koja spaja nadzor i praćenje zdravlja stroja s izdavanjem tjednih izvještaja što sve zajedno pomaže da vrijeme zastoja bude što kraće. 
Daljinska analiza pruža višestruke dobrobiti, uključujući uviđanje problema prije nego što se oni pretvore u kvarove, i pomaže da se mirno planira raspored servisa. Znajući u čemu je problem, tehničari zastupnika trebaju manje odlazaka na mjesto kupca i dolaze s pravim alatom, dijelovima i stručnom procjenom da povećaju vjerojatnost popravka već kod prve posjete. Sve to doprinosi duljem radu bez zastoja i smanjenju troškova za kupca.

 

KAKO TO RADI

Postupak je jednostavan: podatkovne točke stroja preuzima sustav CareTrack - Volvo telematski sustav - i Volvo Uptime Centri širom svijeta daljinski ih prate putem "machine-to-machine" povezanosti. Tu namjenski Volvo eksperti koji stvarno razumiju strojeve koriste najmoderniji dijagnostički softver za obradu dobivenih informacija. Kada se otkrije kritični alarm ili kvar na stroju, obavještava se zastupnik, zajedno s dijagnostičkom informacijom o grešci. Zastupnik zatim javlja kupcu o problemu i planira kada se može obaviti popravak. 


Na sreću kritični kvarovi su rijetkost, ali kupci putem tjednih Izvještaja o radu bez zastoja (Uptime reports) redovito dobivaju potvrdu da su njihovi strojevi stalno pod nadzorom. Ti izvještaji naglašavaju mjesta na kojima je moguće povećati raspoloživost pojedinog stroja - ili strojnog parka.

Tjedni uvid, dugoročni učinak

Najveća dobrobit od usluge Volvo ACTIVE CARE i namjenskih Uptime Centara je u tome što kupac više ne treba trošiti vrijeme na kopanje po masi informacija da bi iz njih stekao uvid o stroju - to umjesto njega radi Volvo i njegov Volvo zastupnik.
Ovakva redovitija interakcija pomaže da Volvo, zastupnik i kupci rade zajedno i prepoznaju akcije koje mogu značajno utjecati na jedan od najvećih pokretača profitabilnosti, a to je rad bez zastoja.

“Kroz uslugu ACTIVE CARE, mi smo snažno posvećeni sve duljem vremenu rada bez zastoja,” kaže Koen Sips, potpredsjednik odjela 'Customer Solutions' u Volvo CE.

Slika 1: Volvo ACTIVE CARE analizira brojeve iz telematike stroja.
Slika 2: Precizni tjedni izvještaji.