ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ: STEFAN PETTERSSON ΓΙΑ ΤΟ TCO

Ο μηχανικός εφαρμογών Stefan Pettersson είναι ο ειδικός της Volvo CE σε θέματα συνολικού κόστος ιδιοκτησίας (TCO) για την περιοχή πωλήσεων EMEA (Ευρώπη–Μέση Ανατολή–Αφρική). Ζητούμε τη συμβουλή του για να μάθουμε πώς η εταιρεία και οι αντιπρόσωποί της αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα, προκειμένου να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα κερδοφορίας για τους πελάτες.

Stefan PetterssonΓΙΑΤΙ Η VOLVO CE ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ;

Στη Volvo CE, προσπαθούμε να θέσουμε την επιτυχία του πελάτη στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς μας. Και παράλληλα με τις ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες που πληρούν τους στόχους και τις προθεσμίες παραγωγής, η κερδοφορία αποτελεί κρίσιμο κομμάτι της επιτυχίας του πελάτη. Οι επιχειρήσεις των πελατών μας απλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, αν δεν είναι επικερδείς.

Ως μάρκα υψηλού κύρους, η Volvo δεν έχει τις φθηνότερες τιμές κτήσης στην αγορά. Το επίπεδο καινοτομίας και ποιότητας στον σχεδιασμό και την κατασκευή των μηχανημάτων μας ανακλάται, αναγκαστικά, στην τιμή αγοράς. Μπορούμε ωστόσο να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής στην αγορά.

Χάρη στα χρήματα που εξοικονομούν τα μηχανήματα της Volvo από την κατανάλωση καυσίμου και τη συντήρηση μακροπρόθεσμα, παράλληλα με την υψηλή παραγωγικότητά τους, το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας που επιτυγχάνεται συνολικά είναι εντυπωσιακά χαμηλό. Αυτό μας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές μας και κάνει τη διαφορά στα μάτια των πελατών μας.

Όμως, το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας δεν εξαρτάται μόνο από τα μηχανήματα, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται. Για αυτό και επιδιώκουμε να συνεργαζόμαστε προληπτικά με τους πελάτες σε συμβουλευτική βάση, ώστε να μειώσουμε το κόστος τους ακόμη περισσότερο.

ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η VOLVO CE ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ;

Υπολογίζουμε το TCO ως το κόστος ιδιοκτησίας και λειτουργίας ενός μηχανήματος σε δολάρια ανά ώρα διά του προϊόντος που παράγει σε τόνους ή κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Το κόστος ιδιοκτησίας περιλαμβάνει την τιμή αγοράς, την υπολειμματική αξία, τις αποσβέσεις, τους τόκους, την ασφάλιση και τον φόρο. Τα λειτουργικά έξοδα περιλαμβάνουν την κατανάλωση καυσίμου, τα φθαρτά μέρη, την προληπτική συντήρηση και τις επισκευές.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ;

Η κατανάλωση καυσίμου, οι ανάγκες συντήρησης και η παραγωγικότητα είναι αναμφισβήτητα οι μεγαλύτεροι συντελεστές στο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σήμερα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ;

Το πρώτο βασικό εμπόδιο στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού συνολικού κόστους ιδιοκτησίας είναι τα μη συνδεδεμένα μηχανήματα. Η σύνδεση των μηχανημάτων με το σύστημα τηλεματικής CareTrack βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του στόλου τους – κατανάλωση καυσίμου, χρήση, εύρυθμη λειτουργία μηχανήματος και συμπεριφορά λειτουργίας – ώστε να μπορούν να εντοπίσουν τομείς βελτίωσης, να θέσουν στόχους και να αναλάβουν δράση.

Ένα άλλο βασικό εμπόδιο στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού συνολικού κόστους ιδιοκτησίας είναι η έλλειψη του σωστού αριθμού μηχανημάτων επαρκούς ικανότητας στο εργοτάξιο, ανάλογα με τους επιδιωκόμενους τόνους ανά ώρα ή το κόστος ανά τόνο. Αν υπάρχει αναντιστοιχία, τα μηχανήματα δαπανούν χρόνο και καύσιμο στο ρελαντί ή περιμένουν να ετοιμαστεί το μηχάνημα ή τα μηχανήματα με το οποίο(-α) θα εκτελέσουν μαζί την εκάστοτε εργασία.

