ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo CE εγκαινιάζει το Uptime Center στην περιοχή EMΑA

Σε μια προσπάθεια να γίνει η νούμερο ένα επιλογή των πελατών στον τομέα της διαθεσιμότητας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΑΑ), η Volvo CE έχει συστήσει μια ειδική ομάδα προκειμένου να στηρίξει ενεργά τους επίσημους αντιπροσώπους Volvo στην παροχή λύσεων σε προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένο χρόνο λειτουργίας.

Το νέο Uptime Center, το οποίο βρίσκεται στα περιφερειακά γραφεία EMΑA της Volvo CE στην Εσκιστούλνα της Σουηδίας, θα βοηθήσει ολόκληρο το δίκτυο αντιπροσώπων της Volvo στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική να διατηρεί τα μηχανήματα των πελατών σε άριστη κατάσταση.

Θα λειτουργήσει ως νευραλγικό κέντρο πληροφορικής, που θα παρακολουθεί τα δεδομένα που μεταδίδονται από συνδεδεμένα μηχανήματα μέσω του CareTrack και θα εντοπίζει περιοχές όπου μπορεί να αυξηθεί η διαθεσιμότητα και η αποδοτικότητα.

«Η πλειονότητα των προβλημάτων με τα οποία ασχολούμαστε θα πρέπει να είναι πράγματα που εντοπίζουμε πριν από τον αντιπρόσωπο ή τον πελάτη. Αυτός είναι ο στόχος μας – να είμαστε προνοητικοί και να παρέχουμε λύσεις σε προβλήματα προτού αυτά συμβούν», αναφέρει ο Fredrik Gerhardsson, Αντιπρόεδρος Aftermarket στην περιοχή πωλήσεων ΕΜAA της Volvo CE.

Οι διαχειριστές υποθέσεων θα αποστέλλουν τους επίσημους αντιπροσώπους κωδικούς σφαλμάτων και συναγερμούς ώστε να μπορούν να ενεργήσουν άμεσα εκ μέρους των πελατών τους, μειώνοντας τις απρογραμμάτιστες διακοπές, τις δαπάνες για καύσιμα και συντήρηση και αποτρέποντας μελλοντικά προβλήματα.

«Όταν εντοπίσω ένα πρόβλημα, κάνω μια πλήρη αναφορά την οποία στέλνω στον αντιπρόσωπο. Ο αντιπρόσωπος προχωρά στην παροχή προληπτικής συντήρησης, επιπλέον εκπαίδευσης ή προσφορών που θα εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερη διαθεσιμότητα και αποδοτικότητα. Ένας εκπαιδευμένος χειριστής, για παράδειγμα, μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα από τα καύσιμα και την μη προγραμματισμένη συντήρηση», λέει ο Leif Waad, ένας από τους διαχειριστές υποθέσεων στο Uptime Center.

Οριζόντια συνεργασία

Το κέντρο είναι το αποτέλεσμα αναδιοργάνωσης του τμήματος υποστήριξης των προϊόντων, δεδομένου ότι για την αποτελεσματική καθοδήγηση των επίσημων αντιπροσώπων με προληπτική συντήρηση δεν αρκεί απλώς η εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα aftermarket αλλά και από άλλους τομείς.

«Η συμμετοχή όλων των τομέων της ομάδας Volvo CE συμβάλλει στη δημιουργία μιας νοοτροπίας διαθεσιμότητας και θέτει την εξυπηρέτηση πελατών στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης», λέει ο Robert Sundkvist, διευθυντής του Uptime Center.

Uptime Centre