Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE lansira novu generaciju kompaktnih rovokopača

Novi kompaktni rovokopači Volvo Construction Equipment serije E dizajnirani su tako da svladavaju teške poslove u tijesnim uglovima – pružajući pri tome svakodnevno niske troškove poslovanja.

Kompaktni rovokopači serije E od Volvo Construction Equipment (Volvo CE) pružaju okretnost i prilagodljivost da uđu svuda i stisnu se i u najtješnje prostore. EC15E, EC18E i EC20E su mali ali žestoki modeli koji zamjenjuju prethodne rovokopače serije D, dok je model kratkog polumjera okretanja ECR18E nova dopuna u Volvo CE ponudi kompaktnih strojeva.

Modeli serije E imaju zajedničku platformu građenu imajući na umu izdržljivost. Čelične ploče poput oklopa, sigurnosno su uvučene 10 mm iza ekskluzivno Volvo protuutega od lijevanog željeza visokog profila, koji pruža zaštitu i stabilnost kod kopanja. S visinom stroja od malo preko 2 m i promjenljivim podvozjem koje se može skupiti na manje od 1 m - ovi novi modeli mogu ostvariti pristup čak i u najtješnje radne prostore. Kada dođe na mjesto, podvozje se može proširiti i do 1,35 m radi dodatne stabilnosti. Dizajn jamči da desni vrh okvira, okretni stup i svi cilindri ostaju unutar širine gusjenica, što pruža maksimalnu vidljivost i manji rizik od oštećenja stroja pri radu duž zapreka.

volvo kompaktni rovokopač

Siguran i lagan rad


U stanju je da se stisne u tijesne prostore, ali rukovatelji će vidjeti da je okruženje kabine ovih kompaktnih rovokopača i prostrano i nezakrčeno. Uz rukovanje vršcima prstiju , jednostavan raspored upravljačkih elemenata i velike papučice, svakim novim modelom se lako rukuje – i pružaju glatke kombinirane pokrete.

volvo kompaktni rovokopačKao i kod svih Volvo strojeva, sigurnost leži u srcu svih kompaktnih rovokopača serije E. Velika površina ulaza i dobro postavljene stepenice i rukohvati pomažu pri ulazu i izlazu iz kabine, a kad sjedne na svoje mjesto rukovatelj je siguran i zaštićen, zahvaljujući dobroj vidljivosti i ROPS/TOPS/OPG1 kabini i nadstrešnici kao standardnoj opremi. Ostale sigurnosne značajke uključuju blokiranje upravljačkih elemenata čime se sprječava kretanje ako rukovatelj ne sjedi čvrsto na sjedalu, a žarko narančasti sigurnosni pojas i zeleno treptajuće svjetlo pomaže upraviteljima gradilišta da lako vide koriste li rukovatelji pojas cijelo vrijeme. 

Kompaktni strojevi kreću se posvuda češće nego veliki strojevi opće namjene, ali Volvo je dizajnirao E seriju tako da budu brzi, jednostavni i sigurni za prijevoz. Ova mala čuda tehnike odlikuju se automatskom blokadom okretanja oko osi i sa četiri lako dostupne točke vezivanja na gornjem okviru. Zahvaljujući maloj težini i Volvo sustavu prijevoza lopate, strojevi se također mogu lako prevoziti i sa tri lopate i hidrauličkim čekićem na manjem kamionu ili prikolici.

Lagani teškaš


Kompaktni rovokopač EC15E izrađen je na uspjehu svoga prethodnika, koji se dokazao kao pouzdani popularan stroj, osobito u sektoru strojeva za najam. Ne samo što je lagan, nego je i najmanji u Volvo ponudi, što mu omogućava da se stisne i u najtjesnije prostore. Dok je zaposlen, EC15E dolazi na svoje, i poput svoje velike braće, pruža lakoću korištenja i izdržljivost potrebnu da marljivo radi cijeli dan, iz dana u dan. Lako održavanje i popravljanje skraćuju vrijeme zastoja na minimum, pomažući da se ostvare niski ukupni troškovi vlasništva.

Mali stroj, VELIKA učinkovitost


EC18E i EC20E izdižu učinkovitost na novu razinu, s 13 posto većom vučnom silom i 2.130 kg odnosno 3.120 kg kombinirane sile za kopanje. Njihova nosivost je povećana u prosjeku 22 posto sprijeda u usporedbi sa serijom D koju zamjenjuju, plus dodatnih 7 posto bočno kod EC20E. 11 posto duže podvozje modela EC18E doprinosi još boljoj nosivosti u svaku stranu i stabilnosti u usporedbi s prethodnom generacijom, s povećanjem u dubini kopanja od 140 mm. Za još veću prilagodljivost, protok pomoćne hidraulike može se nezavisno podešavati u svakom smjeru, čime se jamči optimalna brzina i kontrola, i drugi pomoćni vod je također dostupan kao opcija.

Mali polumjer, veliki potencijal


ECR18E potpuno novi model i odlikuje se dizajnom malog polumjera okretanja. Sposoban da uđe u najtješnje prostore, ultra kratki dizajn stražnjeg kraja daje najmanji polumjer okretanja u Volvo ponudi. Stroj je izuzetno stabilan kroz svih 360ookretanja nadgrađa, a njegovo prilagodljivo podvozje može se skupiti na samo 995 mm ili proširiti na 1.352 mm. Idealan za rad na skučenim gradilištima, novi ECR18E dopunjava ponudu Volvo kompaktnih rovokopača, koja do sada obuhvaća sedam modela kratkog polumjera okretanja, u rasponu od 1,7 do 9,5 tona.

volvo kompaktni rovokopač ecr18e

Potpuni paket za maksimalnu profitabilnost


volvo mini rovokopač Serija E se može održavati bez napora zahvaljujući spremniku goriva na šarkama jedinstvenom kod Volva, koji pruža impresivnu lakoću pristupa odjeljku motora i lako nalaženje točaka dnevnih provjera. 50-satni rokovi podmazivanja dodatno doprinose lakoći servisiranja najboljoj u klasi kod ovih strojeva. Motor se također može opremiti značajkama automatskog praznog hoda i automatskog gašenja motora, što pomaže da se smanji uznemiravanje bukom, trošak servisa i potrošnja goriva - kao i da se konačno zajamči veća vrijednost kod kasnije prodaje. Kao i kod svih Volvo modela, serija E se može nadopuniti brojnim priključcima kao što su brze spojnice, lopate, čekići i Originalni Volvo dijelovi.

Za više informacija ili za nalaženje Volvo zastupnika, idite na volvoce.com

 

Ključni tehnički podaci:

     EC15E  ECR18E  EC18E  EC20E
Radna masa kg  1 640  1 700  1 810  1 965
 Snaga motora (Ukupna) kW 12 12 12 12
Zapremina lopate l 36 36 36 63
Visina stroja mm  2 335  2 300  2 335  2 335
 Širina stroja mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
 Sila kidanja, ISO daN  1 290 1 290 1 290  1 827
 Sila izvlačenja, ISO daN  795  795  795  1 229
Maks. dubina kopanja mm  2 434 2 434 2 434  2 579
 Maks. visina istovara mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*Nisu svi proizvodi dostupni na svim tržištima. U skladu s našom politikom neprekidnog usavršavanja, zadržavamo pravo na izmjenu specifikacija bez prethodne obavijesti. Ilustracije ne prikazuju nužno standardnu inačicu stroja.