Construction Equipment Hrvatska

Volvo demonstrira snažan portfelj za uspjeh kupca na Intermatu u Parizu 2018

Velike tehničke, društvene i klimatske sile pokreću globalnu ekonomiju. Volvo Grupa dolazi na Intermat s paketom strojeva i usluga koje pružaju uspjeh kupca - pokazujući svoju gorljivost za 'Izgradnju budućnosti'.

U društvu koje se mijenja, Volvo ima strojeve, usluge i distribucijsku mrežu kao podršku kupcima bez obzira koliko je projekt velik. To je pozadina poruke tematskog Volvo transparenta 'Izgradnja budućnosti' na izložbi Intermat u Parizu u Francuskoj.

Na 4.800 m2 unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) prikazuje paletu novih i usavršenih strojeva – uključujući rovokopače, utovarivače na kotačima, finišere i valjke – u kombinaciji s njihovim najmodernijim Volvo Co-Pilot tabletom dodirnog zaslona koji pokreće sve Volvo Assist platforme.

Kada se spare s Volvo Service, ti strojevi su spremni isporučiti uspješnost kupca U stvari, kada su spareni sa svojim sestrinskim kompanijama u Volvo Trucks, Volvo Penta, Volvo Buses i Volvo Financial Services, jedinstvenost Volvo Grupe omogućava da kompanija postane partner na najvećim svjetskim građevinskim shemama, kao što je tekući infrastrukturni projekt Grand Paris vrijednosti 100 milijardi €.

Dizajnirani za urbana okruženja

Obzirom na rastuću urbanizaciju, Volvo na izložbi Intermat prikazuje tri nova stroja malog polumjera okretanja - jedan gusjeničar, ECR355ENL; jedan na kotačima, EWR170E; i jedan kompaktni - ECR18E. Ti rovokopači su idealni za gradilišta gdje je prostor ograničen, a pri tome pružaju uobičajenu Volvo nisku razinu buke, malu potrošnju goriva i neznatne emisije.

ECR18E nije jedina kompaktna zvijezda Intermata. Još jedan mini bljesak na priredbi je EX2 dobitnik nagrade Intermat Innovation Awarde. Prototip 100% električnog kompaktnog rovokopača isporučuje nultu emisiju, 10 puta veću efikasnost, 10 puta niže razine buke i niže ukupne troškove vlasništva u usporedbi sa svojim konvencionalnim dvojnicima. Smatra se da je to prvi u svijetu prototip potpuno električnog kompaktnog rovokopača.

volvo-demonstrira-snažan-portfelj-za-uspjeh-kupca-na-intermatu-pariz-2018-02-1920
Rastuća urbanizacija donosi također veće potrebe u opremi za specijalna rušenjima i recikliranje, zbog čega je Volvo i tom sektoru posvetio dio svog vanjskog prostora na Intermatu. Zona rušenja i recikliranja odlikuje se, između ostalog, strojem EC380E, koji je sada dostupan opcijskom produžnom nosećom rukom visokog dosega, i potpuno novim strojem za rukovanje materijalom EW240E MH. Baš na tim područjima visoka Volvo stručnost u pogledu sigurnosti je osobita prednost.

Opširnija linija strojeva za zbijanje

Pored toga, Volvo je proširio svoju ponudu u segmentu cestogradnje. Volvo CE će na Intermatu prikazati novi finišer P6820D, zajedno s novim elektroničkim sustavom upravljanja finišerom EPM3 i aplikacijom Pave Assist, zajedno s valjkom za zbijanje asfalta DD105, sada dostupnim s oscilirajućim bubnjevima. Zahvaljujući tim najnovijim lansiranim strojevima, Volvo ponuda za zbijanje tla i asfalta je sveobuhvatnija nego ikada prije.

Ostali istaknuti lansirani strojevi na Intermatu obuhvaćaju utovarivač na kotačima L260H u Europi i dorađeni utovarivač na kotačima L180H s potpuno novim pogonskim sklopom.

Zaokruženost Volvo Co-Pilot ponude

Intermat također bilježi prvi nastup Volvo Co-Pilot aplikacija Haul Assist i Dig Assist širom Europe, dizajniranih da pojačaju produktivnost, efikasnost i sigurnost pružanjem podataka u realnom vremenu na zaslonu u kabini za rukovatelje zglobnih dampera odnosno rovokopača. Nova funkcija Haul Assist sadrži čak informacije iz opcijske Volvo aplikacije vaganja na vozilu - On-board Weighing, koja pomaže drugim rukovateljima i osoblju gradilišta da paze na stanje tereta zglobnih dampera opremljenih sustavom 'semafora'.

Ova najnovija lansirana Assist funkcija zaokružuje Volvo Co-Pilot paletu – koja se sastoji od aplikacija Haul Assist, Load Assist, Dig Assist, Pave Assist i Compact Assist. Uvođenje tableta Volvo Co-Pilot na sve strojeve izložene na Intermatu šalje snažnu poruku kupcima o spremnosti proizvođača da isporuči strojeve s Co-Pilot funkcijom u slijedećih nekoliko mjeseci.

Assist funkcije sada dostupne i u 3D

Kupci mogu naručiti Assist funkcije u 2D, vlastiti dizajn (u Volvu razvijeni softver koji leži između 2D i 3D) i sada 3D u kooperaciji s Topconom, sukladno razini tražene točnosti. U budućnosti, kupci će također moći izabrati 3D softver u kooperaciji s tvrtkama Trimble i Leica.

Volvo Co-Pilot je ugrađen u tvornici ali se može i naknadno ugraditi na postojeće Volvo strojeve kupaca. Budući da je Volvo izradio programsku opremu i ugradili su je Volvo inženjeri, ona je pouzdano postavljena i pokrivena je Volvo jamstvom.

Široka dostupnost tvornički ugrađenih tiltrotatora

Volvo CE također promovira tvorničku ugradnju Steelwrist tiltrotatora za 15 modela rovokopača u Europi. Ostale marke tiltrotatora su dostupne, sukladno željama kupca, ali se ne ugrađuju tvornički.

Nove usluge za rad bez zastoja

Pod Volvo Services kišobranom, Volvo CE na Intermatu promovira svoje nove usluge Proactive Monitoring i Health Reports. S opcijom Proactive Monitoring, zastupnici će aktivno pratiti alarme i kodove grešaka na stroju kupca i daljinski dijagnosticirati svaki problem. Izvođenjem preventivnog održavanja, zastupnici mogu pomoći da se vrijeme zastoja i troškovi popravka svedu na minimum. Health Reports, sna sličan način, pružaju dijagnozu stanja stroja, pomažući planiranje održavanja ili uočavanja problema nastalih nepravilnim rukovanjem ili primjenom. Osim toga, na Europskim tržištima Volvo CE uvodi novo dvogodišnje jamstvo na dijelove.

Osnaživanje Grupe

Kompanije u grupi, Volvo Trucks, Volvo Penta i Volvo Financial Services također su potpuno su integrirane na Intermatu, naglašavajući snagu ukupne ponude Volvo Grupe. Volvo Trucks kamioni za cestogradnju rade ruku-po-ruku s građevinskim Volvo strojevima, dok industrijski motori Volvo Penta za ostalu opremu na gradilištu lako obavljaju servisiranje. Megaprojekti, kao što je Grand Paris, pokazuju dobrobiti tog partnerstava u akciji i dokazuju nastavljenu predanost Volva francuskom tržištu.

Slika 1: Nutarnji Volvo štand na Intermatu u Parizu 2018
Slika 2: Vanjski Volvo štand na Intermatu u Parizu 2018