Construction Equipment Hrvatska

5 čestih grešaka u rukovanju i kako ih izbjeći

Ponašanje rukovatelja ne utječe samo na zdravlje stroja nego i na produktivnost i profitabilnost cjelokupnih operacija na gradilištu. Ovdje je pet najčešćih grešaka u rukovanju kojih se treba čuvati.

1. Ne ostavljanje stroja da radi u praznom hodu nekoliko minuta prije njegovog gašenja

Ako rukovatelj stalno gasi stroj, a da prije toga ne ostavi motor par minuta u praznom hodu, to će konačno dovesti do oštećenja ili čak kvara turbopunjača, što može biti vrlo skupi popravak. Volvo CE preporučuje rukovateljima da uvijek ostave stroj u praznom hodu dvije do tri minute prije nego posve ugase motor.

Ne ostavljanje stroja u praznom hodu

2. Prebacivanje kretanja u velikoj brzini iz naprijed u kretanje unazad (ili obrnuto)

Kroz dulje razdoblje, stalne promjene smjera kretanja utovarivača na kotačima dok ima veliku brzinu može dovesti do kvara pogonskog sklopa. Smatra se da zamjene mjenjača mogu biti jako skupe, i to je jedna od grešaka u rukovanju koju bi svaki vlasnik stroja trebao izbjegavati. Volvo CE preporučuje rukovateljima da uvijek potpuno zaustave stroj prije prelaska iz kretanja naprijed u vožnju unazad ili obrnuto.

Prelazak iz kretanja naprijed u kretanje unazad u velikoj brzini

3. Korištenje pogrešnog načina rada rovokopača

Neki rukovatelji rovokopača možda misle da će im korištenje najvišeg (teškog) načina rada – Heavy (H) – pomoći da ostvare najveću produktivnost. Međutim, istu razinu produktivnosti oni mogu postići i u nižem načinu rada, trošeći upola manje goriva.

Korištenje pogrešnog načina rada rovokopača

4. Prečesta upotreba kočnica i ne korištenje retardera

Neki rukovatelji zglobnih dampera mogu imati naviku 'ležanja na kočnici'. Oslanjanje noge na papučicu kočnice, koliko god bilo lagano, znači da damper mora ulagati veći napor za održavanje brzine i kočnice se brže troše. Korištenje kočnica za održavanje postojane brzine pri vožnji nizbrdo, umjesto retardera, ima sličan učinak. Nepotrebno trošenje kočnica dovodi do nepotrebnih troškova za njihovu zamjenu.

Prečesta upotreba kočnica

5. Prekomjerna upotreba kombinacije pogona na 6x6-kotača na zglobnom damperu

Volvo zglobni damperi se odlikuju blokadama diferencijala koje omogućavaju rukovatelju da bira između kombinacija pogona na 4x6 i 6x6-kotača, ovisno o tome koliku vuču trebaju. Kombinacija 6x6 pruža izvrsnu kontrolu i stabilnost na teškom terenu ali ako je rukovatelji koriste kada to nije potrebno, tada će potrošiti puno goriva i uzrokovati nepotrebno trošenje guma.

Prekomjerna upotreba kombinacije pogona na 6x6-kotača

Preuzmite ponovo kontrolu

Povezivanje strojeva putem Volvo CE CareTrack telematskog sustava omogućava praćenje ponašanja rukovatelja i usvajanje programa izobrazbe rukovatelja. To će imati za posljedicu smanjenje trošenja, niže troškove održavanja, veću ekonomičnost goriva, povećanje produktivnosti - i veće profite. Volvo zastupnici imaju na raspolaganju sve alate da pomognu kupcima u preuzimanju kontrole nad troškovima i postignu uspješno i profitabilno poslovanje.

Preuzmite ponovo kontrolu sa sustavom CareTrack

ZA VIŠE INFORMACIJA

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com