Τέλος, αν οι πελάτες δεν επενδύσουν στην εκπαίδευση των χειριστών τους, δεν τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Οι άρτια εκπαιδευμένοι χειριστές έχουν αίσθηση της απαιτούμενης ισχύος, σχεδιάζουν αποτελεσματικά την εργασία τους και φροντίζουν τα μηχανήματά τους, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου και τα κόστη συντήρησης και επισκευής και αυξάνοντας την παραγωγικότητα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η VOLVO CE ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ;

Έχω ήδη αναφέρει το όφελος της CareTrack στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας. Αν οι πελάτες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια για την ερμηνεία των δεδομένων, οι Ενημερωτικές αναφορές μας βοηθούν πολύ. Οι πελάτες μπορούν να δουν με μια ματιά το πραγματικό όφελος που εισπράττουν από τα μηχανήματά τους.

Ένα άλλο σημαντικό εργαλείο για το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας είναι το SiteSim, το οποίο υπολογίζει τη βέλτιστη διαρρύθμιση του χώρου του πελάτη, ώστε να ελαχιστοποιείται η δαπανηρή αναμονή ή λειτουργία στο ρελαντί. Το πρόγραμμα λογισμικού μπορεί να προτείνει ακόμη και τα ιδανικά δρομολόγια που πρέπει να ακολουθούν οι χειριστές.

Όταν πρόκειται για την εκπαίδευση στον χειρισμό, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές, αλλά προσωπικά είμαι οπαδός της εκπαίδευσης σε προσομοιωτή. Οι προσομοιωτές της Volvo χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό και δεδομένα με τη λειτουργία της Τεχνολογίας Volvo CE για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης, γεγονός που καθιστά την όλη λειτουργία όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική. Οι χειριστές μπορούν να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το μηχάνημα ή για άλλους ανθρώπους, ενώ μπορούμε να εγκαταστήσουμε προσομοιωτές ακόμη και στην ιστοσελίδα ενός πελάτη για να ελαχιστοποιήσουμε τη διακοπή της παραγωγής.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Έχουμε φτάσει σε συναρπαστικά επιτεύγματα πρόσφατα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε ακούσει το Volvo Co-Pilot. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση που έχουμε κάνει είναι να συμπεριλάβουμε τη λειτουργία "Εκπαίδευση χειριστή", η οποία ενθαρρύνει τις βελτιώσεις στις τεχνικές οδήγησης, στοχεύοντας σε γνωστές συμπεριφορές χειριστή που επιδρούν σημαντικά στην αποδοτικότητα του καυσίμου. Χάρη στην άμεση ανατροφοδότηση, η επίδραση της συμπεριφοράς χειρισμού εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο σε μια οθόνη στην καμπίνα και ο χειριστής είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα κριτήρια και να κατανοήσει τις επιπτώσεις των ενεργειών του που σχετίζονται με αυτά τα κριτήρια. Αυτές οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο βοηθούν τον χειριστή να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις ως προς τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της φθοράς του μηχανήματος.

Μάλιστα από πέρυσι χρησιμοποιούμε μετρήσεις και φωτογραφίες από drone για να δημιουργήσουμε 3D μοντέλα των εργοταξίων των πελατών στο SiteSim. Αυτό μας βοηθά να επιτύχουμε ένα νέο επίπεδο ακρίβειας στις προσομοιώσεις μας. Πλέον μπορούμε να εισαγάγουμε αυτά τα 3D μοντέλα των εργοταξίων των πελατών στους προσομοιωτές των μηχανημάτων μας έτσι, ώστε οι χειριστές να μπορούν να εξασκούνται στα ακριβή καθήκοντα και στις διαδρομές που θα διανύσουν στην πραγματικότητα. Πιστεύω ότι οι προσομοιώσεις θα αποτελέσουν ακόμη πιο σημαντικό κομμάτι του τρόπου με τον οποίο συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας.

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Anne Bast

Αντιπρόεδρος Εταιρικής Επικοινωνίας
Volvo Construction Equipment
Περιοχή πωλήσεων EMΑA (Ευρώπη - Μέση Ανατολή - Αφρική)
Τηλ: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
Λονδίνο
Τηλ.: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com