Construction Equipment Hrvatska

Četiri načina kojima obuka rukovatelja može sniziti ukupne troškove vlasništva

Rukovatelji imaju veliki utjecaj na ukupne troškove vlasništva (TCO). Kupci koji ulažu u svoje ljude požnjet će ogromnu financijsku dobit na duži rok jer im oni pomažu da izvuku najbolje od njihovih strojeva Ovdje su četiri glavna načina na koji obuka rukovatelja može učiniti razliku.

1. Uštedite novac na gorivu

Neiskusni rukovatelji koji cijelo vrijeme pritišću papučicu gasa do kraja i grčevito trzaju strojem dići će potrošnju goriva do neba. Gorivo ne postaje jeftinije i s vremenom će iznos novca bačen na nepotrebnu potrošnju goriva natjerati suze na oči. Kroz obuku će rukovatelji steći osjećaj koliko snage im je potrebno dok izbjegavaju proklizavanje guma. Čak će i iskusni rukovatelji imati koristi od tečaja, kao što je obuka EcoOperator, koja polaznicima pomaže da svoj rad planiraju na najpametniji način i izvuku najviše od svih najnovijih značajki za poboljšanje efikasnosti na novim Volvo strojevima. Ulaganje se ubrzo isplati. Nakon toga, sve uštede na potrošnji goriva idu ravno u konačnu dobit.

2. Smanjite troškove održavanja

Pored trošenja goriva, prekomjerni broj okretaja, nagli trzajući pokreti ili pretovarenost uzrokovat će nepotrebno trošenje stroja i smanjiti vijek trajanja njegovih komponenti. Neškolovani rukovatelji mogu čak pokušati izvesti opasne manevre ili postupke za koje stroj nije prikladan i tako uzrokovati skupa oštećenja. Školovani rukovatelji će ih ohrabriti da sa strojem postupaju na mekan, brižljiv i odgovoran način koji dugoročno vodi do značajno nižih troškova održavanja.

3. Izbjegnite skupe nezgode

Nezgode su noćna mora svakog kupca. Čak i ako nema ozljeda rukovatelja ili drugih ljudi u okolini radilišta, nezgode ipak vode do neplaniranih zastoja dok se istražuje uzrok nezgode i popravljaju oštećenja. Izgubljeno vrijeme proizvodnje i troškovi popravka nagrizaju zaradu kao ništa drugo. Volvo je posvećen sigurnosti i u svoje strojeve ugrađuje mnoge značajke za poboljšanje sigurnosti ali ne može dati jamstvo protiv njihove zloporabe. Obuka će pomoći rukovateljima da razviju svijest o sigurnosti i tako zajamčili da će uvijek koristiti stroj na ispravan i odgovoran način, pazeći pri tome na ljude i druge strojeve na gradilištu. Sigurna u proizvodnja je pouzdana proizvodnja, koja u konačnici vodi do nižih ukupnih troškova vlasništva.

4. Povećajte ukupnu proizvodnju

Vještina rukovatelja ima ogroman utjecaj na količinu rada koji su u stanju postići tijekom radne smjene. Rukovatelji koji efikasno planiraju svoj rad, koji koriste precizne pokrete stroja, i postižu optimalnu natovarenost ili faktor punjenja štede mnogo vremena. Doškolovanje vaših rukovatelja dramatično će povećati njihovu produktivnost - a što više proizvedete, više ćete zaraditi.

Volvo simulatori

Maksimalno povećaj profitabilnost