Construction Equipment Hrvatska

Volvo Aassist paleta prikazana europskom tržištu na Intermatu 2018

Volvo Construction Equipment prikazuje cijelu paletu Volvo Assist rješenja, sva pokretana najmodernijim Volvo Co-Pilot monitorom u kabini.

Na manifestaciji Intermat 2018 Volvo Construction Equipment prikazuje svoj najnapredniji pristup upravljanja strojem u ovoj djelatnosti s proširenim opsegom inteligentnih upravljačkih sustava. Priredba u Parizu će europskom tržištu predstaviti cjelovit paket Volvo Assist programa, koji sadrži usavršeni Load Assist za utovarivače na kotačima, Haul Assist za zglobne dampere, Dig Assist za rovokopače, Compact Assist za valjke za tlo i asfalt, i Pave Assist za polagače asfalta.

volvo-assist-paleta-prikazana-europskom-tržištu-na-intermatu-2018-02-1920Volvo Co-Pilot: partner u kabini

Sve Volvo Assist programe pokreće nedavno usavršeni Volvo Co-Pilot zaslon na vozilu, dizajniran da kroz veću točnost zadatka podigne profitabilnost. Dodirni zaslon od 10 inča je intuitivna, prilagodljiva platforma koja koristi podatke stroja i osjetnike velike preciznosti da bi u realnom vremenu isporučila izvještaj s podacima, dajući veću efikasnost rukovatelja i učinkovitost na gradilištu.

Svaka Volvo Assist platforma odlikuje se skupom intuitivnih aplikacija za poboljšanje produktivnosti koje rukovatelju pomažu da u realnom vremenu prati napredak i ishod svog rada.

Load Assist: bolji sustav vaganja

volvo-assist-paleta-prikazana-europskom-tržištu-na-intermatu-2018-03-1920Load Assist za utovarivače na kotačima L110H-260H dodatno je razvijen da poboljša efikasnost rukovatelja i učinkovitost na gradilištu. Ažuriranu platformu pokreće Volvo Co-Pilot, a odlikuje se aplikacijom vaganja na vozilu - On-Board Weighing, koja rukovatelju u realnom vremenu pruža uvid u težinu tereta lopate s točnošću od +/- 1%.

Korištenjem osjetnika pritiska i položaja, sustav vaganja On-Board Weighing sve podatke o teretu uzima u pokretu da se izbjegne svako ometanje radnog postupka. Sustav prosljeđuje informacije o stroju telematskom sustavu CareTrack®, čime omogućava daljinski pristup podacima stroja kao što je ukupni prevezeni teret, prevezeni teret po litri goriva i broj ciklusa. S tom informacijom, rukovatelji i upravitelji strojnog parka mogu postići bolju produktivnost i spriječiti pretovarenost, čime se ograničava trošenje stroja, oštećenje guma i prekomjerna potrošnja goriva.

Haul Assist: M2M komunikacija

Haul Assist je prvi program unutar Volvo Assist paketa koji nudi "machine-to-machine" komunikaciju za zglobne dampere. Haul Assist objedinjuje aplikacije On-Board Weighing, Map i Speed Advisor da se optimizira nosivost, pruži točno pozicioniranje ostalih strojeva na gradilištu i poveća ekonomičnost goriva.

Haul Assist je dostupan za svih sedam modela zglobnih dampera od A25G do A60H.

Dig Assist: dizajniran da napravite više

Dig Assist sa svoje tri razine produktivnosti (2D, In Field Design i 3D) je sada dostupan na nekoliko Volvo rovokopača na gusjenicama (EC220E, EC250E i EC300E) i rovokopača na kotačima (EW160E, EWR150E i EWR170E) između 15t i 30t. Sa Dig Assist sustavom upravljanja strojem, Volvo je zaista donio na tržište nešto novo – naime tri razine podrške za rukovatelje daju produktivnije postupke iskopa od jednostavnih do složenih primjena i projekata. Puna 3D opcija je sada dostupna s tehnologijom Topcon. 3D će također u budućnosti biti dostupan i sa tehnologijom Trimble.

Da bi kupci dobili dodatnu vrijednost, svu programsku oprema je razvio Volvo CE i ona je tvornički ugrađena tako da dolazi pod Volvo CE jamstvenim pravilima s ekspertnom podrškom Volvo CE servisne mreže.

Compact Assist: prolazi s letećim bojama

Compact Assist za novu generaciju valjaka za tlo SD75B do SD160B koristi mapiranje s mjerenjem Compaction Measurement Value (CMV) i brojanje prolaza Pass Counting da proizvede dosljedno, visoko kvalitetno i rentabilno zbijanje. Compact Assist svakom prolazu valjka i preklapanju bubnja pridružuje individualnu boju, što rukovatelju omogućava da lako uoči nepokrivene propuste i zadrži ravnomjerno zbijanje.

Pored toga je, Compact Assist za DD105 valjke za asfalt dostupan u dva modula: Compact Assist, za bilježenje i prikaz prolaza i mapiranje temperature, i Compact Assist s aplikacijom Density Direct za izračun količine zbijanja materijala u realnom vremenu.

Pave Assist: izvedba s preciznošću

Pave Assist je dostupan za cijelu paletu Volvo finišera klase 2,5m. Njegove su značajke aplikacije Material Manager, Weather View i opcijski Thermal Profiling. Aplikacija upravljanja materijalima - Material Manager, nudi uspješne izračune kao što su duljina i tonaža položenog asfalta, finiširana površina i emisija CO2. On štedi sate mjerenja i ručnog dokumentiranja zahvaljujući informacijama na vozilu i automatskim izvještajima.

Weather View obavještava rukovatelja o trenutnim i nadolazećim vremenskim uvjetima i pomaže upravitelju gradilišta da unaprijed planira posao. Thermal Mapping prati temperaturu asfaltne smjese koja se polaže iza ravnjače, što je jedan od glavnih čimbenika koji utječu na dugotrajnost kolnika.

Sve u svemu, Pave Assist pruža rukovateljima finišera u realnom vremenu uvid u kvalitetu i produktivnost polaganja asfalta – i za vrijeme radova i nakon što se radovi završe.

volvo-assist-paleta-prikazana-europskom-tržištu-na-intermatu-2018-04-1920

Nikada ne prestaje poboljšavati

Specijalno dizajnirani da pristaju na Volvo strojeve, Volvo Co-Pilot i sve Volvo Assist platforme prošli su opsežne postupke proizvodnje i testiranja da zadovolje najviše standarde kvalitete. Zaslon tableta s Android platformom dizajniran je za brzi rast funkcija, tako da Volvo kupcima i zastupnicima nudi brzo nalaženje novih aplikacija na tržištu. Volvo CE će putem zastupnika ponuditi nove funkcije svim Volvo Co-Pilot kupcima, zahvaljujući mogućnosti ažuriranja softvera "over-the-air". Zastupnik može na zahtjev kupca daljinski aktivirati novu funkciju stroja. Razgranata mreža Volvo zastupnika je najbolji partner koji će zadovoljiti sve vaše poslovne potrebe, uključujući strojeve, priključke, dijelove, jamstva i servise.

Slika 1: Pogled iz kabine na Volvo Co-Pilot sa Haul Assist
Slika 2: Volvo Co-Pilot zaslon sa Load Assist
Slika 3: Haul Assist s aplikacijom On-board Weighing
Slika 4: Volvo Co-Pilot s aplikacijom Pave Assist